Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner 1000-1500zl

Walek77

Rekomendowane odpowiedzi

Zadalem to samo pytanie w innym temacie takze przepraszam ze robie syf na forum...

Jest to dosc dla mnie wazne i chce to zalatwic jak najszybciej.

Prosze o pomoc w doborze jakiegos amplitunera nie napisze dobrego, bo nie mam na to duzego budzetu.

Napewno nie naleze do audiofili po prostu lubie czasem obejzec film w dobrym dzwieku.

Glosniki bede chcial podpiac z mojego starego kina domowego o lacznej mocy 1100W.

Chcialbym, zeby taki amplituner mial DLNA i super by bylo jakby czytal z pendriva filmy w formacie MKV. do tego mial wyjscie optyczne i minimum 2 HDMI.

Jesli niczego w tej cenie godnego nie kupie napewno jestem wstanie dolozyc pare groszy.. ale zeby to po prostu nie bylo kolejne 1000zl...

Mysle, ze szukalbym cos w markach Onkyo i Denon chyba te 2 marki maja najlepsze recenzje wsrod uzytkownikow.

https://www.audiostereo.pl/topic/109729-amplituner-1000-1500zl/
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Glosniki bede chcial podpiac z mojego starego kina domowego o lacznej mocy 1100W.

(...)

Napisz też, ilu ohmowe są to głośniki i jaka jest ich skuteczność wg nalepki z tyłu kolumn. Nie zaszkodzi tez podać markę i model.

Onkyo TX-NR626 mysle o tym amplitunerze jakies wasze opinie ?

glosniki mam z tego kina

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (nie wiem jeszcze jak podpiac ten subwoofer pod taki amplituner bo nie mam takiej koncowki tylko 2 druty na zatrzaski)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Waldek77....nie idź tą drogą :)

Jeśli już masz zamiar coś zmieniać to sprzedaj całe to kino LG i kup ampli z dużymi kolumnami. A amplituner nie będzie Ci czytał filmów, bo od tego są odtwarzacze...czyli musisz kupić sobie jakiś odzielny dvd/odtwarzacz BR

Waldek77....nie idź tą drogą :)

Jeśli już masz zamiar coś zmieniać to sprzedaj całe to kino LG i kup ampli z dużymi kolumnami. A amplituner nie będzie Ci czytał filmów, bo od tego są odtwarzacze...czyli musisz kupić sobie jakiś odzielny dvd/odtwarzacz BR

Po to mam laptopa z blu rayem ktorego mam zamiar laczyc przez optyka z karta dzwiekowa 5.1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) taka karte posiadam

a ile by kosztowaly takie glosniki :O?

widze ze ten amplituner w ogole ma wejscie na jakis aktywny subwoofer :O moj chyba jest pasywny ;)?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak jak piszesz, nie jesteś audiofilem więc taki zestaw za około 1500-1800 zł w zupełności Ci wystarczy ale szukaj koniecznie z subwooferem, bo frontowe kolumny niby są duże i powinny "mieć" bas, ale jednak do kina subwoofer się zdecydowanie przyda i zmieni klimat odbioru.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a co sadzicie o takim zestawieniu ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardziej coś takiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do samego amplitunera, to pod względem funkcjonalności zdecydowanie Onkyo TX-NR626, ale biorąc pod uwagę jakość i brzmienie to polece Denona X2000. Oczywiście jest to półka 2000zł, ale na początku był poruszony temat tego Onkyo.

Można rozważyć też Denona X1000 który będzie zdecydowanie tańszy a jakościowo równie dobry.

W temacie kolumn, na 100% zestaw z podłogówkami i aktywnym subem. Wybór jest spory w nowych i używanych pozycjach. z Nowych najczęściej wybierane są Jamo S606/626, Magnat lub Taga - tutaj wybór należy do Ciebie :)

Zapraszamy do nas, chętnie pomożemy z doborem sprzętu

Co do samego amplitunera, to pod względem funkcjonalności zdecydowanie Onkyo TX-NR626, ale biorąc pod uwagę jakość i brzmienie to polece Denona X2000. Oczywiście jest to półka 2000zł, ale na początku był poruszony temat tego Onkyo.

Można rozważyć też Denona X1000 który będzie zdecydowanie tańszy a jakościowo równie dobry.

W temacie kolumn, na 100% zestaw z podłogówkami i aktywnym subem. Wybór jest spory w nowych i używanych pozycjach. z Nowych najczęściej wybierane są Jamo S606/626, Magnat lub Taga - tutaj wybór należy do Ciebie :)

Zapraszamy do nas, chętnie pomożemy z doborem sprzętu

dzieki za odpowiedz :)

teraz czas zmienic zdanie ;) dogadalem sie ze swoja polowka i jednak zdecydujemy sie przeznaczyc na caly zestaw amplituner glosniki + sub 5000zl, zeby to po prostu gralo jak powinno :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mowa o tym denonie :) ?

Ukryta Zawartość

Tak, dokładnie ten polecam. Jest to model z którego w mojej/naszej opinii będziesz na 100% zadowolony pod względem jakości i dźwięku.

Przy zakupie Denona proponuję zwrócić tylko uwagę na jego pochodzenie - aby był objęty gwarancją na okres 3lat - firmy Horn.

W kwestii kolumn warto rozważyć Jamo S606HCS3, są tańsze od nowego modelu, a pod względem jakości nic się nie straci.

Zapraszam do kontaktu i powołania się na forum, na pewno znajdziemy atrakcyjną ofertę.

Salon Audio Świat

Jórskiego 56

03-593 Warszawa

22 747 02 90

[email protected]

www.sklep.audioswiat.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.