Skocz do zawartości
IGNORED

Hat Hut Records i seria hatOLOGY czyli pomarańczowa rewolucja

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem kolejną, bardzo dobrą płytkę z hatahuta. Ty razem Marc Copland i David Liebman Quartet w projekcie 'Lunar' z sesji w 2001. Liebman i Copland znają sie jak łyse konie i ta płyta po raz kolejny to potwierdza. Dwóch wielkich improwizatorów, z których Copland prezentuje liryczno-impresjonistyczną stronę z półki, można rzec, Billa Evansa, Paula Bleya, Keitha Jarretta... oraz wielki Dave Liebman - coltraneowski idiom i bezpośredni, tak to chyba widzę, muzyczny potomek z drzewa mistrza. Do duetu pianisty i saksofonisty dochodzi fantastyczna i wszechogarniająca swing, sekcja: Mike McGuirk - bas i Tony Martucci - perkusja. Na płycie jest osiem kompozycji, z czego trzy są pióra Coplanda, dwie Liebmana, jedna Jimmy Guffrie - (otwierająca płytę Cry Want), liryczny i poetycki standard 'You And The Night And The Music', oraz wszechobecna na koncertach jak i nagraniach studyjnych Liebmana (zamykająca płytę) - Naima. Tak, zdcydowanie Liebman musi kochać tę kompozycję - na wszystkich koncertach, które widziałem, Liebman ogrywa Naimę i za każdym razem jest to niesamowity czad, bez względu na skład! I to by było w zasadzie wszystko, bo co tu więcej pisać w przypadku tak dobrej płyty, oprócz tego, że jest to bardzo dobra muzyka i niezmarnowany czas z modern jazzem i contemporary. Świetna płyta i jak zwykle znakomita jakość nagrań!

R-2303950-1283198816.jpeg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Tej akurat nie mam,

mam inną,w duecie :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.