Skocz do zawartości
IGNORED

B&W601s3 + NAD320C i jaki CD ?

Nevton

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pytanie pozornie głupie, ale taki właśnie mam dylemat.

Kompletuje zestaw stereo z używanych klocków. Szanse na od słuchy są nikłe bo kupuje używane klock, no i ten brak czasu....

Mam monitorki B&W 601s3 jedzie do mnie wzmacniacz NAD c320.

I teraz pojawia się problem źródła. Budrzet to około 500 PLN. Oczywiscie w grę wchodzi tylko używany.

Chcę żeby system grał raczej ciepło, relaksacyjne. Lubię żeńskie wokale, słucham jazzu i trochę rocka i bluesa. Czasem Lubie posłuchać czegoś z mocnym kopem. Audiofil ze mnie raczej no chmmmm początkujący... Lubie bardziej muzykę niż dźwięki. :-)

Myślę o CD nada ale ponoć się sypia a ja kupuje używany. Trochę mnie to odstrasza....

Zaproponujcie proszę na co zwrócić uwagę

https://www.audiostereo.pl/topic/110079-bw601s3-nad320c-i-jaki-cd/

NAD C320 to nie jest dobre wzmocnienie do bowersów.Z bardzo tanich konstrukcji dobrym rozwiązaniem wydaje się Gainclone na LM3875 i do tego Arcam Alpha CD9-w sumie to jakieś 1700PLN i masz granie do żeńskich wokali,jazzu takie jak lubisz-relaksacyjne,z dobrą barwą,przyzwoitym detalem i to na poziomie w tym budżecie zaskakująco wysokim.

Też mam B&W z tego okresu,jako,że u mnie występuje spora rotacja wzmacniaczy,to od wielu lat mam także rezerwowego Gainclone w szafie;) Powiem tak,gdyby to czarne pudełko miało lepszą dynamikę,na odrobinę tylko wyższym poziomie detaliczność to praktycznie mógłby to być podstawowy wzmacniacz w systemie.I piszę to całkiem poważnie.

l'enfant sauvage

@octavarium

Dzięki za odpowiedź ale, nie gniewaj się, nie o to mi chodziło. Ja pytalem o CD do nad plus b&w. Nada juz mam i go nie zmienie. Nawet gdybyś pisał że to badziew gorszy od radiobudzika.... No przynajmniej przez jakiś czas. Poszła decyzja i tyle.

Ja się nie gniewam,nie twierdzę,że to badziew.U mnie swego czasu grał C320 z Avance Omega 503 i podstawowym cdp Yamahy i to było przyzwoite granie,natomiast nie jestem przekonany czy to dobry partner dla bowersów.Sam ocenisz.

Jeśli mówimy o tanich playerach to polecam Arcam Alpha CD9 lub Yamahę CDX993,ale jeśli budżet masz sztywny i nie zamierzasz go przekraczać to weź coś Onkyo:7211,7511.Na tym poziomie różnice będą niewielkie,byleby był sprawny i w dobrym stanie:)

l'enfant sauvage

Onkio? Chmmm słyszałem jednego i można było się golic wysokimi tonami.... Balbym się trochę.

Jaka była reszta systemu?

Zaskakujące twierdzenie,to raczej wyrównane tonalnie odtwarzacze i uczciwe granie za niewielkie pieniądze.Aby podkreślić górę pasma z cd Onkyo w systemie to musiałby być raczej bardzo karkołomny zestaw lub po prostu kiepsko/niestarannie dobrany-ale najpewniej to nie była wina odtwarzacza.

l'enfant sauvage

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.