Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana amp yamaha rx-v673

maniek_150

Rekomendowane odpowiedzi

podlaczasz go pod gniazda kolumn. Dzieli napiecie i z drugiej strony masz wyjscie chinch. Jest to takie urzadzenie które przerabia gniazda głośnikowe na złącze pre out. W skrócie. Mój kumpel wysokiej klasy z dobrych podzespołów w obudowie zrobił to za 100 zł. Do dziś jest używany u innego znajomego.

A można gdzieś to kupić gotowe bo ja raczej sam sobie ze zrobieniem tego podzielnika nie poradze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

post-35801-0-43151400-1394898484_thumb.jpg

post-35801-0-67791100-1394898503_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czester ale te konwertery są do sprzętu car audio jeden w opisie ma 2x20 w , czy to się nada do mojego sprzętu??? Cena fajna ale czy kino na tym nie straci??

Gdzieś kiedyś oglądałem router audio ale cena mnie powaliła

ok 450 zł

Nie wkleiłem tego z większą mocą.

Ukryta Zawartość

<br />Cena fajna ale czy kino na tym nie straci??<br />

Podobno w amplitunerach Yamahy sygnał pre out 7.1 idzie od " odczepów " z końcówek mocy , a nie bezpośrednio z sekcji przedwzmacniacza , więc to jest to samo.

Czy zdegraduje dźwięk , nie wiem , lecz te kable głośnikowe nie budzą zaufania .

Ukryta Zawartość

Ze względu na kable , źle bym czuł się z tym , a poza tym ten z większą mocą ma regulację " dopasowania czułości " , zawsze to dodatkowa degradacja . Lepsze byłoby dobre samodzielnie zrobione pudełko bez regulacji i na lepszych gniazdach .

napisz do s4home.pl ten gość to zrobił. Myslę że za przyzwoite piniadze zrobi Ci z dobrymi gniazdami oraz kablami głosnikowymi.

Ewentualnie mój kumpel w pracy też robi takie rzeczy. Wyjdzie wiele taniej niz nowy ampli. Jakościowo nie stracisz a dobrego ampli się nie pozbędziesz. Takie moje zdanie.

5z0p3n wydaje mi się że to co napisałeś chyba bedzie najlepszym rozwiązaniem

Sprzedawać amplituner roczny za pół ceny to żadna przyjemność

Czy zapytał byś twojego kumpla czy mi to zrobi?

Info jakie od niego dostałem:

Przecież to ma tylko zabrać sygnał z głośników i przekazać go do wzmacniacza, więc nie trzeba szaleć z jakością, bo tam wiele się nie straci.

moim zdaniem średnia półka, trzeba tylko dodać obudowę

myślę, że 85 złotych będzie ok.

Gdyby chciał mieć bardziej hi-end to musiałby tą kwotę podwoić bo za terminale głośnikowe, dużą obudowę i gniazda RCA wyjdzie gdzieś koło 130-140 złotych"

Widziałem jak robił juz takie urządzenia. domowa robota ale przykłada się do rzeczy. Ostatnio robił przekaźnik aby podłączyć 2 wzmacniacze pod jedna parę kolumn - pierwsza klasa.

Ze swojej strony mogę Ci załatwić kuriera za 20 zł, poczta pewnie wyszlo by taniej. My jesteśmy z Krakowa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.