Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  183 członków

Focal Klub
IGNORED

klub miłosników kolumn Focal'a

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Mam takie same zdanie.

A...- jest zupełnie na odwrót - płyty cd są dziś zanikającym nośnikiem - pliki rządzą - niestety ale tego sie nie przeskoczy - plik góruje nad cd - wygodą użytkowania, łatwośćią nagrywania (a raczej kopiowania) , trwałośćią zapisu, i łatwośćią odtwarzania - odtwarzacze do plików są o wiele łatwiejsze w obsłudze , no i na jeden nośnik wchodzi wiele setek a nawet tysięcy plików... :) - a cd -co? 10-15 piosenek na płytke i koniec :(

?

trwałośćią zapisu

Hehe, jasne :) I raczej jakościOM.

PLIKI...nie dla idiotów....

Jakoś marketem mi zaleciało.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Pożyczyłem koledze swoje Arie by porównał je z Klipsch - ami i jego zdaniem Klipsch zagrały dwa razy lepiej. Stwierdził bałagan w średnicy. Szkoda , że sam nie miałem czasu podjechać do niego. Kupił Klipsch. Gra na wzmacniaczu CA851W. Dziwna sprawa.

Focal Sopra na dole w Sobieskim to dziś na AS jeden z najlepiej brzmiących setów jak dla mnie. Dlaczego już nie prezentują Utopi? Jedna sztuka Utopi daje do myślenia, wraca mono czy druga się rozp...?

• 2 tygodnie później...

Czy ten rezystor 0.6 Ohma to jest z sekcji wysokotonowej?

Chciałem wymienić go na PathAudio ale nie robią takiej wartości. Najbardziej zbliżona to 0.5 Ohma. Wstawić taki?

post-13503-0-96323300-1448544014_thumb.jpg

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Musisz odkręcić zwrotkę i zrobić foto druku - chyba że odezwie się jakiś zorientowany, kto grzebał w tych electrach.

Zresztą, jak już odkręcisz, sam się zorientujesz, który to rezystor w szeregu z tweeterem.

Edytowane przez burz

Czy po tuningu zwrotnicy coś poprawiło się w separacji średnich tonów? :-)

Po wymianie wszystkich kondow i rezystorow oraz,okablowania to,zupelnie inne kolumny. Jamjuz nie pamietam jak graja oryginalne arie. Dla mnie jest zdecydiwanie lepiej. Wszystko jest lepiej.

odtwarzacze do plików są o wiele łatwiejsze w obsłudze...

No jasne, bo zeby puscic plyte cd w odtwarzaczu to trza miec wyzsze wyksztalcenie co najmniej, wiec sie ludzie na pliki przerzucili najpewniej...

• 1 miesiąc później...

W koncu nadszedl czas aby uporzadkowac zwrotnice w ariach 948 i zmienic oryginalna plytke na nowe :)

Po prawej stronie zdjecia oryginalna plytka zwrotnicy.

Zabawy od cholery, ale warto bylo.

post-6746-0-02718400-1452106945_thumb.jpeg

Edytowane przez panerai_47

Od srednicy udalo sie plytke jeszcze zmniejszyc. Poszlo wszystko na tylna scianke kolumny od srodka. I na to polozylem welne. Ale fakt, myslalem nad tym zeby dac na zewnatrz :)

Edytowane przez panerai_47

Jaki metraz i domjakiego wzmacniacza?

Musical Fidelity M6 500i ale metraż to raptem 18m2 chociaż maksymalnie zaadoptowane.

Edytowane przez dyzio4

Musical Fidelity M6 500i ale metraż to raptem 18m2 chociaż maksymalnie zaadoptowane.

948 do 18m2 za duze. Raczej 926, ale zaryzykowalbym 938. Trzeba by bylo sprobowac

948 do 18m2 za duze. Raczej 926, ale zaryzykowalbym 938. Trzeba by bylo sprobowac

Dzięki. Tak właśnie myślałem o 936. Muszę gdzieś wypożyczyć i spróbować.

Dzięki. Tak właśnie myślałem o 936. Muszę gdzieś wypożyczyć i spróbować.

Przeczytaj sobie testy w Audio.

Kisiel testował oba modele i paradoksalnie 936 są bardziej «ubasowione» od wiekszych 948.

Oczywiście najlepiej sprawdzić to u siebie, jeśli kupujesz nowe to wypożyczenie za kaucją nie powinno być problemem.

Edytowane przez lorecci
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.