Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

zabaawa przednia.Jak facet napisze ze wlasnie rosjanie oddaja kreml to juz tego entuzjasci nie napisza.SWOJA droga paru bemutowcow i byl

i to specjalisci policyjni z tym ze prowadzi sie dopiero sledztwo czy nie byli to Ze specnazu.jest niemal pewne ze niebawem znajdzie sie doktor od zestzrelonego samolotu

• Redaktorzy

W latach 1999 - 2001, otwierałem na Ukrainie zakład przetwórstwa mięsnego. Ta szkoła irracjonalizmu, korupcji i bezprawia, przy jednoczesnym całkowitym braku poszanowania własności i własnej pracy, wyrobiła mi na tyle trafny obraz współczesnej Ukrainy że dalszych błędów już nie popełniałem.

Władku, Polska jakiś czas temu też nie była tak czarowna jak dzisiaj, a niektórzy nawet twierdzą, że dzisiaj w Polsce władze mordują, kradną i głodzą i inne tam okropieństwa. Chodzi mi o to, że trudno wyrokować o dzisiejszej Ukrainie na podstawie tego, co było 15 lat temu. Osobiście podejrzewam, że jakkolwiek NA PEWNO nadal jest tam łapownictwo i bandytyzm na poziomie, którego dzisiejszy Polak nie jest w stanie zaakceptować (ale może to pojąć, bo to do pewnego stopnia wspólne dziedzictwo sowieckie i jednym skrzydłem nas też zahaczyło), to jednak dzisiejsza Ukraina to inny kraj i Ukraińcy to w większosci inni ludzie. A czarodziejem, który tego dokonał, jest on sam, nasz Putin Władimir Władymirycz.

Z drugiej strony powala jak jeden facet opwiada o calym narodzie dyrdymaly.Skads to znamy.

Mozecos przypomniec o polakach z przed 15lat?

dzisiejsza Ukraina to inny kraj i Ukraińcy to w większosci inni ludzie

I właśnie na poprzedniej stronie pisałem jak bardzo się mylisz - bo przykładasz do nich nasze polskie kalki poznawcze. Tam młodzież chce żyć jak na zachodzie. I na tym wszelkie podobieństwa się kończą.

Znam ukraińca - zagorzałego "majdanowca" który legalnie mieszka w Polsce, sercem i duszą był oddany Majdanowi, złorzeczył oligarchom, jest wściekły na Rosję o Krym i wojnę. Po prostu wielki ukraiński patriota.

Jego brat jako ukraiński wojskowy na Krymie przeszedł na stronę Rosji, złamał ukraińską przysięgę wojskową i został żołnierzem rosyjskim. Co na to nasz ukraiński patriota ? No co ?

"Dobrze zrobił, tam lepiej płacą".

Powtarzam - nie ma sensu projektować na nich naszych kalek myślowych i naszego światopoglądu. Oni nie są tacy jakimi chcielibyśmy ich widzieć ....

• Redaktorzy

Nie wiem, Justas, tam ludzie biją się, w takim Mariupolu, i na drugą stronę jakoś im się przechodzić nie chce. Gdyby większość była tam taka, jak twierdzisz, czołgi "separatystów" stałyby już w Kijowie, samoloty "separatystów" bombardowałyby Lwów, a rakiety międzykontynentalne "separatystów" kto wie, gdzie by teraz spadały.

Gdyby większość była tam taka, jak twierdzisz, czołgi "separatystów" stałyby już w Kijowie, samoloty "separatystów" bombardowałyby Lwów, a rakiety międzykontynentalne "separatystów" kto wie, gdzie by teraz spadały.

Coś się Panu moderatorowi pomyliło.

Obrońcy Donbasu Vel Separatyści, bronią tylko swojego kraju , i wcale nie chcą zajmować Kijowa.

Czy to jest tak trudne do ogarnięcia ?

Powtarzam - nie ma sensu projektować na nich naszych kalek myślowych i naszego światopoglądu. Oni nie są tacy jakimi chcielibyśmy ich widzieć ....

Przychodzi mi to z trudem ale muszę się zgodzić..........

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Obrońcy Donbasu Vel Separatyści, bronią tylko swojego kraju

Czego?

Jak "obronią" to czego nie ma, dostaną "autonomię".

Szczególnie to ostatnie musi Putina mocno bawić.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Redaktorzy

Obrońcy Donbasu Vel Separatyści, bronią tylko swojego kraju , i wcale nie chcą zajmować Kijowa.

Jakiego kraju dla odmiany? Stworzyli jakiś nowy? Ten teren państwowo należy do Ukrainy, zaś chęć na niego ma Rosja. Czyli tak zwani prorosyjscy separatyści nomen omen założyli kraj niezależny od Ukrainy i od Rosji i planują go bronić przed tą Rosją, jak co do czego przyjdzie? Czy może kraj, którego bronią, to jednak konkretnie Rosja? Kolega wyjaśni?

O ile takie stwierdzenia:

"Dowództwo USASOC (US Army Special Operations Command) w swoim dokumencie „Counter Unconventional Warfare” wskazuje na konieczność przygotowania amerykańskich żołnierzy ma niekonwencjonalne działania zbrojne oraz na prowadzenie walki w czasie niewypowiedzianych wojen.

Amerykanie wyraźnie zaznaczają, że potencjalni przeciwnicy Stanów Zjednoczonych mogą wykorzystywać powstańcze i separatystyczne grupy do osiągania swoich celów w innych krajach. Co więcej jako przykład tego rodzaju działań bez ogródek wymienia się działania prowadzone przez Rosję na wschodzie Ukrainy i na Krymie. (...)

Według amerykańskich specjalistów w podobny sposób działa również Iran, który wysyła swoich wojskowych instruktorów do strefy Gazy (pomagając Hamasowi), Libanu (wspierając Hezbollah), Jemenu, Iraku, Afganistanu i nawet na Kaukaz, gdzie są oni wykorzystywani do szkolenia grup terrorystycznych i rebelianckich."

- brzmią po prostu obłudnie, to poniższe już groźnie:

"Dowództwo USASOC w opracowaniu „Counter Unconventional Warfare” wprost postuluje opracowanie kompleksowej, międzyagencyjnej, międzyrządowej i międzynarodowej strategii, która pozwoliłaby przeciwdziałać nowym zagrożeniom poprzez „naciski polityczne, ekonomiczne, wojskowe i psychologiczne” z przydzieleniem w niej najważniejszej roli dla amerykańskich sił specjalnych."

"Zwraca się przy tym również uwagę na coraz większą rolę niepaństwowych „cywilnych sił obronnych” CDF (civil defense forces), które podobno mają być tańszym sposobem przeciwdziałania nowym zagrożeniom. Ich ocena nie jest jednak jednoznaczna ponieważ jak się podkreśla, siły CDF mają swoje własne cele i dlatego mogą być trudne do kontrolowania."

- bowiem jest to pole do działania dla najemników z prywatnych armii ochroniarskich USA. Te słyną z tego, że nie stosują się do żadnych praw i zasad w prowadzeniu wojny, a w dodatku USA nie biorą na siebie żadnej odpowiedzialności za skutki ich działania.

USA nie wspomina przy tym ani słowem, że jest ojcem chrzestnym tego problemu. Jak zwykle odpowiedzialni są wyłącznie inni.

Na podstawie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Włodzimierz

Ta analiza to chyba lekko spóźniona, Putin już tak działa, ale to jakoś Włodzimierzowi nie przeszkadza.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Włodzimierz jest zachwycony bo uważa, że to sprawia przykrość USA. A jak sprawia USA przykrość, to dobrze. Wyczytał to w Trybunie Ludu i już tak mu zostało. Na marginesie, Władymirycz, zarzuciłeś mi że ujawniłem czyjeś dane osobowe. Poprosiłem o konkrety ale się nie doczekałem. Zatem poprosiłbym jednak.

po akcji na majdanie paru strzelców zostało złapanych i rozpoznanych jako berkutowcy.Z nazwiska i stopnia.Jakiegos tlum zabił na miejscu.Berkut od poczatku wystapił przeciw majdanowi dopiero po ofiarach czesc fukcjonariuszy dolączyła do majdanu.Trzeba miec niezle przerosnieta potylice cebula zeby sadzic takie kawałki jak doktor kanadyjski.

Włodzimierz jest zachwycony bo uważa, że to sprawia przykrość USA. A jak sprawia USA przykrość, to dobrze. Wyczytał to w Trybunie Ludu i już tak mu zostało. Na marginesie, Władymirycz, zarzuciłeś mi że ujawniłem czyjeś dane osobowe. Poprosiłem o konkrety ale się nie doczekałem. Zatem poprosiłbym jednak.

Zwróciłem się do administracji z zapytaniem o twoje kompetencje jako moderatora. Nie zmierzam o tym z tobą dyskutować. Opowiedz może wszystkim, jakie dane użytkownika widzi moderator pod jego nickiem. Mnie już nie musisz wyjaśniać. Natomiast poczekam spokojnie do czasu, jak moje zostaną w nieuprawniony sposób wykorzystane. Wówczas zrzut ekranowy na pewno się przyda.

Ta analiza to chyba lekko spóźniona, Putin już tak działa, ale to jakoś Włodzimierzowi nie przeszkadza.

Putin działa zgodnie z Zachodnimi standardami. Przecież kiedyś ZSRR oficjalnie wysyłał swoje wojska z bratnia pomocą na wyraźną prośbę zaprzyjaźnionych państw.

<br />Zwróciłem się do administracji z zapytaniem o twoje kompetencje jako moderatora. Nie zmierzam o tym z tobą dyskutować<br />
czy ty przypadkiem rzeczywiscie nie doszedles do wniosku zes hrabia.Zawiadom kogo trzeba i bedziemy slac poklony..i drzwi otwierac.Na moj gust to sam bym cie spuscił ze schodow nie pytajac administracji.

<br />Putin działa zgodnie z Zachodnimi standardami.<br />
no to co krytykujesz zachod jak putin robi to samo.

fajnie jest po zachodniemu towariszu wladmirowiczu.

Poczekamy jak putin zrobi cós po wschodniemu... to natychmiast nas zawiadom.

• Redaktorzy

Zwróciłem się do administracji z zapytaniem o twoje kompetencje jako moderatora. Nie zmierzam o tym z tobą dyskutować. Opowiedz może wszystkim, jakie dane użytkownika widzi moderator pod jego nickiem. Mnie już nie musisz wyjaśniać. Natomiast poczekam spokojnie do czasu, jak moje zostaną w nieuprawniony sposób wykorzystane. Wówczas zrzut ekranowy na pewno się przyda.

Czyli straszymy czymś strasznym, ale nie wiadomo czym. Znany styl.

• Redaktorzy

Trzeba miec niezle przerosnieta potylice cebula zeby sadzic takie kawałki jak doktor kanadyjski.

Doktor kanadyjski najwyraźniej właśnie po to tam jest w tej Kanadzie, żeby takie kawałki wypisywać. Ale możliwe, że on świństwa wymyśla z amatorstwa, jak ten któryś forumowicz co z zimna krwią objaśnił że pisze proputinowskie kawałki nie dlatego, ze jest stronnikiem Rosji, czy że mu za to płacą, tylko dlatego, że nienawidzi Ukrainy. Tacy są cenni bo wychodzą tanio, a czasem są całkiem bystrzy i potrafią dodać od siebie jakieś barwne uzasadnienie albo sami filmik wkleić lub obrazek. No a jako owładnięci tzw. uczuciem wyższym (czy jak je tam określić) nie mają żadnych hamulców moralnych i powielić fałsz to dla nich bułka z masłem, pewnie nawet przyjemnie, bo to jakby wartość dodana.

O ile takie stwierdzenia:

"Dowództwo USASOC (US Army Special Operations Command) w swoim dokumencie „Counter Unconventional Warfare” wskazuje na konieczność przygotowania amerykańskich żołnierzy ma niekonwencjonalne działania zbrojne oraz na prowadzenie walki w czasie niewypowiedzianych wojen.

Amerykanie wyraźnie zaznaczają, że potencjalni przeciwnicy Stanów Zjednoczonych mogą wykorzystywać powstańcze i separatystyczne grupy do osiągania swoich celów w innych krajach. Co więcej jako przykład tego rodzaju działań bez ogródek wymienia się działania prowadzone przez Rosję na wschodzie Ukrainy i na Krymie. (...)

Według amerykańskich specjalistów w podobny sposób działa również Iran, który wysyła swoich wojskowych instruktorów do strefy Gazy (pomagając Hamasowi), Libanu (wspierając Hezbollah), Jemenu, Iraku, Afganistanu i nawet na Kaukaz, gdzie są oni wykorzystywani do szkolenia grup terrorystycznych i rebelianckich."

- brzmią po prostu obłudnie, to poniższe już groźnie:

"Dowództwo USASOC w opracowaniu „Counter Unconventional Warfare” wprost postuluje opracowanie kompleksowej, międzyagencyjnej, międzyrządowej i międzynarodowej strategii, która pozwoliłaby przeciwdziałać nowym zagrożeniom poprzez „naciski polityczne, ekonomiczne, wojskowe i psychologiczne” z przydzieleniem w niej najważniejszej roli dla amerykańskich sił specjalnych."

"Zwraca się przy tym również uwagę na coraz większą rolę niepaństwowych „cywilnych sił obronnych” CDF (civil defense forces), które podobno mają być tańszym sposobem przeciwdziałania nowym zagrożeniom. Ich ocena nie jest jednak jednoznaczna ponieważ jak się podkreśla, siły CDF mają swoje własne cele i dlatego mogą być trudne do kontrolowania."

- bowiem jest to pole do działania dla najemników z prywatnych armii ochroniarskich USA. Te słyną z tego, że nie stosują się do żadnych praw i zasad w prowadzeniu wojny, a w dodatku USA nie biorą na siebie żadnej odpowiedzialności za skutki ich działania.

USA nie wspomina przy tym ani słowem, że jest ojcem chrzestnym tego problemu. Jak zwykle odpowiedzialni są wyłącznie inni.

Na podstawie:

Ukryta Zawartość

Czyli wypisz wymaluj szykuje się scenariusz jak z filmów science fiction.

No i co panowie gdzie ta wasza wolność ?

Śmialiście się jak pisałem o tym ze więcej swobód obywatelskich ma statystyczny Rosjanin niż Amerykanin!!!

Przyszłość nie wygląda różowo.......

03476011903726083101.jpg

Ukryta Zawartość

mysle ze tak bedzie a moze i dluzej jak z katastrofa smolenska.Najlepsze ze nikt juz nie pamieta wysadzonych klatek bloków mieszkalnych czy ataku na szkole gdzie zgineli obywatele rosji a putin wygrażał ze dopadnie czeczencow nawet w sraczu .Bo ci akurat mu byli potrzebni.Kazdy kto tym sie interesował, czytał zeznania swiadkow,opowiesci sasiadów a potem sposobem zaniechania dalszego sledztwa to wie ze dla putina wysadzic dwie klatki mieszkalne to mniejszy pryszcz niz zabicie stu bojownikow majdanu.

<br /> No a jako owładnięci tzw. uczuciem wyższym (czy jak je tam określić) nie mają żadnych hamulców moralnych i powielić fałsz to dla nich bułka z masłem, pewnie nawet przyjemnie, bo to jakby wartość dodana. <br />
Edytowane przez muls

wysadzic dwie klatki mieszkalne

Podobnie jak dla innych " dwie wieże"......

Czyli wypisz wymaluj szykuje się scenariusz jak z filmów science fiction.

No i co panowie gdzie ta wasza wolność ?

Śmialiście się jak pisałem o tym ze więcej swobód obywatelskich ma statystyczny Rosjanin niż Amerykanin!!!

Przyszłość nie wygląda różowo.......

Jeszcze raz zapytam: te swoje brednie to piszesz na poważnie? Wierzysz w to?

Putin działa zgodnie z Zachodnimi standardami. Przecież kiedyś ZSRR oficjalnie wysyłał swoje wojska z bratnia pomocą na wyraźną prośbę zaprzyjaźnionych państw.

No to chyba jednak wschodnie standardy. Już ci się od tego wykręcania kota ogonem wszystko pierniczy.

Jestem Europejczykiem.

teraz to sie w kółko kręci i na kogo wypadnie, na tego..bec.

generalnie fajne sa standarty które lubi putin a potem natychmiast wladimirowicz putinowicz.

No to chyba jednak wschodnie standardy. Już ci się od tego wykręcania kota ogonem wszystko pierniczy.

Dobrze Włodzimierz pisze ...nic mu się nie pierniczy.

To jest standard Amerykański,- wysyłamy wojsko bo zagrożeni są sojusznicy i ich ( nasze ) interesy.

Coście się tego Putina czepili , przecież on robi to nawet spokojniej niż zaprzyjaźnieni sojusznicy......

Dobrze Włodzimierz pisze ...nic mu się nie pierniczy.

To jest standard Amerykański,- wysyłamy wojsko bo zagrożeni są sojusznicy i ich ( nasze ) interesy.

Coście się tego Putina czepili , przecież on robi to nawet spokojniej niż zaprzyjaźnieni sojusznicy......

Matko moja! Pisanego nie rozumiesz? Włodzimierz coś wspomniał o bratniej pomocy a to stara radziecka metoda. Znajdowało się miejscowego komunistę który prosił Związek Radziecki o bratnią pomoc i jechało wojsko z pomocą.

A Putin to oczywiście gołąbek pokoju jest.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Ale podobno Ameryka jest zła.

Ciekawy artykuł.

Ukryta Zawartość

A najciekawsze wydaje się to:

"China and Malaysia also announced a new bank that uses the yuan as a reserve currency, which means the dollar stands to lose its regional stronghold".

Mam nadzieję że inteligentni złożą to w całość..........i powiążą to z feralnym lotem nad Ukrainą.

Ale podobno Ameryka jest zła.

Czytaj zagrożona jest potencjalnie nasza ropa.

Kolejny ciekawy artykuł którego nie uświadczysz w PL mediach............

Ukryta Zawartość

Ciekawe dlaczego jest tak mało w PL mediach informacji ze szczytu w Chinach?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

akurat sa tyle ze tam gdzie nie czytasz.

generalnie zgadzam sie z Churchilem co do błedu w postepowaniu z ZSRR.Tamte uratowane ofiary moga skutkowac znacznie wiekszymi obecnie.

Jak widac zbrodnicze systemy rzadko kiedy same sie lecza.

Pasażerski boeing w marcu cudem uniknął zderzenia z rosyjskim samolotem

Pa­sa­żer­ski bo­eing 737 cudem unik­nął zde­rze­nia z ro­syj­skim sa­mo­lo­tem roz­po­znaw­czym nad Bał­ty­kiem. Do­szło do tego 3 marca, ale szcze­gó­ło­we in­for­ma­cje opu­bli­ko­wa­no teraz. We­dług ra­por­tu think-tan­ku "Eu­ro­pe­an Le­ader­ship Ne­twork", do in­cy­den­tu do­szło 80 ki­lo­me­trów na po­łu­dnio­wy wschód od szwedz­kie­go mia­sta Mal­moe.

Bo­eing 737 linii Scan­di­na­vian, le­cą­cy z Ko­pen­ha­gi do Rzymu, minął w od­le­gło­ści 90 me­trów ro­syj­ski sa­mo­lot, który nie po­in­for­mo­wał wcze­śniej o swoim po­ło­że­niu. We­dług au­to­rów ra­por­tu, zde­rze­nia udało się unik­nąć tylko dzię­ki do­brej wi­docz­no­ści i czuj­no­ści pi­lo­tów Bo­ein­ga, który wiózł 132 pa­sa­że­rów

w latach 90 rosjanie zestrzelili boeinga koreanskiego ktory omyłkowo zboczył i zahaczył o syberie.Ok 200zabitych.Bez sensu i powodu.I tak jest od zawsze.

standarty zachodnie....na wschodzie.To gorzej niz w koreii polnocnej..

. Według Rady Bezpieczeństwa Narodowego i Obrony są wśród nich automaty Kałasznikowa z laserowym celownikiem.

W ostatnich dniach obserwatorzy OBWE, a także pracujący na Wschodzie dziennikarze, zauważyli ruch kilku kolumn wojskowych, składających się z ciężarówek, czołgów i wozów opancerzonych bez znaków rozpoznawczych. Rada Bezpieczeństwa Narodowego i Obrony twierdzi, że kierują nimi Rosjanie. Swobodnie przewożą oni sprzęt poprzez te odcinki granicy, które nie są kontrolowane przez stronę ukraińską. W najbliższym czasie, według informacji Rady, na Wschód Ukrainy mają trafić karabiny snajperskie.

Oficjalnie Moskwa zaprzecza jakoby dostarczała bojówkarzom sprzęt wojskowy. Dziennikarze zauważyli jednak, że czołgi, które były na zdjęciach zrobionych w Rostowie nad Donem mają takie same cyfrowe oznaczenia boczne (naniesione przez rosyjską kolej), co te które sfotografowano w Doniecku...>>>>>.onet dla tych co nie maja na abonament lub rznacych idiotów.Lubia sobie postrzelac ..celnie.Szkoda ze nie beda mieli ma muszce doktorka z kanady.

Edytowane przez muls

akurat sa tyle ze tam gdzie nie czytasz.

generalnie zgadzam sie z Churchilem co do błedu w postepowaniu z ZSRR.Tamte uratowane ofiary moga skutkowac znacznie wiekszymi obecnie.

Tylko Psychopatom w głowie konflikt nuklearny, jeśli zgadzasz się z tym pijakiem i zdrajcą Polski to gratuluję.

Sprzedano Polskę już kilka razy ostatnio w 89"

Okupacja trwa, i jak widać przynosi realne efekty okupantom.

Społeczeństwo już jest bardzo mocno zindoktrynowane.

Co jeszcze musi się zdarzyć żebyście Panowie zrozumieli że to nie Rosja jest wrogiem Polski??

Dla Folkloru Prezydent Putin obok Gospodarza :)

57431654101797474681.jpg

Pasażerski boeing w marcu cudem uniknął zderzenia z rosyjskim samolotem

Pa­sa­żer­ski bo­eing 737 cudem unik­nął zde­rze­nia z ro­syj­skim sa­mo­lo­tem roz­po­znaw­czym nad Bał­ty­kiem. Do­szło do tego 3 marca, ale szcze­gó­ło­we in­for­ma­cje opu­bli­ko­wa­no teraz. We­dług ra­por­tu think-tan­ku "Eu­ro­pe­an Le­ader­ship Ne­twork", do in­cy­den­tu do­szło 80 ki­lo­me­trów na po­łu­dnio­wy wschód od szwedz­kie­go mia­sta Mal­moe.

Bo­eing 737 linii Scan­di­na­vian, le­cą­cy z Ko­pen­ha­gi do Rzymu, minął w od­le­gło­ści 90 me­trów ro­syj­ski sa­mo­lot, który nie po­in­for­mo­wał wcze­śniej o swoim po­ło­że­niu. We­dług au­to­rów ra­por­tu, zde­rze­nia udało się unik­nąć tylko dzię­ki do­brej wi­docz­no­ści i czuj­no­ści pi­lo­tów Bo­ein­ga, który wiózł 132 pa­sa­że­rów

W ten sposób się "nakręca histeryczną rusofobię" , oczywiście wszystko według dawno juz opisywanego scenariusza.

"Im gorzej o Rosji tym lepiej " - tylko kto się da na to nabrać ? Ja nie ale Ty tak................

A Ten "Ruski" samolot to pewnie jakiś samolot bezzałogowy "widmo"?

Pewnie chłopaki lecieli pijani i zamiast pilotować to "rżnęli w karty".

Stereotypy się kłaniają "Im gorzej o Rosji tym lepiej " - tylko kto się da na to nabrać ? Ja nie ale Ty tak................

W ostatnich dniach obserwatorzy OBWE, a także pracujący na Wschodzie dziennikarze, zauważyli ruch kilku kolumn wojskowych, składających się z ciężarówek, czołgów i wozów opancerzonych bez znaków rozpoznawczych. Rada Bezpieczeństwa Narodowego i Obrony twierdzi, że kierują nimi Rosjanie. Swobodnie przewożą oni sprzęt poprzez te odcinki granicy, które nie są kontrolowane przez stronę ukraińską. W najbliższym czasie, według informacji Rady, na Wschód Ukrainy mają trafić karabiny snajperskie.

Jeśli mielibyśmy słuchać co mówią te sprzedawczyki na usługach siajej to Rosjanie powiini być juz dawno pod Lizboną.

Ta sama zasada obowiązuje również tych misjonarzy z OBWE "Im gorzej o Rosji tym lepiej " - tylko kto się da na to nabrać ? Ja nie ale Ty tak................

Edytowane przez Tommiashi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.