Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Antypolskie to są działania ostatnich kliku rządów w PL na usługach obcych państw, które prą na siłę do konfliktu z Rosją , w celu przejęcia ich zasobów naturalnych i światowej dominacji.

Wystarczy prześledzić artykuły które pojawiają się codziennie w mediach, z "nagłówkiem Rosja", żeby wyrobić sobie zdanie "kto tu dla kogo pracuje"....

Jak czytam takie teksty to przypominają mi się artykuły z "Trybuny Ludu". Odmładzasz mnie Kolego :-).

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

- dziecinną radość z problemów które stwarza nam agresywna polityka tego kraju.

Jednak gdy widzę tak otwarcie antypolską propagandę

Napisz w końcu jakież to problemy stwarza "agresywna polityka Rosji"

Gdzie Ty widzisz antypolską propagandę?

W Sputniku? , ja ją widzę codziennie w WP,ONECIE , TVP TVN i innych mediach, to nie jest już jakaś tam "antypolska propaganda" to jest "wyuzdany obleśny matrix", nic mnie tak nie w...wia jak ta bezpardonowa nagonka na konflikt z Rosją...

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Szkoda mojego czasu na tłumaczenie skoro i tak tego nie pojmiesz.

Jako autor wątku pozwolę sobie na małą uwagę.

Jaro problem z Tobą polega na tym iż nie masz żadnego merytorycznego wpisu w tym wątku.

Na wszystkie argumenty które są przytaczane , głównie przez kolegę JuGa i po części Włodzimierza

"szczysz" jako "rosyjską propagandę" , robisz wklejki najczęściej z mediów wspieranych przez GW i grupę skupioną w niemieckich mediach.

Twoje myślenie raczej nie jest samodzielne. Zarzucasz mi naiwne myślenie a mi się właśnie wydaje że takie egocentryczne myślenie jest właśnie Twoją domeną.

Nikt nie odbiera Ci prawa do własnego zdania, ale Ty również nie powinieneś odbierać go innym.

Własne zdanie przedstawiam, ale jak ktoś go nie rozumie, to nic nie poradzę.

Tak samo, jak ktoś ma umysł zatruty kremlowską propaganda, tu jestem bezradny - to problem dla psychoterapeuty.

Jestem Europejczykiem.

Tak samo, jak ktoś ma umysł zatruty kremlowską propaganda, tu jestem bezradny - to problem dla psychoterapeuty.

No cóż psychoterapeuci są bezradni w przypadku"zbiorowego szaleństwa" :)

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Niskich lotów ta niby riposta.I akurat z tym,co pisałem niewiele ma wspólnego. Tak samo piją Polacy, Amerykanie czy Anglicy. Tylko trunki bywają inne.

Niskich lotów ta niby riposta.I akurat z tym,co pisałem niewiele ma wspólnego. Tak samo piją Polacy, Amerykanie czy Anglicy. Tylko trunki bywają inne.

Czyli nie tak samo :P

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Czyli nie tak samo :P

Efekty pijaństwa zawsze są takie same - niezależnie od szlachetności nadużytego trunku. Jednak w moim wpisie nie chodziło o pijaństwo tylko o dumę. Gorzej, jak występuje tylko pierwsze bez drugiego.

Oglądając dzisiaj uważnie najważniejsze wydarzenie relacjonowane przez polskie media, mam przekonanie, że dzisiaj w Polsce będzie więcej pijaństwa niż dumy.

Problem pijaństwa dotyczy zarówno państw z UE jak i Rosji.

Nikt nie kwestionuje tego że Rosjanie nadużywają alkoholu, ale alkohol zawsze był i jest tam bardzo ważną częścią życia społecznego. Myślę sobie że stosunki międzyludzkie są zwyczajnie bardziej "bezpośrednie" w Rosji niż np. w zachodniej Europie i USA.

Pewnie socjologowie mogliby coś na ten temat powiedzieć co jest bardziej szkodliwe czy wódka czy smartfon i jakie to będzie mieć konsekwencje w przyszłości w różnych aspektach relacji międzyludzkich....

zachęcam do dyskusji....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tommiashi

Hihihi...

Zamiast szukania zdjęć w necie proponuję przejechać się autobusem albo jakimś pociągiem podmiejskim.

3/4 ludzi gapi się w ekranik.

Jestem Europejczykiem.

Hihihi...

Zamiast szukania zdjęć w necie proponuję przejechać się autobusem albo jakimś pociągiem podmiejskim.

3/4 ludzi gapi się w ekranik.

No właśnie o tym mówię , jedni gapią się w ekranik a drudzy piją razem wódkę, jak myślisz które relacje są "zdrowsze"?

jedni dożyją 70-tki, a drudzy padną po 45 roku życia.rzeczywiście zdrowe relacje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Problem pijaństwa dotyczy zarówno państw z UE jak i Rosji.

http://gamapserver.who.int/gho/interactive_charts/gisah/consumption_adult/atlas.html

W Polsce 10,7 l na obywatela (wiek 15+), w Rosji 11,12 l (dane za rok 2010). A np. w Niemczech czy we Francji wskaźniki odrobinę wyższe.

Ukryta Zawartość

obawiam sie ze nie stad, nie zowad mozemy miec nagle wojne..............

Ukryta Zawartość

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/gorbaczow-nato-przygotowuje-sie-do-zmiany-zimnej-wojny-w-goraca,659765.html

obawiam sie ze nie stad, nie zowad mozemy miec nagle wojne..............

Na tę wypowiedź zwracają uwagę wszystkie ważniejsze polskie media. W końcu są to słowa Gorbaczowa - uznawanego do tej pory przez Zachód za największego rosyjskiego demokratę i przyjaciela Zachodu.

Glupio by bylo gdyby nagle zachod wpadl na pomysl zeby w Rosji ustanawiac tzw. demokracje i zrobic "interwencje" taka jak robili we wszystkich tych nieudanych krajach jak Irak, Libia, Afganistan.

Wiadomo przeciez ze kazda interwencja zachodu byla w przeszlosci wielka porazka i pomylka.

Edytowane przez Adam Sikora
Gość

(Konto usunięte)

Glupio by bylo gdyby nagle zachod wpadl na pomysl zeby w Rosji ustanawiac tzw. demokracje i zrobic "interwencje"

Jak sobie wyobrażasz "demokratyzację" dzierżawy nuklearnej?

Gorbaczowa - uznawanego do tej pory przez Zachód za największego rosyjskiego demokratę i przyjaciela Zachodu

Gorbaczow tylko niedawno zrozumiał jak Zachód go w konia zrobił. Albo naiwny był albo głupi.

Edytowane przez JuG

Zachód zrobił Gorbaczowa w konia???

Co ty bzdurzysz misiu-pysiu?

Gorbaczow dał Rosjanom wolność, a oni zrobili z tego burdel. Sami zrobili, nie trzeba im było w tym pomagać.

A teraz ty i inni cieszycie się, że Putin wziął was za mordę. Widocznie inaczej nie potraficie, do demokracji trzeba dorosnąć.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Jest duża różnica pomiędzy wolnością a bezprawiem (w rosyjskim jest lepsze określenie - biezpriedieł). Tylko ja nie o tym co dał lub zabrał Gorbaczow Rosjanom (razem z kolejnym "demokratą" Jelcynem). Ale cokolwiek tłumaczyć Ci sensu widzę zero.

Wysocki też nie dla Ciebie.

Edytowane przez JuG

Jak sobie wyobrażasz "demokratyzację" dzierżawy nuklearnej?

Gorbaczow tylko niedawno zrozumiał jak Zachód go w konia zrobił. Albo naiwny był albo głupi.

"Zachód nie oszukał mnie ws. rozszerzenia NATO" Gorbaczow

P.S.

Jak już sobie chronologicznie poukladasz wydarzenia , to może zrozumiesz to, co powiedział Gorbaczow.

Jest duża różnica pomiędzy wolnością a bezprawiem (w rosyjskim jest lepsze określenie - biezpriedieł). Tylko ja nie o tym co dał lub zabrał Gorbaczow Rosjanom (razem z kolejnym "demokratą" Jelcynem). Ale cokolwiek tłumaczyć Ci sensu widzę zero.

Wysocki też nie dla Ciebie.

O jakiej wolności może być mowa w kraju , w którym połowa społeczeństwa więzi , a druga połowa jest wieziona?

Zachód zrobił Gorbaczowa w konia???

Co ty bzdurzysz misiu-pysiu?

Gorbaczow dał Rosjanom wolność, a oni zrobili z tego burdel. Sami zrobili, nie trzeba im było w tym pomagać.

A teraz ty i inni cieszycie się, że Putin wziął was za mordę. Widocznie inaczej nie potraficie, do demokracji trzeba dorosnąć.

SZACUNEK Jaro 747 za to , że dajesz odpór kremlowskiej propagandzie!

Piotr

Gość

(Konto usunięte)

chronologicznie

Gorbaczow rok temu w wywiadzie dla Der Spiegel: https://magazin.spiegel.de/digital/?utm_source=spon&utm_campaign=centerpage#SP/2015/3/131242917

Rozszerzenie NATO na Wschód zniszczyło europejski system bezpieczeństwa założony w Helsinkach w 1975 roku. To [rozszerzenie NATO] był obrót o 180 stopni w stosunku do Paryskiej Karty Nowej Europy z 1990 r., która miała na celu zakończenie zimnej wojny. Zachód arogancko ignoruje wszystkie propozycje Rosji, w tym byłego prezydenta Dmitrija Miedwiediewa z 2010 roku, usiąść do stołu negocjacyjnego i wypracować nową architekturę bezpieczeństwa. Wyniki tego widzimy dzisiaj - Moskwa nie wierzy Zachodowi, a Zachód - Moskwie, i to jest straszne.

...

Nowe Niemcy chcą wtrącać się we wszystko. USA cierpi na poważną chorobę, która nazywa się "triumfalizm".

http://www.inopressa.ru/article/12Jan2015/spiegel/gorbatschow1.html

Edytowane przez JuG

Owszem, jest różnica między wolnością a bezprawiem. Ale to sami Rosjanie nie potrafili wolności wykorzystać, nikt im nie przeszkadzał oprócz ich samych.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Gdzież mi tam do Achmatowej !

U Achmatowej na ile pamiętam było o innych połowach: jedna to synowie i mężowie w więzieniach a druga to matki i żony w kolejkach przed więzieniami.

Co czasy Gorbaczowa i pogorbaczowskie mają wspólnego ze stalinizmem?

Ale to sami Rosjanie nie potrafili wolności wykorzystać, nikt im nie przeszkadzał oprócz ich samych.

Z tym trudno się nie zgodzić. Tylko za bezprawie niesie odpowiedzialność przede wszystkim ówczesna elita. Najwięcej złego zrobił Jelcyn (i jego otocznie) z entuzjazmem wybrany w pierwszych demokratycznych wyborach prezydenckich. Rozjechał i młodzieńczą demokrację i pozostałości gospodarki.

Z tym trudno się nie zgodzić. Tylko za bezprawie niesie odpowiedzialność przede wszystkim ówczesna elita. Najwięcej złego zrobił Jelcyn (i jego otocznie) z entuzjazmem wybrany w pierwszych demokratycznych wyborach prezydenckich. Rozjechał i młodzieńczą demokrację i pozostałości gospodarki.

Jaka elita? Kto to był? Nie wiem, nie śledziłem tego.

Jelcyn jednak swoje zasługi miał, powstrzymał pucz Janajewa. Ale ja to widzę tak, że w Rosj izawodzi mechanizm demokratycznej zmiany władzy.

U nas Wałęsa wygrał wybory, ale drugiej kadencji już nie było. Ale nie było też żadnych sztuczek, cudów przy urnach, przegrał i odszedł. Wybory do parlamentu jakie były, takie były ale przegrani grzecznie oddawali władzę. W Rosji tego nie widzę, funkcjonuja zasada że raz zdobytej władzy nie oddaje się dobrowolnie.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.