Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zacytuj gdzie coś w stylu tego profesorka pisałem o Rosjanach. Tylko bez wykrętów towarzyszu!

[obraźliwe]

Szczerze czy ten materiał który transmituje TVP i TVN od kilku dni o "tych torturach separatystów" ---śmieszne.........nadaje się do użycia słowa tortury?

Siepaczom spod znaku bandery kazali zeżreć pagony. Tortura polegała na tym, że nagrali i zamieścili na fejszzbuku.

Edytowane przez jozwa maryn
obraźliwe
  • Redaktorzy

Siepaczom spod znaku bandery kazali zeżreć pagony. Tortura polegała na tym, że nagrali i zamieścili na fejszzbuku.

Nie. Pułkownikowi sił lądowych Ukrainy oderwali naszywki z flagami narodowymi i wpychali do ust. Pułkownik i pozostali poniewierani jeńcy byli ewidentnie pobici, bito ich również na wizji. Po czym ich zabrano do samochodu mówiąc, że pojmanego oficera jadą powiesić. Nadal ci się to podoba? A co byś zrobił, gdyby ci zdarto i kazano ci jeść polską flagę po tym, jakbyś został wzięty do niewoli przez Rosjan pod Białymstokiem? Dalej by ci sie podobało?

Nie wybieram się pod Białystok. Nie słyszałem również żeby tam Rosjanie kogoś "pojmywali"

Edytowane przez Arku
<br />Podobne teksty na tym forum kieruje paru userów wobec Rosjan - wystarczy wczuć się w styl niejakiego Jaro-jumbojet. Ale jakoś żadna prokuratura nie prowadzi "czynności sprawdzających". :-) :-)<br />
podobne teksty sadzi mnostwo userów.Natomiast profesóóóor na uczelni to takie cós innego.W ostatnich latach szczegolnie po smolensku widac wyraznie ze to takie gó..no jak i kazde inne.

A propos banderowcow jak tu inne elity dziamgaja to mozna przypomniec ze per saldo niemcy popisali sie wiekszym przerobem co NORMALNYm ludzia jednak po latach pozwoliło mimo to podjac z nimi wspołprace a nawet przyjaznie dla korzysci obopólnych..

niemcy popisali sie wiekszym przerobem co NORMALNYm ludzia jednak po latach pozwoliło mimo to podjac z nimi wspołprace a nawet przyjaznie dla korzysci obopólnych.

Niemcy przepraszali, wyrażali żal, pomagali ofiarom. Pomników ludobójcom nie stawiają.

Ukraińcy?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

po jakim czasie i ile było spotkan.Ukraina dopiero teraz uwolnila sie od przyjaciela radzieckiego.I dopiero teraz po odklamaniu i nauczeniu historii mlodziezy powrocimy do rozmow.Za jakies 10 lat.U nas do dzisiaj funkcjonuje mit niektorych bohaterskich partyzantów.I stawianych im pomnikow.Wszyscy tak maja.Nasze jest lepsze.

Ogolnie rzecz biorac zasluzylismy sobie historycznie zarówno u Litwinow jak i Ukrainców traktujac ich w swoim czasie jak nasze kolonie albo inaczej...jak naszych chlopow..To nie to samo co z niemcami.

Edytowane przez muls

iemcy popisali sie wiekszym przerobem co NORMALNYm ludzia jednak po latach pozwoliło mimo to podjac z nimi wspołprace a nawet przyjaznie dla korzysci obopólnych..

Niemcy nie stawiaja na pomnikach przywódców III Rzeszy, w przeciwieństwie do Ukraińców, którzy z Bandery zrobili bohatera narodowego .

po jakim czasie i ile było spotkan.Ukraina dopiero teraz uwolnila sie od przyjaciela radzieckiego

Przyjaciel radziecki przez ostatnie 60 lat taże nie stawiał pomników nazistowskim zbrodniarzom. Tyle lat powinno wystarczyc Ukrińcom żeby znaleźli sobie jakieś pozytywne wzorce.

Ogolnie rzecz biorac zasluzylismy sobie historycznie zarówno u Litwinow jak i Ukrainców traktujac ich w swoim czasie jak nasze kolonie albo inaczej...jak naszych chłopów..

Jeśli chodzi o Ukrane to ona powstała z chłopów nie tylko "z naszych" ale także z rosyjskich uciekających spod pańszczyźnianego buta na kresy południowo wschodnie ówczesnego wielkiego księstwa .

Litwini natomiast po unii personalnej zaczęli przyjmować polskie szlachectwa. Trwało to wiele wieków i nikt ich tam siłą nie kolonizował

podobne teksty sadzi mnostwo userów.Natomiast profesóóóor na uczelni to takie cós innego.W ostatnich latach szczegolnie .

I będzie się to rozwijało, bo takie są efekty kiedy władza państwowa nie wykazuje tej minimalnej przyzwoitości w stosowaniu narodowego i historycznego solidaryzmu w polityce międzynarodowej. Jak się wybrało chamów którzy znają jedynie wartość swojego gumna i interes swojej kieszeni to zbulwersowani taka postawą ludzie coraz częściej występować będą ze skrajnych pozycji, w obronie poglądów, o których zapomniała demokratyczna podobno władza.

Normalna władza demokratycznego i narodowego państwa jakim jest Polska powiedziałaby wprost że awantura ukraińska nas nie interesuje i nie przyłączy się do jakiejkolwiek pomocy Ukrainie dopóki władze sprawować będą tam siły nacjonalistyczne popierające szowinizm i akceptujące zbrodniczą przeszłość organizacji nacjonalistycznych. Przyszłoby łatwo, bo Ukraina wcale Polski nie potrzebuje i nie pragnie, czego przykładem jest embargo na import mięsa.

Historycznie natomiast Ukraina to była długi czas bliżej Turcji potem bliżej Rosji. Oni po prostu nie maja innych tradycji, na Ukrainie jest albo frakcja Rosyjska albo frakcja nacjonalistyczna wroga Polsce. Dlatego nie mamy tam czego szukać.

A robienie "polityki wschodniej" na siłę przećwiczył już Kaczyński, co kosztowało nas miliardy złotych strat budżetowych i psucie stosunków dyplomatycznych i gospodarczych z każdym do którego się dotknął - włącznie z Gruzją i Litwą.

Edytowane przez Arku
<br />Niemcy nie stawiaja na pomnikach przywódców III Rzeszy, w przeciwieństwie do Ukraińców, którzy z Bandery zrobili bohatera narodowego<br />
juz napisalem dlaczego na ukrainie stawiaja jeszcze.Tak samo jak nasi..jeszcze.Moze wroc do historii jakich my mielismy bohaterów ktorych inni nienawidzili.Nie chce mi sie juz tlumokom tlumaczyc to tlumoki bo margines...

<br />Przyjaciel radziecki przez ostatnie 60 lat taże nie stawiał pomników nazistowskim zbrodniarzom.<br />
nie musiał bo przyjaciel radziecki sam był nazistom...tyle ze radzieckim.Tyle ze wyszlo tak ze jeden nazista napadł drugiego wiec ten chciał czy nie chciał musial sie bronic.Zobaczylibysmy jakby sie polubili.

<br />Litwini natomiast po unii personalnej zaczęli przyjmować polskie szlachectwa. Trwało to wiele wieków i nikt ich tam siłą nie kolonizował<br />
poczytaj sobie pamietniki wybitnej POLKI Pani prof.Skargi.Ona to widziała jako dziecko ziemianina z Litwy..

<br />Historycznie natomiast Ukraina to była długi czas bliżej Turcji potem bliżej Rosji. Oni po prostu nie maja innych tradycji, na Ukrainie jest albo frakcja Rosyjska albo frakcja nacjonalistyczna wroga Polsce. Dlatego nie mamy tam czego szukać.<br />
tratatata oni to gowna a my to szlachta.Skonds to znam.

nawet nasze chlopstwo pogonilo naszych panowi i trochu ich powywieszalo bo mialo juz dosc skurwysynsta i glupoty.Tez widocznie nie mialo tradycyji i tratarata.

Edytowane przez muls

Tak samo jak nasi..jeszcze.Moze wroc do historii jakich my mielismy bohaterów ktorych inni nienawidzili.Nie chce mi sie juz tlumokom tlumaczyc to tlumoki bo margines...

A marginesie znasz takich pod egidą, których wymordowano 120 tysięcy cywilów w dwa lata??

nie musiał bo przyjaciel radziecki sam był nazistom...tyle ze radzieckim.

A mówił ze internacjonalistom - ale się maskował!

poczytaj sobie pamietniki wybitnej POLKI Pani prof.Skargi.Ona to widziała jako dziecko ziemianina z Litwy..

To musi mieć sporo lat ta pani prof. skoro pamięta czasy unii personalnej o której wspomniałem. Pamiętników czytać nie muszę bo mój pradziadek był Litwinem i to takim, który nie mówił słowa po polsku.

A marginesie znasz takich pod egidą, których wymordowano 120 tysięcy cywilów w dwa lata??

A mówił ze internacjonalistom - ale się maskował!

To musi mieć sporo lat ta pani prof. skoro pamięta czasy unii personalnej o której wspomniałem. Pamiętników czytać nie muszę bo mój pradziadek był Litwinem i to takim, który nie mówił słowa po polsku.

a znasz takiego co pare milionow w rok glodem?? Edytowane przez muls

tratatata oni to gowna a my to szlachta.Skonds to znam.

nawet nasze chlopstwo pogonilo naszych panowi i trochu ich powywieszalo bo mialo juz dosc skurwysynsta i glupoty.Tez widocznie nie mialo tradycyji i tratarata.

Jak już na coś odpowiadasz to najpierw to przeczytaj i dłuuuugo pomyśl czy zrozumiałeś, żebyś później nie wyglądał jak ten... margines.

<br />A mówił ze internacjonalistom - ale się maskował!<br />
teraz tobie mowi ze jest twoim przyjacielem.

Jak już na coś odpowiadasz to najpierw to przeczytaj i dłuuuugo pomyśl czy zrozumiałeś, żebyś później nie wyglądał jak ten... margines.

nad toba nie musze wcale myslec.
<br />To musi mieć sporo lat ta pani prof. skoro pamięta czasy unii personalnej o której wspomniałe<br />
nie musi dotyczy to lat przedwojennych a ona zmarła juz.

Polaka???

turka

przyjacielu wschodni od brata putina.

moze chcesz przeliczac ofiary glodu na ukrainie z iloscia ofiar przez komin??

to ze ukraina jest taka jaka jest to w duzej mierze zasluga rosji jesli nie podstawą.

Edytowane przez muls

Pytałem czy znasz Polaka, który wymordował 120tys. cywilów, bo twierdziłeś ze nas też nie lubią za to jakich mieliśmy bohaterów..

Dobrze gdybyś miał pojęcie o tym kto kogo za co nie lubi zanim wystartujesz z taką propagandową ripostą.

Edytowane przez Arku

a co to ma za znaczenie zeby w kolko o tym samym.Zydów wymordowali chlopi polscy czyli sasiadów w ilosci ok 150-200tys.I nikt sie na razie nie chce przyznac.

zapomniales rowniez ze ukraincy jencow nabijali na pal.

i polewali smolom.

Edytowane przez muls

Żydów tez rezali na Wołyniu.

Akurat wtedy to chłopi polscy z garstką żydów utworzyli samoobronę i bronili się przed Banderowcami. Poczytaj sobie trochę na ten temat, o ile jeszcze masz tę umiejętność, bo mogłeś utracić po latach bredzenia głupot w internecie.

sluchaj jakis idiota kasuje tu wpisy tak wiec porozmawiaj sobie z nim jak idiota z idiotom.Bo ja mam pewien prog wytrzymalosci na idiotów.

Edytowane przez muls

Powtarzam jeszcze raz dzisiejsze młode pokolenie ukraińców ma tyle wspólnego z banderą co my z piłsudskim. Dla ruskich bandera i piłsudski to tacy sami zbrodniarze. Nastolatków z ukrainy interesują dyskoteki, smartfony komputery dokładnie tak jak naszych. Jak ktoś by wspomniał o banderze popatrzyli by jak na wariata. Wiadomo że są i prawicowi kibole jak u nas. Widzę że tak naprawdę paru zgredów interesuje zachowania animozji bo im coś tam dziadek z babką naopowiadali :-)

Powtarzam jeszcze raz dzisiejsze młode pokolenie ukraińców ma tyle wspólnego z banderą co my z piłsudskim.

Bo więcej ma z kibolami i neonazistami podpierającymi się wizerunkiem wojennego zbrodniarza.

Polska prowadzi politykę wobec państwa Ukraina a nie wobec "dzisiejszego pokolenia ukraińców".

a ONI teraz stanowia te Ukraine nielocie i beda ja stanowic jak putina juz nie bedzie.

i ciebie na szczescie tez.

Edytowane przez muls

porozmawiaj sobie z nim jak idiota z idiotom.Bo ja mam pewien prog wytrzymalosci na idiotów.

To będzie trudne. Ale ty możesz, wystarczy że pogadasz do lustra.

a ONI teraz stanowia te Ukraine nielocie i beda ja stanowic jak putina juz nie bedzie.

i ciebie na szczescie tez.

I będa stanowic taka chchelską banderowską jak teraz stanowią, orle z piórkiem ... w

Wieczorkiem zakładasz sobie Areczku mundur czerwonoarmisty i maszerujesz po pokoju tupiąc groźnie nóżkami?

Jestem Europejczykiem.

a co to ma za znaczenie zeby w kolko o tym samym.Zydów wymordowali chlopi polscy czyli sasiadów w ilosci ok 150-200tys.I nikt sie na razie nie chce przyznac.

zapomniales rowniez ze ukraincy jencow nabijali na pal.

i polewali smolom.

w kazdym konflikcie dwie strony morduja!!

i dwie strony sa winne! jezeli ktos kreuje wizerunek ze jedna strona jest dobra i niewinna a druga zla i winna to jest klamca!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.