Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Bardzo wiarygodne zrodla ten Szaltaj Baltaj i ukrainska TV. Ciekawe, ze w innych mediach jeszcze nie wiedza.<br />
wiarygodne mniej wiecej to sa te podawane przez agencje a te daja rosjii smieciowe...od poczatku roku.

<br />wprost proporcjonalny do GW i spolki <br />
gw to najlepsze zrodlo informacji wszelkiej.

Pieprzycie koledzy Putinowcy tak żałośnie, że aż żal dupę ściska.

Ponieważ śmigacie po rosyjsku podrzucam linka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

bardzo ladnie ujal to rosjanin... piz*a rubel.Cós w tym jezd .Polacy by tak nie powiedzieli.

mozna by wywiercic w nim dziurke tak jak robia japonczycy z jednym malym grosikiem.

wystaraczajaco znam rosyjskie a w niemieckich polegam na fachofcach czyli was/ (...)

To się chwali. Powinieneś wobec tego docenić spokojny ton i rzeczowość informowanie - niezaleznie od przekazywanych treści.

Rozumiem także to, że media niemieckie są ci wrogie. Moze wobec tego napisz o mediach izraelskich i USA.

media wszedzie sa takie same tzn prezentuja sie w nich idioci lub ..nie.W Rosji juz tylko idioci.

Edytowane przez muls

(...)

Ponieważ śmigacie po rosyjsku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ...)

A ty po jakiemu śmigasz?

media wszedzie sa takie same tzn prezentuja sie w nich idioci lub ..nie.W Rosji juz tylko idioci.

Tam piszę tu czytatają. Idioci lub nie. Ale nie tylko.

Ukryta Zawartość

A ty po jakiemu śmigasz?

Nie po rosyjsku. Bukwy czytam, ale strasznie mnie to męczy, nieprzyzwyczajony jestem.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

W 2013 na kobiete przypadalo 1.707 dziecka (znacznie wiecej niz w Polsce) i po raz pierwszy od 1990 roku przyrost naturalny byl pozytywny.

To dobrze dla Rosji, że wreszcie pozytywny. Polska też ma w br. dodatni przyrost, przez dwa-trzy poprzednie lata miała ujemny, a przedtem znowu dodatni przez kilka lat.

Po ukraińsku juz mniej. Męczy.

Bardzo się cieszę. Ja osobiście nie mam okazji więc nie wiem.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

To dobrze dla Rosji, że wreszcie pozytywny. Polska też ma w br. dodatni przyrost, przez dwa-trzy poprzednie lata miała ujemny, a przedtem znowu dodatni przez kilka lat.

2,1 jeden to niezbędne mminimum.

Ciebie Włodek?

Nie - jestem wieloźródłowy.

• Redaktorzy

W Polsce wiekszy spadek produkcji przemyslowej niz w Rosji wiec jesli Rosja jest na skraju przepasci to Polska juz zrobila ten krok naprzod.

W Polsce nie ma spadku produkcji przemysłowej, jest niezbyt szybki wzrost (w zakresie 2-4% r/r, zależnie od miesiąca). Kolega czerpie informacje z "Frondy"?

2,1 jeden to niezbędne mminimum.

Proszę to powiedzieć Rosjanom, pewnie będzie im smutno.

(...)

Proszę to powiedzieć Rosjanom, pewnie będzie im smutno.

Po co mówć Rosjanom, skoro Polakom powinno być jeszcze bardziej.

Edytowane przez Włodzimierz

U nas bieda aż piszczy, towaru brakuje, trzeba po wszystko jeździć do Rosji, do ich hipermarketów.

Jestem Europejczykiem.

U nas bieda aż piszczy, towaru brakuje, trzeba po wszystko jeździć do Rosji, do ich hipermarketów.

Jak możesz! Tu nie o kawior chodziło!

Tak wiem, ostatnio nawet mięso trzeba z Kaliningradu przywozić.

Coś Ty się Jaro taki "Organiczny zrobiłeś " .

Dosłownie w Piątek rozmawiałem z kolegą który ma sklepy w Moskwie i wcale to co mówią w PL mediach o brakach artykułów spożywczych się nie potwierdza.

Ceny nie wzrosły a sklepy jak miały towar tak mają.

Dodam do tego bo może nie wiesz że w Rosji bez przeszkód jeszcze działają takie Państwa/korporacje jak Nestle, Mars czy Kraft czy te globalne firmy mogą sobie pozwolić na spadki sprzedaży?

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Coś Ty się Jaro taki "Organiczny zrobiłeś " .

Dosłownie w Piątek rozmawiałem z kolegą który ma sklepy w Moskwie i wcale to co mówią w PL mediach o brakach artykułów spożywczych się nie potwierdza.

Ceny nie wzrosły a sklepy jak miały towar tak mają.

Dodam do tego bo może nie wiesz że w Rosji bez przeszkód jeszcze działają takie Państwa/korporacje jak Nestle, Mars czy Kraft czy te globalne firmy mogą sobie pozwolić na spadki sprzedaży?

Nie zdajesz sobie sprawy, że wypisujesz bzdury?

Chciałem ci przypomnieć coś, o czym najwyraźniej zapomniałeś albo uwierzyłeś putinowskiej propagandzie. Embargo na import produktów żywnościowych wprowadziła Rosja a nie zachód.

W związku z czym zachodnie koncerny nie decydują o tym, czy mogą sprowadzać żywność.

Co do wzrostu cen to oficjalne - powtarzam - oficjalne źródła rosyjskie twierdzą coś innego, czyżby kłamali?

Jestem Europejczykiem.

Nie zdajesz sobie sprawy, że wypisujesz bzdury?

Chciałem ci przypomnieć coś, o czym najwyraźniej zapomniałeś albo uwierzyłeś putinowskiej propagandzie. Embargo na import produktów żywnościowych wprowadziła Rosja a nie zachód.

W związku z czym zachodnie koncerny nie decydują o tym, czy mogą sprowadzać żywność.

Co do wzrostu cen to oficjalne - powtarzam - oficjalne źródła rosyjskie twierdzą coś innego, czyżby kłamali?

A ja tylko powtarzam to co mówią Polacy na miejscu w Moskwie.

Nie ma żadnego problemu z dostępnością na jakikolwiek towar spożywczy.

Wzrost cen to czysta spekulacja nic więcej , jak tym korporacjom które dystrybuują pseudo-żarcie się nie będą słupki zgadzać na koniec roku to wszyscy pójdą po rozum do głowy i Putin już nie będzie taki zły.

• Redaktorzy

Wzrost cen to czysta spekulacja nic więcej

No tak, trzeba rozpocząć zwalczanie spekulacji. Bez tego ustrój nie będzie doskonały. A i na zonie ktoś musi pracować, niech więc będą spekulanci.

No tak, trzeba rozpocząć zwalczanie spekulacji. Bez tego ustrój nie będzie doskonały. A i na zonie ktoś musi pracować, niech więc będą spekulanci.

Widzę że kolega moderator dalej widzi Rosję w "krzywym zwierciadle", tak jakby dalej była ona za żelazną kurtyną.

Czasy się zmieniły ale jak widać mentalność ludzi już nie .

A teraz taka mała intelektualna łamigłówka.

Kto jest większym "Czarnym charakterem" - Putin Czy Laureat pokojowego nobla Obana ?

Nie ma żadnego problemu z dostępnością na jakikolwiek towar spożywczy.

Wzrost cen to czysta spekulacja nic więcej , jak tym korporacjom które dystrybuują pseudo-żarcie się nie będą słupki zgadzać na koniec roku to wszyscy pójdą po rozum do głowy i Putin już nie będzie taki zły.

"We wrześniu ceny rosły o 8 proc. w Rosji, głównie za sprawą słabnącego rubla i embargo na import żywności z Europy i USA.

Rosstat podał w poniedziałek (2014-10-06), że ceny żywności wzrosły we wrześniu o 11,4 proc. W sierpniu rosły o 10,3 proc. Ceny pozostałych dóbr rosły we wrześniu o 5,5 proc., a usług o 6,9 proc.

Najmocniej drożało we wrześniu mięso, ryby, owoce i warzywa, których import został przez władze Rosji zakazany w odpowiedzi na sankcje gospodarcze nałożone przez kraj przez UE i USA. Mięso zdrożało o 16,8 proc., ryby o 14,1 proc., produkty mleczne o 16,2 proc., a owoce i warzywa o 6,1 proc."

Rosstat kłamie???

I jeszcze raz ci tłumaczę jak komuś z normalnie funkcjonującym mózgiem - to Rosjanie a nie zachodnie koncerny nałożyli embargo i sami sobie robią kuku.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Jeszcze coś takiego:

"Izba Obrachunkowa (rosyjska) przytacza dane Federalnej Służby Statystyki Państwowej (Rosstat), z których wynika, że ubiegłym roku Rosja importowała niemal 59 proc. wołowiny, 31 proc. wieprzowiny i 13 proc. drobiu. Z importu pochodziło też 48 proc. serów.

Ukryta Zawartość

Coś kiepsko jak na takie mocarstwo gospodarcze.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

"We wrześniu ceny rosły o 8 proc. w Rosji, głównie za sprawą słabnącego rubla i embargo na import żywności z Europy i USA.

Rosstat podał w poniedziałek (2014-10-06), że ceny żywności wzrosły we wrześniu o 11,4 proc. W sierpniu rosły o 10,3 proc. Ceny pozostałych dóbr rosły we wrześniu o 5,5 proc., a usług o 6,9 proc.

Najmocniej drożało we wrześniu mięso, ryby, owoce i warzywa, których import został przez władze Rosji zakazany w odpowiedzi na sankcje gospodarcze nałożone przez kraj przez UE i USA. Mięso zdrożało o 16,8 proc., ryby o 14,1 proc., produkty mleczne o 16,2 proc., a owoce i warzywa o 6,1 proc."

Rosstat kłamie???

Skoro statystyczny Polak przebywający i robiący biznes w Moskwie nie zauważył dużych różnic w dostępności i cenie artykułów spożywczych , to tym bardziej nie zauważy ich statystyczny mieszkaniec stolicy.Jak wiadomo poziom życia w Rosyjskiej Stolicy jest dużo wyższy niż w takiej np.Warszawie. A i tak inflacja w Rosji zawsze była na poziomie 10% w roku tak więc i tak wydaje się że wzrost cen na niektóre artykuły o 15-16% to nic wielkiego.

Jeszcze coś takiego:

"Izba Obrachunkowa (rosyjska) przytacza dane Federalnej Służby Statystyki Państwowej (Rosstat), z których wynika, że ubiegłym roku Rosja importowała niemal 59 proc. wołowiny, 31 proc. wieprzowiny i 13 proc. drobiu. Z importu pochodziło też 48 proc. serów.

Ukryta Zawartość

Coś kiepsko jak na takie mocarstwo gospodarcze.

Będą mieli pole do tego żeby zwiększyć produkcję u siebie.

Czyż to nie jest genialne?

Wprowadzają embargo , tylko po to żeby u siebie uruchomić produkcję !!!

Tego czego nie da się wyprodukować u siebie to sprowadzą i tak i tak.

Tak się uruchamia popyt na produkcję.....:)

Ukryta Zawartość

Normalnie facet zaimpregnowany na fakty.

Lepszy od 747 co wydawało się niemożliwe.

Szacun!

Jestem Europejczykiem.

jakby mogli to juz dawno by to zrobili.Kupili wielka linie kupili zaznaczam do przerobu ryb i chlodzenia w tym łososia.Nie ma lososia bo nie zlowili a europa nie sprzedala.Zwrocili sie do putina o zwrot kosztów.

<br />Czyż to nie jest genialne?<br />Wprowadzają embargo , tylko po to żeby u siebie uruchomić produkcję !!!<br />

myliony euro.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.