Skocz do zawartości
IGNORED

sony cdp x222es ma problem z niektórymi płytami

lol:)

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam problem z moim nowym okazyjnym nabytkiem kupiłem wyżej opisany model i miał byc zepsuty laser więc wykreciłem laser i załozyłem laser z kupionego na giełdzie za 30zł cdp311 i kupa dalej przerywa przeskakuje i tyka więc wymieniłem mocowanie lasera (to metalowe co silniczki są przykrecone) i gra pięknie tylko tak pare razy jak wysuna płytę to wsuną spowrotem i co najdziwniejsze jednej płyty nie widzi i jak kręci nia to słychać tykanie jak by udeżała o coś ale gdy włącze inne płyty tykania niema wczytuje odrazu w sekunde i play odrazu gra włącze np 17 odrazu laser przesówa i gra czy ktos mi jest w stanie pomóc w tym beznadziejnym przypadku płyty orginały i płyta która tyka przez minute licznik pokazal 15sekund nic nie robie włącze inna płyte i gra a ta co nie może wystartować w innym cd odrazu w sekundzie odtwarza licze na waszą pomoc dziękuje i pozdrawiam serdecznie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To ci pomoże. Laser laserowi nie jest równy. To są dwa różne cd i laser ustawiony jest pod elektronikę. Sam miałem taki przypadek z Pioneerem PD-S 604. Myślałem, że to laser. Wymieniłem i dalej było to samo. Mam znajomego magika-elektronika. Skalibrowaliśmy laser i objawy częściowo zniknęły. Prawie załamany wróciłem do domu i rozebrałem cały mechanizm z napędu stable platter. Okazało się, ze 700 zetawydane na laser to kasa wyrzucona w błoto. Winne wszystkiemu były czujniki krańcowe w mechanizmie. Były tak zabrudzone, że po zmierzeniu omomierzem zamiast 5 OHM pokazały 860 OHM. Po wyczyszczeniu cd działa jak nowy prosto z fabryki. Radziłbym wyczyścić te krańcówki i wtedy sprawdzić czy wszystko działa poprawnie. Jak dalej będzie się tak działo to kalibracja głowicy laserowej. (focus, tracking, power) ale przez kogoś kto ma odpowiedni sprzęt. Na oko sam nic nie ustawisz wręcz przeciwnie wszystko rozkalibrujesz. Napisz, czy po wyczyszczeniu krańcówek objawy ustały. Pozdrawiam.

Podaj maila to wyśle Ci plik doc na temat naprawy odtwarzaczy cd

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten odtwarzacz to żaden rarytas. Nie opłaca się wydawać na jego reperację większych pieniędzy niż 100 zł. Bo za tyle można kupić używany odtwarzacz Sony do którego są lasery i który gra tak samo jak ten.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.