Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner stereo do JBL MK1000 do 400 zł

Cheveyo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Właśnie stałem się posiadaczem kolumn JBL MK1000. Wciąż czekam na przesyłkę, ale chciałbym zmienić również mój wzmacniacz i tuner radiowy. Obecnie posiadam wzmacniacz Sony TA-FE500R oraz tuner Technics ST-GT350. Ponieważ trochę zależy mi na miejscu więc stwierdziłem, że zamiast osobnego wzmacniacza i tunera kupię amplituner stereo. Wiem, pewnie część z Was chwyci się za głowę i zacznie mnie namawiać na osobny wzmacniacz i tuner. Jednak taką decyzję już podjąłem i jej nie zmienię. Gotówkę ze sprzedaży wzmacniacza i tunera chciałbym przeznaczyć na zakup amplitunera jak najlepszej klasy dokładając niewielką część kwoty. Szacuję, że będę miał na ten amplituner maksymalnie 400 zł więc bardzo chciałbym prosić Was o radę co do tej kwoty mógłbym kupić w miarę sensownego. Oczywiście chodzi o sprzęt używany. Na Allegro widziałem różne amplitunery stereo do tej kwoty, czasem nawet można kupić dosyć wysokie modele, ale pytam Was jako bardziej doświadczonych - na co powinienem zwrócić uwagę i co wybrać?

Pokój w którym będzie używany sprzęt ma wymiary 480 cm x 330 cm. Słucham wielu rodzajów muzyki: rock, pop, blues, klasyczna, etniczna, metal.

Z jakiego amplitunera przy tych kolumnach mógłbym "wycisnąć najwięcej"?

Z góry dziękuję za wszystkie porady i podpowiedzi.

Podam jeszcze parametry tych kolumn:

Pasmo przenoszenia 50 Hz - 27 kHz

Moc RMS 150 W

Skuteczność 90 dB

Impedancja 4 Ohm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.