Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner + wzmacniacz + dac

mastax666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w tytule doszedl arcam rdac I tu mam problem.

Nad t748

Nad c375bee

Arcam rdac

Tv samsung

B&W cm8

Ps3

Wczesniej wszystko bylo polaczone tak

B&w fronty do wzmaka, ampli pre out do aux wzmaka , ps 3 do tv,tv optykiem do amplitunera,cd arcam do wzmaka.

Teraz cd, tv przepuszczam prze dac.

Dac podlaczony pod wejscie aux wzmaka.

I tu zaczynaja sie problemy przy probie podlaczenia pre out ampli ze wzmacniaczem prubowalem podpiac to pod cd tuner disc I nie dziala.

Jak podlacze ampli pod aux wzmaka jest ok ale gdzie wtedy podlaczyc dac?

https://www.audiostereo.pl/topic/110676-amplituner-wzmacniacz-dac/

Teraz cd, tv przepuszczam prze dac.

Ale po co? Masz cd Arcama i łączysz go przez DAC-a? Jeszcze rozumiem gdybyś miał jakiś budżetowy sprzęt... TV też bez sensu moim zdaniem. Czym to łączysz, optykiem? Przecież ten rDAC nie zdekoduje sygnałów DTS czy DD5.1, chyba że czegoś nie wiem. Pewnie dlatego nie masz dźwięku. To musi iść na amplituner, bo on do tego służy. Moim zdaniem przekombinowałeś z tymi połączeniami.

Ten DAC jest zbędny w zestawie który masz, chyba że chcesz podpiąć dźwięk z kompa, wtedy będzie miał zastosowanie.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Ale po co? Masz cd Arcama i łączysz go przez DAC-a? Jeszcze rozumiem gdybyś miał jakiś budżetowy sprzęt... TV też bez sensu moim zdaniem. Czym to łączysz, optykiem? Przecież ten rDAC nie zdekoduje sygnałów DTS czy DD5.1, chyba że czedo przegoś nie wiem. Pewnie dlatego nie masz dźwięku. To musi iść na amplituner, bo on do tego służy. Moim zdaniem przekombinowałeś z tymi połączeniami.

Ten DAC jest zbędny w zestawie który masz, chyba że chcesz podpiąć dźwięk z kompa, wtedy będzie miał zastosowanie.

No jakos tak jest ze cd arcam podlaczylem pod dac wczesniej podlaczony byl bezposrednio do wzmaka.

Tv mam podlaczony optykiem do ampli.

No wlasnie Dac zakupiony z mysla o puszczaniu muzyki z laptopa.

Co do przekombinowania wlasnie dlatego pytam o jakies wskazowki bo troche zaczolem sie gubic.

Dac podlaczony pod wejscie aux wzmaka.

I tu zaczynaja sie problemy przy probie podlaczenia pre out ampli ze wzmacniaczem prubowalem podpiac to pod cd tuner disc I nie dziala.

Jak podlacze ampli pod aux wzmaka jest ok ale gdzie wtedy podlaczyc dac?

Nie możliwe .

Sprawdź połączenie , czy na pewno w ampli masz podłączone ( 7.1 ) pre -out Front LR . Zakładam , że w we wzmaku wybierasz źródło CD Tuner itd. Sprawdź czy przycisk we wzmaku jest odpowiednio włączone " A B A + B " .

Może w amplitunerze masz wyłączone kolumny frontowe ?

Nie możliwe .

Sprawdź połączenie , czy na pewno w ampli masz podłączone ( 7.1 ) pre -out Front LR . Zakładam , że w we wzmaku wybierasz źródło CD Tuner itd. Sprawdź czy przycisk we wzmaku jest odpowiednio włączone " A B A + B " .

Może w amplitunerze masz wyłączone kolumny frontowe ?

Ampli podlaczone pre-out Front LR, tak sprawdzalem wszystkie zrodla, przycisk oki.

W ustawieniach ampli fronty wlaczone.

poplatanie z pomieszaniem...

Ale po co? Masz cd Arcama i łączysz go przez DAC-a? Jeszcze rozumiem gdybyś miał jakiś budżetowy sprzęt... TV też bez sensu moim zdaniem. Czym to łączysz, optykiem? Przecież ten rDAC nie zdekoduje sygnałów DTS czy DD5.1, chyba że czegoś nie wiem. Pewnie dlatego nie masz dźwięku. To musi iść na amplituner, bo on do tego służy. Moim zdaniem przekombinowałeś z tymi połączeniami.

No wlasnie Cd Arcam 7SE to budzetowka dlatego podlaczony pod Dac

To może problem leży w interkonektach cyfrowych. Pamiętam miałem kiedyś kabelek z tych tańszych, który działał bez problemu ze starym wzmakiem. Po wymianie wzmaka na lepszy przestał działać, bo okazało się że sprzęt był bardziej czuły. Może sprawdź w tym kierunku...

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Ampli podlaczone pre-out Front LR, tak sprawdzalem wszystkie zrodla, przycisk oki.

W ustawieniach ampli fronty wlaczone.

Podłącz dla próby odtwarzacz CD pod wejścia liniowe Tape , Tuner CD itd.

To ja tego nie rozumiem .

No i jest nie wiem jak ale ktos, corka pewnie zresetowala ampli do ustawien fabrycznych ;-/.

Jeszcze takie pytanie jak puszczam dzwiek z dekodera do Dac dzwiek jest lepszy niz jak puszczam go przez ampli, wyczytalem ze amplitunery maja wlasne dac ki ale nigdzie nie moge sie doczytac jaki jest w T748?

Jeszcze takie pytanie jak puszczam dzwiek z dekodera do Dac dzwiek jest lepszy niz jak puszczam go przez ampli, wyczytalem ze amplitunery maja wlasne dac ki ale nigdzie nie moge sie doczytac jaki jest w T748?

Rozumiem , że puszczasz z dekodera do DAC i ido wzmaka stereo . Ogólnie DAC w amplitunerach KD jest słaby , jeszcze dochodzi tragiczny tor analogowy sekcji przedwzmacniacza amplitunera KD ( dekoder to też nie jest dobre źródłó stereo , to każdy wie , bo puszczają byle co ) .

Nic Ci nie pozostaje jak dokonanie prób w dwóch " wersjach podłączenia " . Sam przekonasz się .

No i jest nie wiem jak ale ktos, corka pewnie zresetowala ampli do ustawien fabrycznych ;-/

Niech pisze na forum .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.