Skocz do zawartości
IGNORED

dac do 3000zl, pomozcie:-)

Adam_85

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do sprzedania lekko używane:

- CA Stream Magic 6

- Exposure 2010S2

Oba jednak na pełnej gwarancji od daty Twojego ewentualnego zakupu.

Oba w Twoim budżecie. Oba czarne. Gdyby coś, to zapraszam :-)

Jaki dac was zachwycił i wciągnął w słuchanie, dawno nie byłem w temacie po nabyciu karty i jej modyfikacji skończyłem poszukiwanie tylko słucham muzyki,lobię zajrzeć do środka trochę się znam na elektronice więc ważne są np oampy i dobre ich zestawienie, one maja ogromny wpływ na brzmienie czego doświadczyłem, jak są podstawki to lutownica jest nie potrzebna wyciągasz oamp jak lampę we wzmacniaczu lampowym i wkładasz inny np taki jak ten rozbudowany Sonic Imagery Labs 994 Enh-Ticha o dźwięku oampów nie będę się rozpisywał opinie są w internecie.

Ktoś może wie za co odpowiada bufor.

Jeśli do jazzu to MHDT Havana. Tylko wymień lamę na Bendixa i muzykalnością ten przetwornik zamiecie podłogę całym wyżej wymienionym towarzystwem.

Niestety - konieczność zakupu drogiej lampy NOS Bendix i konwertera USB/SPDIF winduje cenę Havany powyżej zakładanych przez Ciebie 3 tysiaków.

Ale warto. Jeśli do jazzu to cholernie warto.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A może Denon da300usb. Mnie dźwięk z cd Denona odpowiada, wzmacniaczy również (mam Dynaudio). Nowość z dac-em i procesorem dźwiękowym autorstwa denona. Zbieram na to pieniądze.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

• 1 miesiąc później...

Asus XONAR Essence One MUSES orginalnie siedzą tam

Wzmacniacz operacyjny:

●Zbalansowany/Niezbalansowany I/V:4 x MUSES 01

●Zbalansowany/Niezbalansowany LFP: 2 x MUSES 01

●Zbalansowany/Niezbalansowany bufor: 3 x NE5532

●HSłuchawki: 1 x I/V: NE5532; 1 x LPF: NE5532; (Bufor zasilania: LME49600 przylutowany na stałe)

Bufor NE5532 czy starczy ten oamp co jest za bufor może dużo by wniosło np wstawiając tam muses01 zamiast NE5532 bufor rzecz ważna ten oamp co tam siedzi kosztuje 0,88gr ta cena nie widzi mi się z jakością, wzmacniacze operacyjne w torze słuchawkowym po zakupie chętnie bym jeszcze wymienił na lepsze jakie byscie zaproponowali w te miejsce widze w droższym modelu ASUS ESSENCE III siedzą tam.

●HSłuchawki: I/V: OPA2227P LPF: MUSES 02 (Bufor zasilania: LME49600 przylutowany na stałe

Ktoś słuchał Asus XONAR Essence One MUSES lub tą zwykłą wersje i opisał wrażenia, może też porównywał z innymi dakami i się podzieli na forum temat bardzo ciekawy ale widzę ze stanął w miejscu.

Ma ktoś może info jak gra DAC Xonar Essence One w porównaniu do karty xonar Essence ST czy różnica w brzmieniu jest duża i czy warto dopłacić bo nie mam możliwości odsłuchu póki co.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.