Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka wkladka do ProJect Xpression 1

Bartek75

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie grał z grado gold prestige i było bardzo miło.

Pro-Ject k4 to to samo co Grado black/green/blue/silver/gold (niepotrzebne skreślić), więc różnicy specjalnie nie będzie (choć mnie również bardzo podobał się dźwięk z tej wkładki).

Abym mógł Ci zaproponować konkretne rozwiązanie, napisz proszę co podoba Ci się w aktualnym brzmieniu, a co chciałbyś zmienić. Rozumiem, że korzystasz z przedwzmacniacza, wbudowanego do Twojego Marantz?

W jakim budżecie możemy poruszać się.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A za ile?

Mogę wydać nawet 1,5 tys. PLN. Zastanawiam się nad zmianą jakości - większa głębia, bardziej dynamiczne brzmienie. Rozważam zmianę gramofonu ale zdrowy rozsądek podpowiada mi że sama wkładka może coś zmienić.

Abym mógł Ci zaproponować konkretne rozwiązanie, napisz proszę co podoba Ci się w aktualnym brzmieniu, a co chciałbyś zmienić. Rozumiem, że korzystasz z przedwzmacniacza, wbudowanego do Twojego Marantz?

W jakim budżecie możemy poruszać się.

Chciałbym głębszy dźwięk i więcej basu. Gramofon jest podłączony bezpośrednio do wzmacniacza.

U mnie grał z grado gold prestige i było bardzo miło.

dzięki

Moim zdaniem Ortofon 2 M Red wystarczy.

Poczekaj na inne propozycje.

Byle byś się za bardzo nie skołował z nadmiaru informacji.

dzięki

Hmm, nie wiem czy jest sens kupowania tak drogiej wkładki, jeśli korzystasz z wbudowanego przedwzmacniacza, miałbym wątpliwości czy to właśnie ten przedwzmacniacz nie jest wąskim gardłem.

W systemie analogowym jest dużo czynników, mających wpływ na brzmienie, dlatego najlepiej byłoby na ten temat porozmawiać. Skontaktuj się proszę telefonicznie z naszym salonem i porozmawiaj z Rafałem, który na pewno pomoże w optymalnej rozbudowie Twojego systemu analogowego.

Jeśli miałbym podać wkładkę, którą w ciemno możesz kupić i zapewni Ci lepsze brzmienie, to stawiam na Grado Gold lub Rega Exact.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Hmm, nie wiem czy jest sens kupowania tak drogiej wkładki, jeśli korzystasz z wbudowanego przedwzmacniacza, miałbym wątpliwości czy to właśnie ten przedwzmacniacz nie jest wąskim gardłem.

W systemie analogowym jest dużo czynników, mających wpływ na brzmienie, dlatego najlepiej byłoby na ten temat porozmawiać. Skontaktuj się proszę telefonicznie z naszym salonem i porozmawiaj z Rafałem, który na pewno pomoże w optymalnej rozbudowie Twojego systemu analogowego.

Jeśli miałbym podać wkładkę, którą w ciemno możesz kupić i zapewni Ci lepsze brzmienie, to stawiam na Grado Gold lub Rega Exact.

dziękuję. Czy można do was zadzwonić w sobotę?

Oczywiście, w tygodniu pracujemy 10-18, soboty 10-14. W sprawie analogu rozmawiaj z Rafałem Golec.

Gość vasa

(Konto usunięte)

czy to właśnie ten przedwzmacniacz nie jest wąskim gardłem.

I tu się ze sklepem zgodzę.

Ale nie kupuj nic po odsłuchu w sklepie lub na podstawie rekomendacji tylko podłącz u siebie.

W podanym przez Ciebie budżecie można kupić iPhono firmy iFi.

Bardzo funkcjonalny i niezły przedwzmacniacz.

I tu się ze sklepem zgodzę.

Ale nie kupuj nic po odsłuchu w sklepie lub na podstawie rekomendacji tylko podłącz u siebie.

W podanym przez Ciebie budżecie można kupić iPhono firmy iFi.

Bardzo funkcjonalny i niezły przedwzmacniacz.

dzięki

W sumie w tym budżecie kupiłby nowego LARa LPS-1. Ale i tak wkładkę jeszcze trzeba dokupić.

dzięki

Co powiecie na Pro Ject PhonoBox SE II - taki jest dostępny w sklepach i mogę go wypożyczyć

A tego już dawno nie powinno być w sklepach. Za ile chcą go sprzedać?

Mam takiego, ale kupiony z drugiej ręki i zdecydowanie taniej niż kiedyś był w sklepie (980 zł). Taki lipny to on nie jest. Jeden z bardziej udanych modeli tej firmy. Wszystko zależy w jakiej cenie chcesz go kupić.

Słuchałem także LARa LPS-1 i uważam że biorąc pod uwagę cenę/możliwości to wypada całkiem nieźle. Z pewnością do LARa LPS-1 to "coś" mu tam brakuje ale tak z krzykiem to bym nie uciekał.

A jeżeli cena sklepowa się nie zmieniła a jesteś w stanie zainwestować 1,5k w sam preamp to wybrałbym LARa LPS-1 i będziesz miał z tym spokój na dłużej.

Dobrze kangie prawi - szklaneczka mu za to.

• Redaktorzy

Problemem brzmienia mojego Phono Boxa SE byla wg mnie uboga sekcja zasilania. Zwykly zasilacz wtyczkowy 16V. Gra chudo. Malo basu, malo powietrza. Taka Nuda czy LPS-1 to troche inna bajka. Dzwiek otwiera sie. Pojawia sie powietrze. Bas w koncu kopie jak kon. Roznice slychac od razu.

Poczatkujacemu taki Phono Box podejdzie. Pozniej "pacjent" bedzie szukal czegos "z powietrzem".

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Problemem brzmienia mojego Phono Boxa SE byla wg mnie uboga sekcja zasilania. Zwykly zasilacz wtyczkowy 16V. Gra chudo. Malo basu, malo powietrza. Taka Nuda czy LPS-1 to troche inna bajka. Dzwiek otwiera sie. Pojawia sie powietrze. Bas w koncu kopie jak kon. Roznice slychac od razu.

Poczatkujacemu taki Phono Box podejdzie. Pozniej "pacjent" bedzie szukal czegos "z powietrzem".

dzięki, czy Ifa Iphono to coś bliżej Phono Box czy Lps?

Tu ktoś sprzedaje wczesną wersję LAR'a dla wkładek MM:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może warto dopytać o szczegóły.

ifi iPhono ma bardzo dobre recenzje i masę ustawień. Teoretycznie bliżej mu do LAR'a ale jak to jest w praktyce - trzeba by spytać kogoś, kto zna oba urządzenia. Mnie troszkę niepokoi nagłe pojawienie się iPhono i od razu wysyp "ochów i achów". Choć z drugiej strony sam się nim mocno zainteresowałem. Gdyby jeszcze miał lepszy zasilacz...

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Miałem te 4 preamy na stoliku: P-J PhonoBoxa SE (pół roku, z czego 3 miesiące leżała u Robixa), Nudę (z drugiego miotu) - 3 miesiące (pożyczona od Robixa), IPhono (kilka dni) i LARa LPS-1 (od 3 miesięcy).

Nie chcę się rozpisywać co lepsze, co gorsze. Mam LARa i już :)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

W zakresie analogu to nieświadoma żona to sto procent sukcesu...

Łap link:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem Ortofon 2 M Red wystarczy.

Poczekaj na inne propozycje.

Byle byś się za bardzo nie skołował z nadmiaru informacji.

W salonie rownież polecili mi Ortofona bo pasuje do lekkiego ramienia. Czy 2m blue będzie dużo lepszy od red?

W salonie rownież polecili mi Ortofona bo pasuje do lekkiego ramienia. Czy 2m blue będzie dużo lepszy od red?

Nie miałem przyjemności posłuchać 2M blue więc nie będę ściemniał.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.