Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha S 550 - ``Cykanie`` na stereo

kozlo.4

Rekomendowane odpowiedzi

Z gory przepraszam za umieszczenie tego tematu tutaj ale na dziale DIY nikt nie kwapi sie mi pomodz.

Mam nastepujacy problem - wkladam plytke audio i po przeczytaniu cd textu odtwarzacz zaczyna charakterystycznie cykac zaznaczam ze odtwarzacz a nie w glosnikach. Na plytach dvd ten problem nie wystepuje. Nasmarowalem juz wszystkie kola zebate i slizgi ale nic nie pomoglo. W czym moze siedziec przyczyna?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/11076-yamaha-s-550-cykanie-na-stereo/

skoro tam nikt nie odpowiedzial to tu tym bardziej. I to tylko za twoje niestosowne zachowanie - dublowanie postow. Wiec wiem ale nie powiem. Pozdrawiam! Moze bym jeszcze sie skusil na odpowiedz ale jak zobaczylem ten post drugi raz tu to mi sie odechcialo....

Jak by ci sie zechcialo to zobacz na date zalozenia mojego tematu na DIY zobacz ze poprosilem jeszcze raz o pomoc i przeprosilem ze zakladam tutaj ten temat! Szkoda ze nie zachcialo ci sie wczesniej zauwazyc pojego postu. Dlaczego tyle agresji na forum?:(

jakby ktos wiedzial to by wczesniej juz odpowiedzial. to nie kwestia ze ktos nie zauwazyl postu. ale zauwaz ze to forum audiofilskie, malo tu fachowcow. dlatego ciezko odpowiedzic niektorym na pytania techniczne.

jar1--> Tylko ze to cykanie jest na tyle slyszalne ze uniemozliwia w miare cichego sluchania muzyki.

Bercik --> Z calym szacunkiem ale twoje wpisy nie sa tutaj wcale potrzebne! Czytam to forum praktycznie codziennie od ok. roku i wiem jakie panuja tutaj zasady! A ludzie ktorzy tutaj siedza maja ogromna wiedze nie tylko audiofilska.

>kozlo.4

Jak widzisz szacunek się na nic nie przydaje, trzeba było od razu kandelabrem po ryju. To jest największa wada internetu, w każdym innym przypadku już dawno temu by gościa dyskretnie wyprowadzono i spuszczono ze schodów...

Nic z tych rzeczy, juz sprawdzalem. Wydaje mi sie ze poruszajacy sie laser wydaje taki dzwiek jezeli to w ogole mozliwe. Obawiam sie ze nie pozostanie mi nic innego jak oklejenie matami bitumicznymi wnetrza odtwarzacza.

``Bercik --> Z calym szacunkiem ...`` Brencik mialo byc moj blad.

Lepiej nie bede sie wypowiadal na temat Brencika szkoda wywolywac kolejnej wojny :)

>jar...jak juz ktos wspomnial, "pocykiwanie" to normalna sprawa. Jesli jednak wystepuje w takim natezeniu to prawdopodobnie jest wina nieprawidlowej pracy mechanizmu glowicy, powinienes dac to "gdzies" sprawdzic.

>Brencik...lubie twoje poczucie chumoru "...wyrywam chwasty..", "...wiedze magiczna..." i zupelnie popieram twoje, zdrowe, podejscie do audiophilii, ale tu musze oddac racje pozostalym dyskutantom: dosyc jest chamstwa i gburowatosci w kolo, na codzien, nie wnosmy tego na NASZE forum

>kozlo.4 i Zbig... "...Panowie prosze nie draznic rekina..." marnujemy tylko "space" na serwerze na niepotrzebne klotnie, prosze uscisnac grabki z Brencikiem i juz sie nie wyzywac (ach ta nasza polska, goraca krew)

Pozdrawiam wszystkich

Witam.

Fachowcem nie jestem, ale taki sam przypadek miałem z DVD 510s. Najpierw cykalo na płytach cd, potem było coraz gorzej - zawieszał się, przestawał czytać aż w końcu stanął. Nastąpiła wymiana lasera. Sprzęt pochodził około 9miesięcy i znowu to samo. No to wymieniłem laser raz jeszcze.... Po tej wymianie pochodził około 4 miesiecy i padł. Zaznaczam, że łącznie obejrzałem na nim może 150 filmów i przesłuchalem jakieś 100 płyt cd. Myślałem, że gwarancja na laser jest roczna... niestety dowiedzialem się, że nawet nie trzy miesiące. Nie kupię już Yamahy - to przesada , żeby sprzęt 'wytrzymywał' odtworzenie 200 płyt (ale teraz widocznie jest taka tendencja).

Pozdrawiam Krzysztof

Ps. Oby w Twoim przypadku nie było to tak bolesne.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Witam,

mam DVD-S540 i jest to samo, tez go na razie uzywam do audio (ale juz niedlugo:). Oryginalne plytki czyta raczej normalnie i to tez zalezy od egzemplarza. Najwieksze problemy ma z CD-R i CD-RW - cyka wtedy jak głupi. 550 jest nowsza i jak mniemam akcja "cost reduction" poszla dalej. Jak na razie moj sprawuje sie OK od 4 m-cy przy znacznym graniu audio ;-) Zobaczymy jak długo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.