Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

(+)

dużo ciekawszym niż kombinowane kilkunasto czy kilkudziesięcioletnie sprzęty typu igła, stan gabinetowy, wyciągnięte ze śmietnika i sprzedawane za grube pieniądze, okraszone obowiązkowo chwytliwą recką.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• 4 tygodnie później...

Witam ponownie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pozostało otwarte i być może przez źle dobrany dział/wątek nie padły odpowiedzi. Postanowiłem odświeżyć temat tutaj - może lepiej dobrane miejsce.

Tutaj w wątku straszycie, że nie ma szans na dobry wzmacniacz do 600zł, a z ciekawości rzuciłem okiem na Allegro po ile chodzi moja Unitra i w chwili obecnej na jednej kup teraz 170zł, na drugiej 60zł licytacja, a uważam, że gra wyśmienicie. Albo więc to przypadek albo mamy całkowicie odmienne zdanie co do "dobrego grania".

Dlatego ponawiam swoje pytanie co byście polecili do 1k z założeniami:

* wzmacniacz używany, stereo, mały gabaryt (musi się zmieścić na biurku by był dostęp do regulacji i gniazda słuchawkowego; większość to niestety klasyczne rozmiary >40cm szerokości, które z automatu odpadają)

* głośniki drewniane/mdf, zawieszone metr nad głową; pokój ~8m2

* źródłem dźwięku będzie karta dźwiękowa - nie przewiduję dokupowania DAC

Będę dźwięczny za podpowiedzi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jedyny "mały" wzmacniacz jaki mi przychodzi do głowy to Cyrus. Za 800 zł się trafi.

Kiedyś był jeszcze Moth w drewnianej obudowie, ale to sprzęt nie do dostania...

A nie myślałeś może nad kolumnami aktywnymi do tak małego pomieszczenia ? Np Taga TAV-500B - podłączasz od razu do źródła, bo wzmacniacz masz "w kolumnie", zajmują mało miejsca a jakość dźwięku przyzwoita ?

Kolumny aktywne mają ten szkopuł, że nie ma pod ręką regulacji - trzeba sięgać nad głowę. Fakt, że reguluje się rzadko, głośność z reguły steruje z kompa. Gorzej z wyłączaniem (te wspomniane mają niedostępny po zamontowaniu głośnika wyłącznik), ale to by dało się załatwić aktywną listwą master/slave.

Ale jest to jakaś alternatywa do przemyślenia, choć ciągle rozglądam się za pierwotnym pomysłem.

Tutaj w wątku straszycie, że nie ma szans na dobry wzmacniacz do 600zł, a z ciekawości rzuciłem okiem na Allegro po ile chodzi moja Unitra i w chwili obecnej na jednej kup teraz 170zł, na drugiej 60zł licytacja, a uważam, że gra wyśmienicie. Albo więc to przypadek albo mamy całkowicie odmienne zdanie co do "dobrego grania".

To zależy jakie ma się dotychczasowe doświadczenie w odsłuchiwaniu sprzętu audio. Zanim nie posłucha się czegoś lepszego, odmiennego, nasz sprzęt zawsze nieźle gra.

Małe gabaryty?

Mini wieża Yamahy lub Denona z drugiej ręki powinna zadowolić.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Mam wrażenie, że nabywając mini wieżę przepłacam srogo, bo płacę dodatkowo za radio, odtwarzacz CD, pilota, i co tam jeszcze (jakieś złącza do ajfonów czy innych usb), z których nie skorzystam. Sporo mini wież nie ma też wejścia liniowego, ale to pewnie te tańsze tylko, więc argument niezbyt mocny.

Ale rzeczywiście wstępnie przyglądałem się też mini wieżom, bo gabarytowo dokładnie o coś takiego mi chodzi.

Czesc, a ja mam takie pytanko co byscie polecili do pokoju koło 23m2? zostawić starą miniwieże Panasonic SC PMX2, która gra elegacko, czy może, bo mam taką możliwość kupienia za flaszke amplitunera panasonic se ha75 i np. do tego dwie kolumny JBL es 30 bądź es 80(zależy czy warto dopłacić) bądź kupic sobie np. takie cos jak onkyo LS3100 ?jak myślicie czy warto dokładać powiedzmy ten ponad tysiąc czy zostać przy dzwiekach z miniwieży podłączonej do tv? i co powiecie jeszcze na temat microlab solo 7c? będą one dobre jako głośniki do tv? czy bez tego całego DAC(nie wiem co to jest) to się nie opłaca? Dzieki i pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...

Witam,

W moim pierwszym poście chciałbym się zwrócić do Was o radę. Planowałem kupić Microlaby Solo 7c i na tym poprzestać, ale szczęście sprawiło, że się opamiętałem i zdecydowałem na trochę szerszy plan. Chciałbym sobie złożyć stereo, które będzie napędzane z laptopa, a potem uzupełnione o jakieś mniej niż najbardziej budżetowe CD. Jako, że elementy mam zamiar kupować oddzielnie(na rozpiętości kilku miesięcy), żeby nie nadwyrężyć mojego budżetu, i nie śpieszyć się, tylko znaleźć sprzęt w dobrym stanie muszę zorientować się konkretnie czego potrzebuje. Słucham klasyki, muzyki instrumentalnej, folk metalu i jakiegoś miłego z wokalu popu(z ukłonem w stronę M. Koteluk) oraz jazzu, do czytania. Pokój mam dość duży - bo 25-30m^2, jednak nie szukam czegoś, co nagłośni jeszcze sąsiedztwo, tylko dobrej jakości dźwięku(w miarę) z nie wybijającym się, ale obecnym basem oraz średnicą i górą bogatą w detale, ale jednak nie płytkimi(po przygodach z Superluxami można już się przejeść takim rodzajem dźwięku).

Na początek chcę kupić DAC do komputera. Nie chcę przeznaczyć na niego aż tyle pieniędzy, i akceptuję wady rozwiązania tak budżetowego. Myślę nad Creative X-fi HD(choć używce, ponieważ raczej nie zasługuje na wydanie 300zł) bądź chińskiego DIY na chipie XMOS PCM5102 jako że w podobnej cenie(choć po specyfikacji obawiam się, iż zaatakuje mnie on samymi detalami, i zabraknie muzyki samej w sobie). Wybór taki, nie inny z uwagi na niechęć do problemów ze sterownikami, jakie mogły by wyniknąć przy korzystaniu z E-mu 0202/0204 i braku pieniędzy na coś innego. Sam chińczyk odstrasza, więc proszę o za i przeciw jednemu i drugiemu. Chyba że w tej cenie(do 300zł) znajdzie się lepsza alternatywa, zakładając, iż odrzucam Prodigy Cube. Gdy poczuję taką potrzebę DAC i tak w przyszłości zmienię.

Zainteresowałem się wzmacniaczem Harman Kardon PM-655(bez Vxi). Wydaje mi się, iż dobrze się sprawdzi w swojej roli, jednak może macie inne propozycje odpowiadające mojemu typowi muzyki(w przedziale do 400zł za sprzęt w nie-tak-tragicznym stanie). Przychylnie też patrzę na Sony TA-F4xx, TA-F5xxES, aczkolwiek wydają się sprzętem skupiającym się na basie,.

Kolumny są dla mnie zagadką, jeśli chodzi o dobre sparowanie ich ze wzmacniaczem, jednak interesuje mnie Tannoy M2.5, Grundig Box 850a(choć wiek odstrasza, a raczej sprawia, że po kupieniu ich czekać mnie będzie jeszcze wydatek na ich remont), Heco interior reflex 45. Nawet Yamaha Pianocraft chyba nie była by najgorsza na początek, choć zniechęca mnie brak wyraźnego basu przeglądając opinie(nie chcę aby dominował, ale jego brak też mnie nie zadowoli :) ). Reasumując - nie mam szczególnego typu, max of the max to 600zł, aczkolwiek raczej bym się skłaniał ku tańszym opcjom na początek(okolice 400-500 a nawet mniej) - nie zależy mi na wydaniu pieniędzy, tylko żeby Rachmaninoff zabrzmiał chociaż namiastką tego, co usłyszałem siedząc w filharmonii.

Nie chciał bym śmiecić zakładając nowy wątek, ale liczę na skompletowanie kilku rozsądnych opinii i rad, które z chęcią przyswoję.

Dziękuję osobom które nie uznały postu za tl;dr i pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...

Zbudowany pancernie tak ze wiele firm mogloby sie uczyc jak budowac wzmacniacze, dzwiekowo niestety juz nie jest tak kolorowo, jest ostro na gorze, srednica wycofana lekko, i bas jest dosc zamulony, tak wiec tzreba dobierac kolumny z szybkiem i kontrolowanym basem, najlepiej jakies paczki zamkniete z dobrym glosnikiem sredniotonowym i lekko wycofanymi wysokimi na tekstylnej kopulce.

W stanie bdb 100% sprawny i nie naprawiany wart realnie ok 700zl

• 4 tygodnie później...

Witam wszystkich forumowiczów,

Zestaw komputerowy 5.1 niestety przestaje wystarczać w pokoju ~38m2. Nie wiem czy to nie wina skosu na dłuższej ścianie.

Do rzeczy, rozglądam się za budżetowym zestawem stereo i po przeczytaniu wielu wątków wstępnie wybrałem:

Wzmacniacz: DENON PMA-350

Kolumny: QUART 610 S

Pytanie czy to nie za małe kolumny do takiego pokoju? Proszę o rady, bo niestety nie mam możliwości odsłuchu, gdyż zakupy będą robione wśród używek na alledrogo.

Głównie słucham rocka, house, d'n'b.

Witam, proszę o opinie.

Zainwestować w leciwy wzmacniacz + kolumny czy rozwiązanie dedykowane do komputera (typu microlab solo 7c)? Czy DAC dużo wpłynie na jakość dźwięku?

Garść info:

Budżet 300 - 500zł nie do nagięcia (mniej lepiej), również używane.

Źródło komputer, telefon, ipod, może amplituner radmor 5102te.

Gatunki to głównie muzyka elektroniczna (od chilloutu przez house po dnb i dubstep), pop, radio. Drugorzędnie reszta. W grę wchodzą uniwersalne.

Gust raczej delikatnie w stronę niskich tonów.

Z góry dziękuję.

Witam, proszę o opinie.

Zainwestować w leciwy wzmacniacz + kolumny czy rozwiązanie dedykowane do komputera (typu microlab solo 7c)? Czy DAC dużo wpłynie na jakość dźwięku?

Garść info:

Budżet 300 - 500zł nie do nagięcia (mniej lepiej), również używane.

Źródło komputer, telefon, ipod, może amplituner radmor 5102te.

Gatunki to głównie muzyka elektroniczna (od chilloutu przez house po dnb i dubstep), pop, radio. Drugorzędnie reszta. W grę wchodzą uniwersalne.

Gust raczej delikatnie w stronę niskich tonów.

Z góry dziękuję.

W tej cenie - to sprzęt dedykowany do komputera !

Używane Microlaby Solo 7C do 400zł warto? Czy coś lepszego da się wyrwać? Muszę rozejrzeć się za DAC'em.

podobna sprawa:

budżet ok 1000zł na sprzęt do grający do PC (wzmacniacz) + CD, żeby można było odtwarzać bez włączania kompa.

Muzyka głównie hip-hop, dużo filmów i seriali...

Myślałem wcześniej o czymś pokroju Pianocrafta, czyli miniwieża, ale nie jestem pewien czy warto za taki hajs...

Co myślicie?

Cześć.

Chciałbym Was prosić o pomoc. Słuchałem dotychczas muzyki z użyciem głośników Creative Inspire T3130 na zintegrowanej karcie dźwiękowej. Chciałbym przerzucić się na zestaw lepszy, który pozwoli mi zwiększyć doznania muzyczne. ;) Chcę odczuć różnicę.

Sprawa wygląda następująco:

1) Pokój.

Pomieszczenie które chce nagłośnić jest zdecydowanie małe. Licząc pełne wymiary ma 11m2, jednak uwzględniając, że sporą część dwóch ścian (aż po sufit praktycznie) zajmuje meblościanka (z dużą ilością rzeczy na półkach) oraz szafa, realna przestrzeń pokoju ma około 8m2. Znajduje się w niej łóżko, blat przed którym będzie domyślnie miejsce odsłuchu i fotel - drugie, ruchome miejsce odsłuchu.

Głośniki mam możliwość ustawić na blacie biurka po obu jego stronach (120cm), bądź też na podłodze pod nim. Oraz w innych, pustych miejscach pokoju. Raczej nie byłoby możliwości oddalenia od mebli/ścian na więcej niż 10cm.

Ukryta Zawartość

2) Źródło dźwięku.

W szerszej perspektywie źródeł dźwięku chciałbym mieć trzy. Głównym z nich byłby nadal komputer (stacjonarny, niestety nie należący do cichych), równie często chciałbym odtwarzać płyty cd, w dalszej perspektywie czasu chciałbym także mieć możliwość odtworzenia płyt winylowych.

3) Słuchana muzyka.

Choć brzmi to oklepanie, słucham muzyki wszelakiej, więc ciężko dopasować brzmienie zestawu. Jednak można wyróżnić główne nurty:

- tak zwany klasyczny rock i metal - ze szczególnym naciskiem na Pink Floyd, Led Zeppelin czy AC/DC

- post-rock - w stylu 65daysofstatic, Godspeed You! Black Emperor czy God In An Astronaut

- szeroko pojęta elektronika - głównie spokojniejsza (Jean Michel Jarre, Burial, także ambient), ale i nie pogardzę klubowymi klimatami, także z mocniejszym basem

- muzyka filmowa i symfoliniczna (Angelo Badalamenti, Zimmer, ale i Daft Punk z Tron OST),

- także sporo alternatywy i indie rocka.

4) Koszta

Wstępnie na razie bez możliwości odtwarzania winyli chciałbym przeznaczyć około 1300zł, z maksymalnym rozszerzeniem do 1500zł, jeżeli różnica będzie warta tego, by wydać trochę więcej.

5) Głównie chciałbym celować w rzeczy używane, pomimo tego, że zupełnie nie znam się na serwisie jak i trudno mi byłoby ocenić, co powinno być wyremontowane.

Teraz pytania:

1) Da się złożyć coś sensownego z takim budżetem?

2) Jaki zestaw byłyby najsensowniejsze przy moim pokoju i moich wymaganiach? Wzmacniacz+kolumny+cd+dac czy może próbować mini-wieży?

3) Jeśli kolumny, lepiej na biurko czy pod biurkiem?

4) Warto szukać na allegro, czy zbyt niepewne źródło?

5) Jak dobrze kupić używki?

Mógłbym prosić o ogólne jak i też te konkretne porady w mojej sprawie?

Ukryta Zawartość

Witam melomanów i audiofilów, chciałbym rozwiać swoje wątpliwości z pomocą doświadczonych użytkowników.

Moje starania w wyborze zgranego zestawu idą w kierunku tylko dwóch modeli kolumn i dwóch wzmacniaczy chyba że znajdzie się ciekawsza alternatywa. Wspomnę co nieco o brzmieniu na pewno po ciepłej stronie, aby było wciągające bas mógłby być szczupły ale niski i dobrze kontrolowany z plastyczną średnicą tylko nie wycofaną a wysokie aby nie narzucały się ale miały swój blask.

Moje pomysły to kolumny Tannoy R2 lub Mission M33i podpięte do Marantza PM-80 MKII lub Rotela RA-931 MKII. Proszę o radę czy to dobry trop czy można lepiej, mój budżet na kolumny i wzmacniacz to 1500 - 2000 zł. pokój ma około 12m2 zdaję sobie sprawę że wypadałoby monitory wstawić ale lubię małe podłogówki no i standy odchodzą choć nie wykluczam przyzwoitych monitorów.

Z góry podziękował.

Moje pomysły to kolumny Tannoy R2

Te Tannoy'e + Rotel to dobry wybór. Może tylko wybierz Rotela model 970 lub 971.

Marantz 80 i Mission raczej odpuść sobie.

przestrzeń pokoju ma około 8m2

Wbrew pozorom 1300 zł to nie jest dużo na sprzęt. Do tak małego pokoju kupiłbym nowe kolumny aktywne np. Taga Harmony TAG-500 i do tego używany mały subwoofer aktywny. Druga opcja - Tannoy Mercury M2.5 + Rotel 970 albo Paradigm Monitor 3v2 + Marantz PM-72.

Od jakiegoś tygodnia namiętnie czytam te forum i niestety po tym tygodniu wiem mniej, niż przed tygodniem dlatego chciałbym poprosić o opinię bardziej doświadczone osoby w wyborze sprzętu. Najlepiej takie, które niedawno zaczynały przygodę ze Hi-Fi i nie wydają jeszcze tysięcy zł na kable.

Trochę informacji o mnie i wymaganiach.

Jakiej słucham muzyki: Słucham głównie muzyki elektronicznej (ambitniejsze techno, minimal, tech-house, dnb, liqud funk, ambient) jak również czasami jazz, klasyczna, soul. Sprzęt ma służyć również do oglądania filmów.

Sprzęt do tej pory (proszę się nie śmiać ): Do tej pory słuchałem muzyki głownie na słuchawkach (Sennheiser 380 PRO) korzystając ze Spotify oraz youtube oraz czasami w domu z głośników Creativa z subuferem za jakieś 150 zł. Nie było to idealne, ale jakoś dawałem radę. Teraz chciałbym bardzo poprawić jakość dźwięki. Nie jestem jakoś bardzo muzykalną osobą, ale słyszę różnice między bardzo dobrym nagłośnieniem np. w klubach.

Gdzie słucham muzyki: Praca: Słuchawki + streaming,

Mieszkanie: duży pokój ok 30 metrów, sprzęt ma służyć również do oglądania filmów razem z projektorem

Budżet: Tu jest trochę elastycznie mogę wydać i 1k zł i 5k zł. Ale wolałbym raczej mniej, niż więcej.

Zastanawiam się obecnie następującymi opcjami.

Zestaw 1: budżetowo – aby zobaczyć jak to wygląda

Używany wzmacniacz: za jakieś 100-300zł Na przykład: Yamaha AX 550, AX-570, NAD C-3200 lub inny

Używane kolumny za ok 500-600zł: Tannoy Mercur M2 lub B&W 600 lub inne, mam jeszcze komuny w mieszkaniu Unitra Tonsil 30W

Najtańszy przetwornik DAC lub przedwzmacniacz za ok 300 zł.

Kolega chce mi sprzedać przedwzmacniacz Focusrite za 300 zł, chyba taki:

Ukryta Zawartość

Nie wiem za bardzo co to jest, czy lepszy taki przedwzmacniacz czy lepiej DAC?

Zestaw 2. Budżetowy amplituner i głośniki

Amplituner: Mogę w okazyjnej cenie kupić od kolegi Ampituner Denon avr 1910 lub jakiś inny używany ampituner

Kolumny za ok 500-600 zł: Tannoy Mercur M2 lub B&W 600 lub jakieś tanie przestrzenne.

DAC i dekodery są w ampli tunerze, więc chyba mogę bezpośrednio podłączyć muzykę z komputera? Oszczędzę na DAC.

Zestaw 3. Droższy

Używany lub nowy wzmacniacz za jakieś 700- 1500 zł: Np. NAD C350, NAD C375, Rotel RA 04 lu RA 10, Xindak A-06 lub jakieś inny.

Używane lub nowe kolumny za ok 1500-3000 zł: tu nie mam pojęcia

Dobry DAC za 1000-1500zł. tu również nie mam zielonego pojęcia

1. Czy lepiej zdecydować się na Zestaw 1 Stereo? Czy będzie dużo lepszy od Zestawu 2 z Amplitunerem?

2. Czy różnica między najtańszym Zastawem 1, a takim w okolicach 4k zł będzie kosmiczna?

3. Czy taki przedwzmacniacz w Zestawie 1 Focusrite da radę? czy nie ma sensu nad nim myśleć. Kolega używa go do monitorów studyjnych (głośniki ze wzmacniaczekm) podłączając muzykę z komputera i chce kupić przedwzmacniacz z większą ilością wejść i wyjść.

Najprawdopodobniej zacznę od najtańszego zestawu i następnie będę kupował do niego lepsze elementy.

Ukryta Zawartość

Witam. Ostatnio padło mi 15 letnie marketowe kino domowe, więc pora kupić coś lepszego.

Sprzętu zamierzam używać do filmów, TV, muzyki. Co najważniejsze musi być możliwość podłączenia dźwięku z laptopa, tunera i odtwarzacza(do muzyki)

Wieża Denon D-M39 spełnia te wymagania , ale zastanawiam się czy nie lepiej będzie wybrać jakiś wzmacniacz stereo z mocniejszymi głośnikami (pokój 20m2) ?

Z góry dziękuję za wszystkie porady

To forum padło.

0 odpowiedzi na wszystkie pytania.

Także zastanawiam się nad Denonem m39, zwłaszcza że ma optyczne wejście line-in, ale w laptopie może być z tym problem.

Co do mocy to nie wiem.

Z drugiej strony ciężko mi powiedzieć czy warto wydać te ponad 1000zł na ten sprzęt...

Wieża dla początkujących jest dobrym wyborem. Będzie odtwarzała dźwięk - ale nie da kontaktu z muzyką. To jest forum dla ludzi którzy lubią sprzęt bo ten pozwala im właśnie na kontakt z MUZYKĄ.

Zapytania o marketowe zabawki są smutne - bo nie służą kontaktowi kupującego ze SZTUKĄ tylko zaspokojeniu potrzeby lub zachcianki, takiej samej jak lodówka czy pralka. Co tu można powiedzieć o Denonie ? Będzie grał. Podobnie jak zapytanie o Trabanta na forum samochodowym - będzie jeździł. Ale po co pytać o Trabanta ludzi którzy naprawdę kochają samochody ?

@justas32

Od czegoś trzeba zacząć. Potrzeba szukania lepszego dźwięku przyjdzie, albo nie.Kiedy niedawno zaczynałem wkraczać w audio,1000 PLN za coś do grania to był kosmos.Z czasem zaczynasz widzieć (a może raczej słyszeć) rzeczy z innej perspektywy.I chociaż sprzęt mam gowniany, w porównaniu do Was,to nie wyobrażam sobie powrotu do miniwieży.

Pozdrawiam

Marcin

Edytowane przez Marcin_75
  • 2 tygodnie później...

Bodajże zestaw harman kardon soundsticks III ,wyczaj bo warto cena około 600 złotych,jak pokoju nie masz wielkiego to da radę ten zestaw a resztę kasy przeznaczone na jakaś dobrą kartę dźwiękową

• 2 tygodnie później...

Witam,

chcialbym kupic niedrogi zestaw stereo do pokoju (powierzchnia ~25m2). Zrodlem dzwieku bedzie przede wszystkim komputer, a najwazniejszym kryterium jest szerokosc glosnikow,

1) Ile pieniędzy możemy przeznaczyć na sprzęt?

Chcialbym przeznaczyc 1500zl.

2) Czy sprzęt ma być nowy, czy używany.

Nie ma to dla mnie znaczenia, jesli uzywka bedzie dzialala sensownie.

3) Czy chcemy sprzęt stereo, kino domowe czy sprzęt analogowy (gramofony, lampy), bo od tego zależy m.in. dobór działu.

Celuje w stereo i kiedy ewentualnie rozszerze to do kina domowego. (bede ogladal filmy i wykorzystywal ten zestaw, ale prio ma muzyka)

4) Jaki jest sprzęt towarzyszący

Chce kupic tylko wzmacniacz i kolumny.

5) Jaka jest powierzchnia pokoju? Można też uzupełnić to o wymiary i rysunek tego, co znajduje się w pokoju (ale niekoniecznie od razu w pierwszym poście musi być wszystko) oraz czy pokój jest jakoś przygotowany do odsłuchów (albo czy będzie taki w przyszłości).

~25m2. kolumny moga stac tylko w jednym miejscu (ktore nie jest szczegolnie atrakcyjne pod wzgledem akustyki, ale takie mam wymagania od Zony)

6) Jakiej muzyki słuchamy

Przede wszystkim klasyka.

7) Czy to ma być jednorazowy zakup na kilka lat, czy też będziemy stopniowo rozbudowywali zestaw?Możemy kompletować nasz sprzęt małymi krokami, albo chcemy od razu kupić wymarzony zestaw i mieć spokój na parę lat...

Raczej na pare lat, a w przyszlosci ewentualnie rozbudowa.

8 ) Jakich funkcji oczekujemy od sprzętu, pod co będzie podłączony

Zrodlem dzwieku bedzie przede wszystkim komputer.

Mam do wyboru 3 wzmacniacze (zarowno wzmacniacze jak i kolumny sa dostepne w sklepie po sasiedzku i tylko tym i niczym wiecej podyktowany jest ich wybor)

1. Pioneer A119

2. Pioneer A207R

3. Harman Kardon HK620

i kolumny

1. Cambridge Audio S70

2. Taga Harmony 506 v2

Zestaw CA + HK620 kosztowalby 1500zl. Nie oczekuje fajerwerkow, ale chcialbym w miare przyzwoity zestaw. Warto doplacac do Cambridgy?

Co o tym myslicie?

Z gory dziekuje za wszelkie sugestie.

• Pokaż nowe odpowiedzi