Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

DCD-1015 moze byc. Z dwoch PMA wybral bym 915R. Choc ja bym szukal na twoim miejscu Marantza PM68. Kupisz go za 600-700zl. Najwyzej kosztem tanszego odtwarzacza CD. DCD-1015 mozna wyrwac juz za 400zł.

PMA-925R mialem, a dosc niedawno 1315R. O ile ten pierwszy mnie rozczarowal totalnie to 1315R gral juz niezle, ale nie jest to tak uniwersalny wzmacniacz jak PM68... Swietnie sprawdzi sie z szeroko pojetym rockiem czy elektronika, ale gubi sie nieco na gorszej jakosci nagraniach lub gdzie jest natłok wysokich tonow. Potrafi czasem niemilo szeleścic. Sprawdzil by sie z jakimis cieplymi, nieco kluchowatymi kolumnami.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Obejrzałem tą stronę dokłqdniej w domu ( wcześniej na telefonie tylko ) i z tego co widziałem cena obowiązuje w sklepie. Nie można zamowić ich ( tannoy f3 ) online. Dodatkowo jest tam info ze stan głosników może byc różny ( mogą być uszkodzone, po napawie, po wystawowe ) ponieważ są to ostatnie sztuki ze względu na brak kontynuacji ich produkcji.

mogą, podobnie jak ten wzmacniacz i dlatego proszą by zadzwonić do konkretnego sklepu i zapytać.

PM78 jak i cala reszta z tej serii jest to dosc uniwrsalny wzmak, zalezy z jakimi kolumnami gra, ale u mnie rock gra jak nalezy. Jest kop i moc jak potrzeba. Fakt ze te Denony sa nieco dynamiczniejsze, ale jak napsialem wyzej. Moga byc problemy z gorą.

?👈

DCD-1015 moze byc. Z dwoch PMA wybral bym 915R. Choc ja bym szukal na twoim miejscu Marantza PM68. Kupisz go za 600-700zl. Najwyzej kosztem tanszego odtwarzacza CD. DCD-1015 mozna wyrwac juz za 400zł.

PMA-925R mialem, a dosc niedawno 1315R. O ile ten pierwszy mnie rozczarowal totalnie to 1315R gral juz niezle, ale nie jest to tak uniwersalny wzmacniacz jak PM68... Swietnie sprawdzi sie z szeroko pojetym rockiem czy elektronika, ale gubi sie nieco na gorszej jakosci nagraniach lub gdzie jest natłok wysokich tonow. Potrafi czasem niemilo szeleścic. Sprawdzil by sie z jakimis cieplymi, nieco kluchowatymi kolumnami.

Czyli jak rozumiem Pioneer odpada?I jeszcze jedno,jakie kolumienki będą lepsze do takiej muzy,Cerwin Vegi czy lepiej JBL?

Edytowane przez corbijn

czy i jaka jest różnica pomiędzy Tannoy F3 a M3?? tych pierwszych już prawie nie ma za to M3 można kupić na ebayu z drugiej ręki

Gość romeksz

(Konto usunięte)

czy i jaka jest różnica pomiędzy Tannoy F3 a M3?? tych pierwszych już prawie nie ma za to M3 można kupić na ebayu z drugiej ręki

specyfikacja techniczna taka sama.

M3 są starsze od F3.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - £99.95 zostało jeszcze trzynaście sztuk, z czego sześć w Londynie. pojemność robocza to 2/3 kolumny - tak jak maskownica, a reszta to stand.

a za pozostałe £200, spokojnie kupisz CA 640A i jeszcze Ci na porządne kable QED'a zostanie.

(u mnie gra taki zestaw na 12m2 + aneks kuchenny.)

Rozumię, że ta cena za Tannoy F3 dotyczy 1 sztuki?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie cena jest za parę

no to praktycznie jak za darmo :)

Ile wyniesie koszt wysyłki do Polski?

Edytowane przez lowfi81
Gość romeksz

(Konto usunięte)

no to praktycznie jak za darmo :)

Ile wyniesie koszt wysyłki do Polski?

http://www.parcel2ship.co.uk/ - pewnie drugie tyle.

ale i tak ktoś to musi kupić osobiście, to może i przewiezienie też byś dał radę załatwić.

jakby co, to podaję konkretne dane:

dwie kolumny zapakowane osobno, każda paczka o wymiarach i wadze:

94/38/29 cm 15,5 kg

czyli razem, jeżeli w samochodzie znajomych, 94/38/58 cm lub 94/76/29 i 31 kg.

PS. a mnie chyba długo nie będzie stać na kolumny które przebiją je brzmieniem :)

(w mojej konfiguracji i jak najbardziej subiektywnie ;-))

ale i tak ktoś to musi kupić osobiście,

no dokładnie raczej nie ma co liczyć że sklep je wyśle do Polski... ktoś musiałby Ci je kupić i wtedy np wysłać do Polski tanim kurierem np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cena chyba 20 funtów za paczkę do 30kg ale w przypadku głośników byłyby 2 paczki

PS. a mnie chyba długo nie będzie stać na kolumny które przebiją je brzmieniem :)

przez Ciebie mam co raz większą chrapkę na te kolumny... :)))

Ukryta Zawartość

witam kolegów

do mojego CA A500 ruszyłem za kolumnami.

czy ten wybór ma sens?

Ukryta Zawartość

Pzdr

Ukryta Zawartość

Gość romeksz

(Konto usunięte)

do mojego CA A500 ruszyłem za kolumnami.

czy ten wybór ma sens?

http://allegro.pl/tannoy-mercury-m2-cherry-karton-gwarancja-i1889021003.html

ma, ale generalnie dwójki są kompromisem do pomieszczeń poniżej 10m2

czyli lepszym rozwiązaniem będzie tannoy m2.5 czy też po prostu podłogówki? Hmmm zaznaczam, że z racji specyfiki słuchanej muzyki rzadko kiedy słucham muzyki "żeby ściany trzeszczały i sąsiedzi puchli"

Gość romeksz

(Konto usunięte)

czyli lepszym rozwiązaniem będzie tannoy m2.5 czy też po prostu podłogówki? Hmmm zaznaczam, że z racji specyfiki słuchanej muzyki rzadko kiedy słucham muzyki "żeby ściany trzeszczały i sąsiedzi puchli"

sam mam F3 i sprawdzają się genialnie przy słuchaniu nocą - aczkolwiek faktem jest, że nie jest to poziom głośności "cicho".

na "żeby ściany trzeszczały i sąsiedzi puchli" to w UK raczej nie możesz sobie pozwolić ;-)

natomiast ze względnie dość dużym poziomem głośności (jak na flat) nie ma najmniejszego problemu.

no i właśnie wróciłem z Cheltenham z wizyty w Richer Sounds :) i zostałem posiadaczem Tannoy F3. kupiłem ostatni komplet jaki mieli w sklepie. Mam nadzieję że będą mi się podobały a jak nie to pamiętam kto mi je doradzał :)))

teraz tylko jeszcze jakiś wzmak i może Cd za jednym razem. No i jakieś druty do tego żeby to wszystko połączyć

Gość romeksz

(Konto usunięte)

no i właśnie wróciłem z Cheltenham z wizyty w Richer Sounds :) i zostałem posiadaczem Tannoy F3. kupiłem ostatni komplet jaki mieli w sklepie. Mam nadzieję że będą mi się podobały a jak nie to pamiętam kto mi je doradzał :)))

teraz tylko jeszcze jakiś wzmak i może Cd za jednym razem. No i jakieś druty do tego żeby to wszystko połączyć

nówka sztuka, nieśmigana ;)

telefon masz, zadzwoń.

Jeszcze mam pytanko, bo coraz bardziej zamierzam się z kupnem PIANOCRAFTA, ale modelu MCR-550, mam pytanie czy duża jest różnica między mcr-550, a mcr-640 ?

Głośnik może spalić wzmacniacz. Możliwe jest też spalenie w drugą stronę, ale w tym wypadku dużo mniej prawdopodobne. Po co użytkować urządzenia w warunkach dla nich nie przeznaczonych ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sittek

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Witam,

Pozwólcie, że dołączę się ze swoim pytaniem.

Jestem w trakcie zakupu jakiegoś konkretnego stereo, przesiadam się z Technicsa EH790. Napędzane będzie Denonem pma-860 lub 1060, zależnie od tego, który się trafi. Mam nadzieję, że to dobry wybór.

Chciałem się jednak zwrócić z pytaniem do do kolumn - co zagrało by dobrze, a na pewno lepiej, od wspomnianej wieży? Kwota, to gdzieś 600-800 zł. Widzę, że bardzo polecane są tutaj Tannoye F3, ale to chyba troszkę ponad mój budżet.

Jeżeli to ma jakieś znaczenie, źródłem będzie PC z dźwiękówką Xonar D1 lub D2, też nie mogę się zdecydować :)

Witam

Noszę się z zamiarem kupna właśnie takiej mini wieży.

Po wstępnym wertowaniu netu w tym temacie wyselekcjonowałem następujące modele

-Yamaha Piano Craft 730

-Denon M38

-Kenwood K 711 lub K 821

-Philips MCM 712

-Sharp XL-HF100HBK

Z info na necie wyczytałem że tylko Denon M-38 i Yamaha Piano Craft 730 się liczą jeżeli chodzi o jakość odtwarzania.Reszta mocno odstaje.

Przedział cenowy to od 500 do 1800 zł.

W związku z tym prosił bym o opinie na temat tych modeli,jakieś podpowiedzi lub ewentualnie wskazanie innych modeli.Za wszystkie wskazówki z góry dziękuję.

pozdrawiam

witam

mam na oku mission m72

oraz

tannoy mercury m3

oraz

kef cresta 3

Przypominam, że mój wzmacniacz to ca a500.

Jeszcze raz proszę o podpowiedź które z nich "najbardziej warto"?

Witam, Przymierzam się do kupna 1-szych 'prawdziwszych' kolumn.

Posiadam odtwarzacz Sony X202ES, niestety z braku lepszych kolumn nie mam możliwości doboru wzmacniacza.

Tak więc prosiłbym o propozycje kolumn - 1000zł.

Możliwe propozycje wzmacniacza - 600zł.

Gatunki: Rock, Folk, Muzyka poważna. Czasem Rap.

Nie zależy mi na potężnym basie. Stawiam na wysokie tony. Bardziej zależy mi na tym aby wydobyć głos/ instrumenty. Niż aby bas ' targał ' mieszkanie. Pokój 20m^2.

Pokój jest średnio wygłuszony, aktualnie brnę w stronę tego aby ściany nie były puste - czyli wygłuszenie pokoju domowymi sposobami, na dyfuzory/panele akustyczne nawrócę się za pewien czas.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez gitala

Kolumny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wzmacniacz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Mam wielką prośbę do forumowiczów co do wyboru oraz rozstawienia sprzętu.

Do wyboru

Panasonic AK47

Edifier R1600T plus

Jako że coraz częściej brakuje mi tego czegoś w słuchaniu muzyki, zakupiłem kartę Xonara DS, dźwięk nabrał czystości i co najważniejsze nie czuć już że instrumenty są zlane i efekt daje właściwie miłe odczucie że wszystko jest odseparowane od siebie.

Posiadam wieże Panasonica AK 47 którą kupiłem około 8 lat temu (tutaj krótkie info na temat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) i zastanawiam się nad zastąpieniem wieży chwalonymi głośnikami Edifiera do których z czasem dodam jakiś mały subwoofer.

Zastosowanie muzyka, gry i filmy, wymagania czysty dźwięk, fajnie było by odczuć że jest troszkę przestrzenny, nazwiemy to kinowy.

Mój pokój i moje rozstawienie głośników

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pytanie do was czy odczuje różnice rezygnując z wieży na korzyść głośników?

Zostawiając sprzęt wybrany przez was jak go rozstawić i pod jakim kontem ustawić głośniki?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam.Proszę o podanie zestawu Hi-Fi czyli dwie kolumny + wzmacniacz max do 550zł.Mile widziane Altusy i stare diory,unitry itd.Chodzi tutaj przede wszystkim o muzykę a w szczególności dance.Mój pokój ma ok 15m2.

• Pokaż nowe odpowiedzi