Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Monitor Audio Bronze, ale BR6, odsłuchiwaliśmy z kolegą niedawno. Katastrofa! Suche, płaskie, kluskowate brzmienie. Ja polecam zacząć od kupna wzmaka, najlepeiej coś od Musical Fidelity, E1, E10, E11, to bardzo udana seria. Kolumienki dopasować na końcu. Koniecznie dążyć do możliwości odsłuchu w domu.

Witaj,

Podaj więcej szczegółów - gatunki odsłuchiwanej muzyki, brzmienie jakie prefereujesz, budżet jaki założyłeś na zakup całego systemu. Znacznie łatwiej będzie podać Ci konkretną konfigurację wzmaczniacz i kolumny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jesli chodzi o gatunek muzyczny to R&B, House, Rock, Alternatywa.

Budzet to 1000-1500zl. Jak najbardziej w gre wchodzi sprzet uzywany.

Dodam, ze chcialbym jeszcze podlaczyc pod wzmacniacz dekoder TV i konsole.

Poszukuję wzmacniacza stereo do 1000zł, rozumiem że za taką kwotę będę mógł kupić używany więc proszę o pomoc w wyborze takiego wzmacniacza

Do jakich kolumn i jakiej muzyki?

Czy taki zestaw w moim przypadku (kilka postow wyzej) jest dobrze dobrany?

kolumny:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wzmacniacz:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

muzyka jazz, rock czasami pop

kolumienki mam stare altusy które będę chciał zmienić na coś nowszego i lepszego

Yamaha AX-900, Pioneer A-858

Gość

(Konto usunięte)

Witam. Po pierwsze to nie wiem czy to czego szukam to jest zestaw stereo, ale bardzo możliwe, że tak :)

Szukam, że tak napiszę, jednostki stajonarnej ( bodajże wieża, to się nazywa ), która miałaby odtwarzacz CD/DVD i pochodne, mam kilkadziesiąt płyt, przydałoby się ich posłuchać na jakimś ciekawszym sprzęcie. Drugi wymóg, to podłączenie do komputera. Wiadomo, wszystkich płyt, wszystkich wykonawców nie ma, YT mi pomoże :) USB także dosyć ważne ( chociaż ni najważniejsze ).

Druga sprawa, to to, że jakiś osprzęt do tego chyba musi być? Kolumny są jakieś osobne, czy z reguły dwie są przy wieży? Dwie wystarczą na pokój, który ogólnie ma mniej więcej 37m2, ale ma dwie wnęki, w której jednej z nich raczyj bym ogólnie przesiadywał i ma ona 10m2. Do "dobrego" słuchania muzyki potrzeba jakiś zmacniaczy/subwooferów? Laikiem jestem, nazwy te to tylko ze słyszenia :)

Muzyka jakiej słucham ( wręcz codziennie ): Można powiedzieć, że od psychodelicznego Rocka po mocny Thrash. Po drodze gatunki/rodzaje typu: Blues, Punk, Hard Rock, Heavy Metal, itp. itd.

Kwota: Tu nie jestem pewien. Ogólnie mam 1700zł. Jednak ciekaw jestem jaka jest różnica między sprzętami za 500zł, 1000zł, 1500zł. Najbardziej ciekawi mnie ta od 500zł do 1000zł. Najlepiej jeśli wydałbym te 500+-, ale jeśli na prawdę nic ciekawego w tej kwocie nie ma, a przy 1000zł różnica będzie duża, to imo lepiej jest mi wydać więcej.

Pozdrawiam :)

Gość

(Konto usunięte)

/.../

Kumpel poleca Logitech Z-5500. Mówi, że świetny sprzęt,a wy co myślicie? Czy na zintegrowanej karcie dźwiękowej ten sprzęt traci tyle, że nie opłaca się kupować za takie pieniądze? A może lepiej kupić Logitech z-2300? Wiem, że do tego Z-5500 będę musiał kupić przejściówkę jakąś z trzech czinczów na to wejście do kompa? Nie wiem jak to się nazywa i gdzie to kupić? Czy oprócz tej przejściówki coś jeszcze, czy można podłączać i słuchać?

Witam

Chciałbym zapytać szanowne grono, jakie sprzęt polecacie do oszałamiającej kwoty 1000 zł które udało mi się uskładać ciężko tyrając w euro-socjalizmie. Szukałam wczoraj do 3 info na taki temat i dużo się dowiedziałem z tego forum, mam nadzieje że dowiem się jeszcze więcej :)

Wzmacniacze na które patrzyłem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lub innej marki o których napiszę potem bo muszę do roboty wracać :) Bo 1000 trzeba będzie na co innego przeznaczyć :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przede wszystkim napisz co ma się się w tym tysiącu zmieścić? amp? kolumny? cd? tuner?

Jak duży masz pokój?

Edytowane przez bmiara

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Przede wszystkim napisz co ma się się w tym tysiącu zmieścić? amp? kolumny? cd? tuner?

Jak duży masz pokój?

W tej cenie chciałbym kupić wzmacniacz + 2 kolumny, pokój 20 m<sup>2</sup>. Słucham H&H więc soczysty bas by się przydał na wszystkich zakresach. Jeżeli miałbym dopłacić 200 zł to nic się nie stanie najwyżej kobieta obejdzie się bez wacików.

Znalazłem jeszcze coś takiego na aukcjach:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Potrzebuje od was wielkiego guzika NEXT po jego przeczytaniu kupie zaj... głośniczki i wzmacniacz i będę się cieszył życiem w tym smutnym jak piz.. mieście :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za dużą wagę przywiązujesz do wzmacniacza, przede wszystkim kup najlepsze kolumny na jakie cie stać. U ciebie to np.:

Ukryta Zawartość

Do tego jakiś niezamęczony wzmacniacz, z pilotem, nie za stary, z niebuczącym transformatorem i potencjometrem trzymającym balans.

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Ok czyli te kolumny są warte swojej ceny + który wzmacniacz z wyżej wymienionych byś polecił ?

Po lekturze tego wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) skłaniam się do kupienia go na allegro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a potem bedziemy myśleć o dobrych głośnikach poczytam o tych co kolega podesłał.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem kompletnym laikiem w temacie kolumn i mam dylemat.

Posiadam kolumny głośnikowe Unitra ZgC-40 z wtyczką i chciałbym je podłączyć do wieży Sony CMT-FX205. I tu zaczynają się schody.

Czy wystarczy uciąć wtyczkę i podłączyć czy lepiej wymienić cały kabel, a jak wymienić to jak to zrobić. Która opcja jest lepsza

Witam serdecznie. Na allegro znalazłem wieże Technics SC-HDV600.

Ukryta Zawartość

Jak myślicie, jest warta swojej ceny ? Co ewentualnie lepiej kupić za tą kwotę ?

pozdrawiam

Andrzej

Ukryta Zawartość

Wizualnie prezentuje się ciekawie jak to Technics. A co do brzmienia ........ A co Ty w ogóle potrzebujesz ? Bo jak wiesz jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Czyli jeżeli interesuje Cię bardziej wszystko niż jakość chociaż DVD to też już raczej cofanie się. Ale jeżeli interesuje Cię jakość w stereo, to lepiej poszukaj coś innego. Jak poczytasz forum to będziesz wiedział czego szukać. Powodzenia

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Jak dla mnie deczko za drogo. O jakieś 400 zeta.

W cenie 800 zł można spotkać analogiczne używki innych firm. A to że tu masz 4 klocki to nie znaczy, że lepsza od takiej samej w jednej bryle (innego producenta).

Chcesz mieć kino domowe , to celuj w takie zestawy , nie śpiesz się z kupnem , czasami można kupić taniej niezłe zestawy , lepsze od tego co znalazłeś ( podaje taki przykład ) :

Ukryta Zawartość

Edytuję : czekaj na nowsze amplitunery z zestawami

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez czester15.30

Czy wystarczy uciąć wtyczkę i podłączyć czy lepiej wymienić cały kabel, a jak wymienić to jak to zrobić. Która opcja jest lepsza

Tam idzie kabel bezpośrednio przez płytę do środka?, jeśli tak to rozkręcanie, lutowanie itd, szkoda zabawy, utnij wtyczkę i sprawdź za pomocą zwykłej baterii + i -

Witam!

Potrzebuje zestawu: wzmacniacz + kolumny stereo za okolo 1000zl (CD juz mam). Najlepiej uzywane bo za ta cene nic nowego nie kupie. Zalezy mi na dosc duzej mocy i cieplo grajacym sprzecie tz. dobre bassy i srodek. Slucham glownie hip-hopu, rapu. Pokoj ma parenascie metrow - nie za duzy. Glosnikow sam nie zamierzam skladac.

Z gory dzieki

Witam wszystkich

Mam pokój 4x5m. Chciałbym kupić jakieś głośniki, nie jestem audiofilem, ale taki zestaw komputerowy mnie nie zadowala.

Zastanawiam się nad STX. Nie wiem czy np. takie dwie kolumny wystarczą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy subwoofer też powinienem wziąść

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Będę słuchał głównie muzyki popularnej, czasem jakiś film. Moc tych głośników nie jest zaduża?

Myśłę wziąść do tego jakiś amplituner, pewnie kina domowego bo są tańsze od stereo i moc maja większą na kanał, a wymagań dużych nie mam przesiadając się z zestawu komputerowego. Co Wy na to?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W swojej cenie te kolumny są ok i nie potrzeba im suba.

Myśłę wziąść do tego jakiś amplituner, pewnie kina domowego bo są tańsze od stereo i moc maja większą na kanał, a wymagań dużych nie mam przesiadając się z zestawu komputerowego. Co Wy na to?

Nie wiem skąd takie bzdury wziąłeś.

W tanich amplitunerach KD moc transformatora jest dużo mniejsza niż niby waty oferowane na wyjściach, więc pytanie skąd ta moc się ma wziąć? Trafo powinno mieć maksymalnego poboru prawie dwa razy więcej niż to co oferuje się na wyjściu i można przypuszczać, że taki wzmacniacz nie jest słaby.

Jak potrzebujesz stereo to nie patrz na tanie amplitunery KD, bo to mija się z celem. Poszukaj jakiejś Yamahy, Marantza...

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

• 2 tygodnie później...

Witam,

przedstawie mój temat, jeśli ktoś coś by mi polecił, będę wdzięczny.

pomieszczenie: ok. 30m2, są skosy w suficie.

muzyka: dość duża rozbieżność, bo ostry rock, ale i opera.

Celuję w wzmacniacz Rotel RA-06, źródło Cd chyba tez Rotela z serii 06 lub 02.

Poszukuję zestawu kolumn, które dobrze to zagrają, raczej podłogowe. Mogą być używane.

Radek

Rozumiem że są podobne ? czy jednak jest jakaś różnica przemawiajaca za ..

Yamaha zdecydowanie na plus, bardziej naturalne brzmienie, szersza scena stereo, pioneer bardziej konturowe brzmienie, nieco brakuje mu wysokich tonów więc dobrze zgrywa się z jasno brzmiącymi kolumnami.

Witam,

poszukuje pomocy w wyborze kolumn (najprawdopodobniej aktywnych) ktore beda staly na biurku obok monitora. Stad tez nie moga byc dluzsze niz 26cm. Oczekuje bardzo dobrej jakosci dzwieku. Kolumny musza byc nowe (chyba ze uzywki gralyby o wiele lepiej). Najlepiej gdyby byly neutralne, aczkolwiek tutaj moga byc pewne ustepstwa (beda wspolpracowac z maya u5 wiec pewne cieplo byloby do przyjecia). Najbardziej problematyczny jest fakt ze kolumienki maja stac przy scianie, wiec tylny bass-reflex odpada kompletnie (stad nie biore solo7c ktore sa niezwykle zachwalane). Obecnie posiadam stara unitre 303 i jakies kolumienki tonsila, sa one bardzo gosnie, graja w miare rowno, lecz chcialbym sprobowac czegos lepszego. Czy oplaca sie wymieniac obecny zestaw? Budzet to 800zl, czy da sie cos takiego sklecic?

Witam, zdecydowałem że rezygnuję z zestawu kina na rzecz zestawu stereo. Na amplituner mogę przeznaczyć 1000 zł na głośniki narazie tylko 400 zł.Zestaw podłączony będzie do playstation 3, laptopa i tv :) Nie jestem pewien, kupić amplituner stereo czy wzmacniacz ? Chcę nowy sprzęt, nie ufam starszym bez gwarancji ;) Możecie napisać czy Denon PMA-510AE zda egzamin ( przy takiej cenie wzmacniacza mogę kupić droższe głośniki) ?

Mój pokój

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 2,5m na 4m

Wzmacniacz byłby pod tv , te jajka obok to miejsce na głośniki wys ok .35 cm, szer. ok 20 cm głębokość ok 35cm :)

W oko wpadł mi również ONKYO A-5VL-B z uwagi na wejście cyfrowe (PS3).

Proszę o rady :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi