Skocz do zawartości
IGNORED

które z tych cd polecacie?

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Z proponowanych Rotel RCD-02. Jeszcze lepiej RCD-951, RCD-971, RCD-991AE.

> numik

Mam - mialem - RCD 971, 990 i 991, a od wielu lat nieprzerwanie i bez zajakniecia gra stary 971. Ma silniejszy sygnal i lepsza dynamike od pozostalych, a barwowo czy w innych aspektach raczej trudno je miedzy soba odroznic - specjalnie przeprowadzone dokladne testy, tak ze polecam.

Nie tylko z tego .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polecasz Paganini, a co myslisz o CD Crescendo? Warto dopłacic do tej uzywki Paganini?

Ukryta Zawartość

Zentaur, poczytaj to

Ukryta Zawartość

;) :)

Przepraszam za OT

wiem czemu flac gra źle. Bo gra to z pliku.

Płyta grana prosto z CD gra dobrze.

Szukałem przyczyny nie tam gdzie trzeba.

Gdyby nie byłoby słyszalnej różnicy nie robiłbym dochodzenia i zawracał sobie dupy nadaremno.

> numik

Mam - mialem - RCD 971, 990 i 991, a od wielu lat nieprzerwanie i bez zajakniecia gra stary 971. Ma silniejszy sygnal i lepsza dynamike od pozostalych, a barwowo czy w innych aspektach raczej trudno je miedzy soba odroznic - specjalnie przeprowadzone dokladne testy, tak ze polecam.

mi też 971 bardziej się podoba od 990 i 991, diabli wiedza czemu tak jest.

Od czasu jak trafiłem arcama na 1541A i sonego z cx20017 rotele posprzedawałem, bo znalazłem czego szukałem.

o, spekulant.

niedawno on był za 3000zł, i tyle za niego można dać.

Ukryta Zawartość

5500 to przesada.

za tysiąc dolarów są do kupienia.

ewentualnie dac sfd-1 lub sfd-2 za około 3 tyś zł lub 1000usd + transport, np jakiegos philipsa na cdm-e których jest w pip.

Polcam to, bo gra to podobnie jak moje tuningowane wielobitowce, a trochę ich mam, ale z przewagą jaką daje lampa. W tym przypadku aplikacja lampy jest wzrowa, tak jak zasilanie i kosc odrzucająca jitter - jest on niski i niezależny od transportu.

Polecasz Paganini, a co myslisz o CD Crescendo? Warto dopłacic do tej uzywki Paganini?

to paganini jest na ad1855. poczytalem datasheeta, jest to delta-sigma z wewnetrznym 256fs. czyli odtwarza 8 bitów, 8 bitów interpoluje. fizycznie ma niby rozdzielczosć 20bit, ale przy 96db się wykłada co by się zgadzało z poprzednim wyliczeniem.

Będzie to grało spokojnym dźwiekiem. hm.... nie wiem czy bym kupił.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

:) to kolejny przykład że u Polaka drożej niz GDZIEKOLWIEK indziej. Ci ludzie nie mają albo rozumu albo wstydu

To popatrz sobie na ceny np na ebay.de i zobaczysz wtedy gdzie jest drogo.

?👈

no Pioneery ogólnie grają taką charakterystyką, miękko raczej, delikatnie właśnie. Tu mam komfort, są w salonach, pójdę posłuchać. HK były fajne w rocku, Marantz niezły w spokojniejszej muzie, Rotel 02 najbardziej uniwersalny z nich (krótko go miałem - tydzień, kiedyś). Innych nie znam, stąd to pytanie. Gdzieśtam stawiam na Rotele właśnie 02 lub 06, Arcamy 7 / 9 / 82, Roksan Kandy kc-1 mkiii albo Rega Planet 2000, 1y, 3i i 4y powinny ciut rozbujać Audiolabka - MF i inne już są droższe (Vincent, Marantz sa) a ja nie mam aż takiego toru, by koniecznie płacić 2x więcej.

a wiecie coś a Alchemist? Czy Roksany cd grają podobną charakterystyką jak piece? Adv Acoustic ma małe szanse, ale jak na tym tl wygląda ta Rega? Na odsłuchu w Q21 Vincent co chwilę się wieszał, właśnie 1.1, co mnie lekko zniechęca. MHZS - ki czort?:)

Radzę przyjrzeć się innemu egzemplarzowi Vincenta, mam CD S-1.1 od kilku lat nigdy nie zawiesił się na żadnej płycie. Wybrałem go po kilku miesiącach odsłuchów.

W relacji cena/ jakość wypada nadal bardzo korzystnie na tle konkurencji.

Pozwodzenia !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.