Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie ceny cokołów z granitu?

Rotor

Rekomendowane odpowiedzi

>>>bolek1>>> jesteś wielki! Może uda się to wszystko dograc. Zaraz spytam sebax'a jak by mu z robota poszło. A dalszy kontakt z Toba już na priva, ok? Są dobrzy ludzie na tym świecie! To cieszy! Pozdrawiam serdecznie i dzieki za odzew!!! Pozdrawiam!

>>>bolek1>>. witaj! nie wiem czy dotarł do Ciebie mój mail? Pisze bo sebax wiedząc że będziesz w poniedziałek, jest tak uprzejmy, że przyspieszy prace nad cokolikami moimi. tak że beda na poniedziałek - o ile nie zjawisz się wczesnym świtem:))) Jakbys był tak uprzejmy i zabrał je w długa drogę? może zrzucisz gdzies jadąc przez Śląsk? A jesli nie to jak piszesz w środę jesteś w Strzelcach. też ok! JA co prawda w środę jestem i w czwartek zupełnei w Polsce ale w piatek mógłbym je sobie odebrać. Byłoby super! pozdrawiam serdecznie i miłej niedzieli! Maciek

Wróciłem z Polski:))) I co mnie czekało? Cokoły od sebaxa w moim mieście! Wszystko dzieki bolkowi1!!!! Słuchajcie to super klienci! tak życzliwych ludzi, których nawet nie widziałem to jeszcze nie spotkałem (fajna kostrukcja zdania!!:))) To niewiarygodne. A jak wyglądają cokoliki.... CUdenka! Każdy 40 kilogramów! Kolce aż kwiczą:))) Super. Robota - wykonanie fantastyczne, wuykonczenie, kanciki, polerka... Najwyższa klasa. No i cena! Wierzcie mi wszedzie proponowano mi co najmniej trzykrotną od tej!!! Tak więc drzwiami i oknami do sebaxa! Polecam serdecznie! Oczywiście nie moge reklamować bolka1 bo sie chłop nie wyrobi z przewozem, ale kontakt na pewno polecam. Wszystko super, szyko, miło i życzliwie. Naprawdę fantasyczniu ludzie!!! Rzadko spotyka sie takich. A zdjęcie cokołów jak przestaną mi "latać" łapy po wrzuceniu tego na czwarte piętro zrobię i umieszczę niebawem (tylko ten aparat nieszczęsny...:))) Pozdrawiam. MAciek

PS. To wrazenia video. O audio niebawem:))

• 9 miesięcy później...

Czy ktoś wie gdzie w Katowicach lub okolicach robią płyty granitowe pod kolumny ?

Wysłałem kilka emaili do zakładów kamieniarskich ale głupki nie odpisują a autka nie mam i nie mam ochoty telepac sie autobusami jesli nie warto...

• Redaktorzy

ZAmiast jeździć i czas marnować napisz do Sebaxa co chcesz a na pewno się nie rozczarujesz.serio, serio

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 6 miesięcy później...

Przejechałem się ostatnio do kamieniarza przy cmentarzu w marysinie w warszawie. Cokół, a raczej cokolik, czarny marmur - 130zł/szt. Zaśmiałem się facetowi w twarz. Tutaj są zdecydowanie bliższe mojemu portfelowi.

Jestem zainteresowany zakupem cokołów o wym. około 22x28x4cm. Kolor obojętny, ważniejsza cena. Materiał wystarczy żeby był lepszy niż płyty chodnikowe, których obecnie używam...jeśli ktoś z Was ma jakiś dobry namiar w mojej okolicy bądź sam się zajmuje wyrobem, proszę o kontakt - mail w "o mnie".

Czarny jest najdroższy. Prawdę powiedziawszy 130 zł za sztuke to wcale nie było tak drogo.

Ale u Sebaxa jest taniej, choć z przesyłką może byc tak samo :) Ale zapewniam Cię że zadowoli Cię wygląd cokołów od Sebaxa :)

Witam

Takze mysle nad cokolami granitowymi. Kolumny stoja w malym pokoju z praktycznie golymi scianami, slaby amplituner, i niestety bas jest przytlumiony troche kluchowaty (wiem, ze czesciowo to wina ampli)

Mam pytanie typowo techniczne. Widzialem, ze interesuja was cokoly o grubosci 3 - 5 cm. Czy w tym przedziale sa ewentualne roznice izolacji od podlogi ?(tlumienia)

A drugie pytanko, czy ktos z Was probowal w cokolach zrobic np 2 mm otwory na kolce, czy ma to sens (jakie sa +/-) Mam wrazenie ze na cokolach kolumna pod wplywem drgan moze troche odjezdzac (podobnie jak na panelach)

pozdrawiam

"Cokół, a raczej cokolik, czarny marmur - 130zł/szt. Zaśmiałem się facetowi w twarz. Tutaj są zdecydowanie bliższe mojemu portfelowi."

a wiez ile moze kosztowac taki m2?? jesli to był nero assoluto to jakies 1000zł m2 z tego co mi wiadomo.A gdzie obrubka itd>MOzna takiej ale to juz napewno z odpadów, a nie ciete z płyty.

HYBRYD, 2 Lut 2006, 16:14

>Mam pytanie typowo techniczne. Widzialem, ze interesuja was cokoly o grubosci 3 - 5 cm. Czy w tym

>przedziale sa ewentualne roznice izolacji od podlogi ?(tlumienia)

>A drugie pytanko, czy ktos z Was probowal w cokolach zrobic np 2 mm otwory na kolce, czy ma to sens

>(jakie sa +/-) Mam wrazenie ze na cokolach kolumna pod wplywem drgan moze troche odjezdzac (podobnie

>jak na panelach)

Twoje kolumny jeżdżą Ci po pokoju pod wpływem drgań ??? ;-O

Ale warto kupić takie podkładki samoprzylepne z materiału jakie daje się pod nogi krzeseł. Kolce kolumny przebiją materiał i będą stały na marmurze, a jednocześnie nikt Ci nie strąci kolumny z cokołu...

Takie podkładki są w wielu kolorach i mozna sobie dobrać :)

przyznam, ze raz zauwazylem ze kolumny dokladnie, symetrycznie przesuleny sie o 0,5 cm. NIe wiem moze to przypadek. Ale same nierownosci, i pracujaca podlaga pod naciskiem (chodzac) - i wszystko jasne. Chociaz moje kolumny sa dosyc ciezkie. Oceniam je na jakies 50kg szt.

JFSebastian

Dzieki za propozycje, min chodzilo mi tez o to by zabezpieczyc kolumne przed zsunieciem, przez jakas niefrasobliwa osobke. Nadal jednak mysle o otworach.

A co sadzicie na temat grubosci klocka?

Elfan. nie chce byc nieuprzejmy, ale wejdz do zakladki "SPONSOROWANE":

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i zobacz czy Ciebie tam nie ma. ;)

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bez jaj stary przeciez to temat odpowiedni (jakie ceny cokołów z granitu) a nie wpis gdzie popadnie....ja podałem ceny wiec na temat,cokołów a nie czegos nie zwiazanego z tematem,a kto bedzie chciał to skorzysta...

poza ty za bardzo jestes pod tym wzgledem uczulony,nie patrzac nawet na dany temat;)

pozdr

elfan racja. Nie chce by ten watek sie spieprzyl gadaniem nie na temat, ale juz kiedys zwracalem Ci uwage odnosnie reklamowania swoich standow w watkach dotyczacych standow. Tutaj tez to robisz...

Postaraj sie to robic w inny bardziej subtelny sposob i bedzie git. Wiesz, "zaproszenie na kawe" i te sprawy. ;)

McGyver wie jak to robic. :)

Pozdrawiam.

HYBRYD, 2 Lut 2006, 19:07

>Dzieki za propozycje, min chodzilo mi tez o to by zabezpieczyc kolumne przed zsunieciem, przez jakas

>niefrasobliwa osobke. Nadal jednak mysle o otworach.

Przyklej metalowe podkładki pod kolce

>A co sadzicie na temat grubosci klocka?

Spytaj się u źródła ;) Przecież kamieniarz zna sie na tym :)

baksiu, 8 Wrz 2004, 18:53

Kurcze !! Dziś pierwszy raz zobaczyłem to zdięcia na dobrym jasnym monitorze na którym cokolwiek widać :))

To są moje cokoły !!! Identyczna wielkość i kolor i kształt zfazowania :))))))

W sprawie "robótek" sebaxa zajrzyjcie też tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Co tam same podstawki, sprzęt też musi na czymś stać.

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

to i ja sie pochwale cokolami jednoczesnie odswiezajac watek. Zamowilem u opteron'a- bylo najblizej z kce- a nie wiem ile by wyszla wysylka np kurierem. Polecam- choc z opteronem glownie meilowalem to bylo milo, tanio i szybko ;] Szkoda tylko, ze kolumny sprzedalem hehe

Ukryta Zawartość

post-8687-100005119 1170287487_thumb.jpg

post-8687-100005120 1170287483_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.