Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki odtwarzacz sieciowy po Popcorn Hour A100/110 do muzyki?

DcD_1290

Rekomendowane odpowiedzi

A teraz przepros Pana Randiego :)

jeżeli znasz angielski i zapoznałeś się z tym kwitem, to tam jest tylko 20000$ w gotówce, 588tys $ dochodów stałych które spłyną z tytułów inwestycji, około 800tys usd w akcjach.

Więc w razie potrzeby pan Randi z D.. za przeproszeniem pieniądze wytrzaśnie :P

oki, spoko. luz. Przepraszam jak uraziłem.

ja póki co odpuściłem temat kabli i kondów u siebie bo temat mnie przerasta, za dużo zmiennych w systemie wrzuciłem takie kondy i kable że jakos to gra i tak zostanie. A juz najbardziej wpienia mnie kiedy ustawie brzmienie, a to się wygrzeje i sie zmienia. No diabli człowieka biorą. CHociaż we wzmaku udało mi się takie kondy wsadzic ze sie wygrzewają w dobrym kierunku, a tego pudła już drugi tydzien nie wyłączam, niech się grzeje.

• 2 miesiące później...

Nie chce zakladac nowego tematu wiec napisze tutaj.Mam nadzieje, ze autor sie nie obrazi. Rozwazam zakup raspberry pi v.2, do muzyki, filmow itp.Openelec oraz xbmc, jednak ostatnio znalazlem taka "malinke na strydach" Macie jakies doswiadczenia z tym sprzetem? Instalacja oraz korzystanie bedzie analogiczne do raspberry?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Odkopie temat.

Chce niedlugo zakupic jakis tani odtwarzacz sieciowy.

Moze ktos mi jakos jak na miedzy wyjasnic co potrzebuje zeby odtwarzacz przez wi-fi czy tez zwykly kabel LAN pliki FLAC (i nie tylko) z komputera? Co potrzebuję do tego?

Grzebalem tez po sieci w poszukiwaniu taniego odtwarzacza i wpadl mi w oko pioneer N30 czy jakos tak. Potrzebuje cos co bedzie odtwarzac FLAC, bedzie mialo jakis sensowny ekran zebym nie musial TV wlaczac ciagle do sluchania muzyki. Odtwarzacz bedzie podpiety Coaxem do DACa w moim wzmacniaczu. Moze macie jakies inne propozycje poza tym pionkiem? Cos ponizej tysiaka. Nie chce ladowac wiekszej kasy w transport.

?👈

Większa kasa = lepsza jakość. Oczywiście w systemie, który to doceni ... ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Odkopie temat.

Chce niedlugo zakupic jakis tani odtwarzacz sieciowy.

Moze ktos mi jakos jak na miedzy wyjasnic co potrzebuje zeby odtwarzacz przez wi-fi czy tez zwykly kabel LAN pliki FLAC (i nie tylko) z komputera? Co potrzebuję do tego?

Grzebalem tez po sieci w poszukiwaniu taniego odtwarzacza i wpadl mi w oko pioneer N30 czy jakos tak. Potrzebuje cos co bedzie odtwarzac FLAC, bedzie mialo jakis sensowny ekran zebym nie musial TV wlaczac ciagle do sluchania muzyki. Odtwarzacz bedzie podpiety Coaxem do DACa w moim wzmacniaczu. Moze macie jakies inne propozycje poza tym pionkiem? Cos ponizej tysiaka. Nie chce ladowac wiekszej kasy w transport.

Nabyłem ostatnio tego Pionka. Jeżeli masz przyzwoitego daca to jak najbardziej polecam.

Ekranik ma bardzo malutki, jest chyba tylko po to żeby z niego korzystać jak szukasz czegoś bez użycia pilota.

Ja pilota schowałem bo wszystkim steruję z telefonu.

Nie udało mi się zmusić odtwarzacza do grania flac z sieci więc przerobiłem wszystkie utwory na wav i hula aż miło.

Moon 240i, Klipsch Heresy III, Mini PC, M2Tech HiFace Evo + Tomanek ?

Większa kasa = lepsza jakość. Oczywiście w systemie, który to doceni ... ;-)

Transport to transport. Nie wierze w lepsze zera i jedynki.

Nabyłem ostatnio tego Pionka. Jeżeli masz przyzwoitego daca to jak najbardziej polecam.

Ekranik ma bardzo malutki, jest chyba tylko po to żeby z niego korzystać jak szukasz czegoś bez użycia pilota.

Ja pilota schowałem bo wszystkim steruję z telefonu.

Nie udało mi się zmusić odtwarzacza do grania flac z sieci więc przerobiłem wszystkie utwory na wav i hula aż miło.

Napisz jak skonfigurowac siec? Rozumiem ze komp musi byc wlaczony zeby przez Wi-Fi/LAN odtwarzacz pliki z dysku?

?👈

Napisz jak skonfigurowac siec? Rozumiem ze komp musi byc wlaczony zeby przez Wi-Fi/LAN odtwarzacz pliki z dysku?

Tak , komp musi być włączony bo jest serwerem a Pionek tylko transportem.

Folder w którym masz muzykę musisz dodać do biblioteki windows media player.

Ewentualnie możesz uruchomić jakiś inny darmowy serwer.

Pozdro.

Moon 240i, Klipsch Heresy III, Mini PC, M2Tech HiFace Evo + Tomanek ?

Transport to transport. Nie wierze w lepsze zera i jedynki.

A to błąd. Transporty różnią się jakością. Jedne grają dobrze, inne gorzej. Zasadniczy wpływ na transport ma zasilanie.

Większość "transportów" brzmi źle. Tylko ludzie o tym nie wiedzą i stało się to normą ...

Praktycznie każdy CD jest złym transportem. Niestety dotyczy to również nowoczesnych streamerów.

Żeby transport poprawnie brzmiał musi mieć rozbudowane, najlepiej liniowe zasilanie.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość

(Konto usunięte)
<br />Zasadniczy wpływ na transport ma zasilanie<br />

3 x TAK...

Ja właśnie odkryłem, że mój sieciowiec strasznie reaguje na skoki napięcia...dźwięk od zachwytu to kompletnej degradacji...

Zainwestuj w Pure Power:

Ukryta Zawartość

Na pewno uniezależnisz się od skoków napięcia ;-)

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Fajne urządzenia...;-)

...ale narazie chyba zaryzykuje jakiś niedrogi stabilizator...

A wracając do tematu najlepszy serwer komputerowy to Wild Media Server...transkodowanie do najwyzszego formatu jaki odtwarza sieciowiec, np. tak jak umnie flac do lpcm...o video nie wspomnę...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.