Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Mentor II

Kupowanie dwóch wzmacniaczy do tych kolumn to nonsens. Nigdy nie zgrasz ich ze sobą. Jak chcesz lampę to musisz szukać czegoś w miarę mocnego z 60-100W żeby dobrze wysterować te kolumienki. zacznij od zmian w zwrotnicy i wywal te tandetne kondy bennica i elektrolity. zmiana będzie bardzo słyszalna. Możesz wrzucić na wysokie coś cieplejszego np Audyna True Copper. Zobacz jakie masz wartości tych elektrolitów to postaramy się dobrać coś niedrogiego. Dużo prościej będzie napędzić te kolumny tranem ale w tych pieniądzach barwny ciężko znaleźć.

Tutaj jedyne niedrogie lampki co mi przychodzą do głowy. Warto spróbować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla Sylwka i innych Amplifoniarzy. Cztery Valvo E88C i te lepsze E86C.Wyglądają ładnie są pudełka, napisy brak śladów zużycia czyli NOS-y. Tylko co wychodzi po uważniejszym oglądaniu ? NOS-y to mogą być, ale patrząc od lewej.

Pierwsza to na 99% Amperex New York druga to Philips Heerlen a dwie ostatnie bez kodów to na 95% RTF East Germany. To tak jako przykład przy zakupach Panowie :>)

Szukamy ale Valvo z czerwonymi napisami.

Ukryta Zawartość

Zamówiłem już Telefunkena EC806S ... jedzie do mnie z US. Zobaczymy jak to "zaśpiewa", bo podstawowa wersja Telefunkena EC86 w stosunku do Mullarda E88C gra bardziej energetycznie, z lepsza artykulacją instrumentów, 3D pikne się prezentuje. Te lampy 86 i 88 są w śmiesznych cenach w stosunku do takich lampiszonów jak 81, 83.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość jt211

(Konto usunięte)

Szukamy ale Valvo z czerwonymi napisami.

Szymon radziłbym poznać świat kodów na lampach żeby nie wyszło że słuchasz nie tego co się Ci wydaje że słuchasz :>)

Zamówiłem już Telefunkena EC806S ... jedzie do mnie z US. Zobaczymy jak to "zaśpiewa", bo podstawowa wersja Telefunkena EC86 w stosunku do Mullarda E88C gra bardziej energetycznie, z lepsza artykulacją instrumentów, 3D pikne się prezentuje. Te lampy 86 i 88 są w śmiesznych cenach w stosunku do takich lampiszonów jak 81, 83.

Mam nadzieję że to Telefunkeny z takim <> znakiem między pinami a nie jakieś nowoczesne :>)

Takie do mnie jadą:

Ukryta Zawartość

Dobre czy dla "Jelonków"?

Ukryta Zawartość

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość masza1968

(Konto usunięte)

1 tube) 7.4ma

1 tube) 7.8ma

Good Ma range 7-8ma

Hmmm....

według datasheet Ia 100% to 12mA a poniżej 10,5mA to już "End of the life".

No chyba, że to przy innych napięciach było mierzone.

Gość cybant

(Konto usunięte)
Gość masza1968

(Konto usunięte)

musiałem sobie tester kupić :))

Taki ? Gratulacje :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cybancik sam pisałeś że za parę 150 -170 dolców ... to co teraz cwaniaka strugasz :))) kup te z jebaja i porównamy.

Jak przyjdą to pomierzymy jak trzeba i zobaczymy czy end life czy long ok'ejos :)))

Gość jt211

(Konto usunięte)
Gość cybant

(Konto usunięte)

Ale to jest ECC86 a nie EC86 ?

Telefunkeny EC86 które grają u mnie i Artura kupowałem po " mordercze " 20 dolarów za parę;))

To są lampy praktycznie nie stosowane w audio , dlatego nie ma na nie " rynku" .

Stąd takie niskie ceny..

Siemensy EC86 kupiłem nawet za 30 Euro ...ale za 8 sztuk..,:))

Cybancik sam pisałeś że za parę 150 -170 dolców ... to co teraz cwaniaka strugasz :))) kup te z jebaja i porównamy.

Kupiłem 4 sztuki ...

A Ty w gorącej wodzie kąpany i musiałeś szybciutko, szybciutko...;))

Gość jt211

(Konto usunięte)

Ja bym zapytał o <> nigdy nie wiadomo to nie ECC88 :) cena spoko.

15 lat temu były po $ za garść jak kupowałem.

Grzechu jak wsadziłem tego zwykłego Telefunkena, to nie mogłem się powstrzymać no i zakupiłem te z podanej strony. Już kiedyś od nich coś kupowałem i było ok. Zobaczymy jak to gra.

pomyłka czyli przeoczenie.

1974r-to chyba z nrd-ówka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość cybant

(Konto usunięte)
Gość jt211

(Konto usunięte)

Barwa gettera wygląda mi bombajowo ale może się myłę.

Podstawa to kody nie napisy czy opakowania.

Przy TF pytajcie o <> jak nie ma nie TF .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.