Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc przy wyborze tweeter'a do 3 way

Tomek_50177

Rekomendowane odpowiedzi

bo wychodzi na to, że jedyną i słuszną opcją jest Szpilka SS do tego zestawu. I jego mniejsza wersja. Tak naprawde wybór zawęził się tylko i wyłącznie do Szpilki SS, Morela St 728 oraz Audaxa TW025A20Mg

Morela St 728

Nie sądzę żeby to grało na podziale 2k .

Jak już to pełno wymiarowego St1048

Jednak mogę się założyć, że za parę miechów będziesz to sprzedawał ;)

To głośnik do plumkania a nie rocka ;)

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Morela St 728

Wolałbym kupić Founteka X3, miałbym rasową wstęgę i zostałoby mi 6 stów w portfelu. Audaxa magnezowego bym nie kupił, bo zraził mnie Eton (wiem, że uogólniam). Dlatego kupiłem tytan.

Nie sądzę żeby to grało na podziale 2k .

Jak już to pełno wymiarowego St1048

Jednak mogę się założyć, że za parę miechów będziesz to sprzedawał ;)

To głośnik do plumkania a nie rocka ;)

ciężko dobrać głośnik skoro słucha się wszystkiego po prochu... musi on byc uniwersalny tak jak mówiłem:)

Dlatego myślę aby jednak rozstrzygnąć bitwę między Morelem ST a SS ale nie szpilką tylko D3004/662000..

Wolałbym kupić Founteka X3, miałbym rasową wstęgę i zostałoby mi 6 stów w portfelu. Audaxa magnezowego bym nie kupił, bo zraził mnie Eton (wiem, że uogólniam). Dlatego kupiłem tytan.

0

"What I'm getting at is that tone controls are not evil. In fact I will say th

Jest to też pewna opcja.. tylko nie złyszałem jak gra wstęga.. tylko zaleca się ciąc w okolicy 2k a W15Cy ok 1.8-1.9k

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

A czemu akurat 1,8 kHz? Z SPL to nie wynika. Poza tym, co za różnica - 1,8kHz czy 2 kHz? Jakbyś projektował zwrotnice, to samo by Ci wyszło, że taka różnica to żadna różnica, bo większe zmiany się wprowadza zgrywając filtry ze sobą. To nie jest tak, że se powiesz "robię podział na 2005 Hz" i tam faktycznie go zrobisz.

zdaje sobie sprawe, bazuje na informacjach z inncyh projektów robionych łaśnie na tym przetworniku. Wiem o tym, że nie da się wpasować w odpowiednie pasmo taki jak sowie ktoś życzy.

Mam pytanie, czy wie ktoś z Kolegów coś na temat chyba świeżej oferty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z głośnikami Mundorf AMT ? Czy są dostępne w sieci jakieś testy tych głośników ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.