Skocz do zawartości
IGNORED

dobry Tv 42` do 2000-2500

aksior

Rekomendowane odpowiedzi

witam

jaki polecacie tv (najlepiej użytkownicy którzy niedawno kupili ) w cenie ok 2200 max 2500. oczywiście kwota jest ruchoma jeśli będą odpowiednie argumenty. jednak nie chcę wydawać dużo na tv bo mało oglądam...

rozmiar to 40-42 cale, odległość od łóżka (oczu) ok 2-2,5 m.

Zależy mi na dobrym obrazie i czytaniu napisów divx z pendriva i dysku 1T. czasami chciałbym podpiąć pc( w drugim pokoju) albo po wfi w coś pograć np w Fifę, fajnie jakby był smart, ale to taki bajer że z braku czasu i tak pewnie nie bedę korzystał, pobawię sie kilka dni i do kąta :) ...3d nieistotne- raczej nie będę używał. tv oglada się czasami po 2-3h wieczorami i częściej jakieś filmy z pendriva( dlatego musi czytać napisy min. srt a najlepiej tez txt i mieć regulacje czcionki...)

Rozważałem panasonic et60e ale niektóre w sklepie nie czytały pendriva, a jak już wczytały to tragedia z napisami- małe napisy i brak możliwości regulacji (samsung z przed 4 lat ma trzy wielkości regulacji czcionki). philipsy z ambilightem- nie można w sklepie zobaczyć ich walorów a model 6008 to ok 3 tyś. Nie wiem czy jest sens płacić za coś co może mnie rozczarować i będzie wyłączone..?

Na jakie marki/modele zwracać uwagę w tej klasie cenowej?Może LG?

użytkownikom typu locoloco i kiki dziękuje - nie wypowiadajcie się. Z racji "waszego zawodu" itp nie jesteście wiarygodni!

https://www.audiostereo.pl/topic/111005-dobry-tv-42-do-2000-2500/

Panasonic st60..............

Jakość obrazu - doskonała- poza konkurencją.... reszta bajerów nieistotna ( jak dla mnie)... każdy ma swoje priorytety.....

aha plazmy odpadają- zuzycie prądu... niestety tylko led.. wiem że gorzej ale trudno...

Zależy mi na dobrym obrazie i czytaniu napisów divx z pendriva i dysku 1T. czasami chciałbym podpiąć pc( w drugim pokoju) albo po wfi w coś pograć np w Fifę, fajnie jakby był smart, ale to taki bajer że z braku czasu i tak pewnie nie bedę korzystał, pobawię sie kilka dni i do kąta :)

Rozważałem panasonic et60e ale niektóre w sklepie nie czytały pendriva, a jak już wczytały to tragedia z napisami- małe napisy i brak możliwości regulacji (samsung z przed 4 lat ma trzy wielkości regulacji czcionki). philipsy z ambilightem- nie można w sklepie zobaczyć ich walorów a model 6008 to ok 3 tyś. Nie wiem czy jest sens płacić za coś co może mnie rozczarować i będzie wyłączone..?

Ambilight - super sprawa, niestety ma to jedynie Philips. Możesz sobie zrobić sam podświetlenie LED za tv, ale to nie to samo, nie będzie się samo zmieniało w zależności od sceny.

Tak jak koledzy wyżej piszą, ST60 = najlepszy wybór ze wszystkich tv w stosunku do ceny, nie kupisz nic lepszego z LED (nie wiem czy w ogóle by się taki LED znalazł, niezależnie od ceny, choć niektóre byłyby może porównywalne). Nie wiem co z tą czcionką, napisami ogólnie ale podejrzewam, że działa to równie kiepsko jak w modelu ET60. Z powodu takich głupot chyba nie będziesz kupował tv o gorszej jakości obrazu ?

W większości tv, odtwarzanie z USB działa nie do końca dobrze, lepiej zainwestować ok 100zł w najprostszy zewnętrzny odtwarzacz i nie zawracać sobie głowy tak durnymi kwestiami, jak filmy z usb w danym tv.

Plazma Panasonica 42ST60 jest super wyborem szczególnie na wyprzedaży za 2450 zł - ale słusznie podejrzewasz czcionka nie jest regulowana i jest mała.

Philips też na wyprzedaży za 2650 zł z matrycą 100 Hz i ambilightem- ma lepszą bo większą czcionkę.

Za kilka dni pojawią się nowe modele z zupełnie nowym wyposażeniem , nowymi możliwościami i w bardzo dobrych cenach:

Toshiba 42L7453

Panasonic 42A650

Philips 42PFL7109

Sharp 42LE760

Sony 42W829

Rzeczywiście "trochę" fajnych rzeczy będzie do my Stream, po Spotify

Ale jesteśmy niewiarogodni więc buzia w kubeł....

Oj tam, dla mnie całkiem wiarygodnie zasiałeś zament z tą brzydką czcionką w Panasonicu. Nawet to pewnie prawda ;)

Także z jednej strony niby go polecasz, ale niech kolegę to gryzie i się zastanawia, czy kupić czy nie ;)

A może się skusi na Philipsa albo inny nowy model z listy, nie dorastający obrazem do pięt temu ST60.

Jaki sens zakupu takiego Philipsa droższego o 200zł (w ogóle o którym modelu pisałeś, 5008 czy 6008) ?? 200zł różnicy - a za tyle kupi full wypas zewnętrzny odtwarzacz, lepszy od każdego wbudowanego w tv.

Sam ambilight nie zniweluje, nawet w połowie, różnic w przyjemności oglądania tak różnych jakościowo telewizorów.

Powiem więcej, nie każdy lubi ambilight. A niektórzy mają Philipsa z ambilightem i nie korzystają z niego.

Każdy ma inne potrzeby na tym, świecie więc nie wyrokuję co wybierze.

Wiele osób nie akceptuje plazm z uwagi na migotanie i nic nie zrobisz.

Wiele osób nie toleruje plazm z uwagi na przydźwięki które w cichym pomieszczeniu irytują aż 30% osób które je posiadają !!!

Wiele osób wkurza się na powstałe mniejsze lub większe powidoki powstałe na ekranie plazm. Szczególnie powstające gdy korzystasz długo z jednego programu.

No i wiele osób idzie z duchem ekologii gdzie przy dużych przekątnych różnice poboru energii są bardzo duże - dochodzą do kilkuset Wat poboru.

A co za tym idzie znacznie większe opłaty za rachunki każdego miesiąca.

Różnice w okresie użytkowania( w Europie liczy się 7,5 roku) dochodzą w opłatach do kilku tysięcy złotych

Więc nie każdy rzuca się na plazmę, dlatego Panasonic zaprzestał produkcji plazm.

Wkrótce inni producenci też.

A nowe modele telewizorów LCD są coraz lepsze bo wymusza to ogromna konkurencja rynkowa.

Panasonic w nowych modelach wyższych stosuje rozwiązania z plazm Pioneera gdyż wreszcie po latach przejął inżynierów Pioneera.

aha plazmy odpadają- zuzycie prądu... niestety tylko led.. wiem że gorzej ale trudno...

... Kolego wyjdź z jaskini niewiedzy......

... sprzedaj lodówke, pralke i czajnik elektryczny.... bo też prad ciągną....

..Co ty za brednie piszesz- jakie zużycie prądu..

Zanim napiszesz takie głupoty to się zastanów..... jeszcze Ci nie pasuje zużycie prądu w plazmie rozmiaru pocztówki...dobre

Plazma Panasonica 42ST60 jest super wyborem szczególnie na wyprzedaży za 2450 zł - ale słusznie podejrzewasz czcionka nie jest regulowana i jest mała.

Philips też na wyprzedaży za 2650 zł z matrycą 100 Hz i ambilightem- ma lepszą bo większą czcionkę.

Za kilka dni pojawią się nowe modele z zupełnie nowym wyposażeniem , nowymi możliwościami i w bardzo dobrych cenach:

Toshiba 42L7453

Panasonic 42A650

Philips 42PFL7109

Sharp 42LE760

Sony 42W829

Rzeczywiście "trochę" fajnych rzeczy będzie do my Stream, po Spotify

Ale jesteśmy niewiarogodni więc buzia w kubeł....

Kolego dobrze wiesz że powyższe pozycje to nędzna namiastka jakości obrazu w porównaniu do st60... chyba ze ktoś potrzebuję taki tv do debilnych polskich seriali.... to może nawet kupić pralke i na niej taki serial obejrzeć....;)))))

A nowe modele telewizorów LCD są coraz lepsze bo wymusza to ogromna konkurencja rynkowa.

i dlatego wprowadzili krawędziowe podswietlanie....dobre

i jaka konkurencja? konkurencji już nie ma ..... produkują coraz gorsze lcd jesli chodzi o jakość obrazu na rzecz wodotrysków.... Ale kowalski to kupi bo mało pradu zżera... Biedny ten kowalski wszyscy go dymają za jego własne ciężko zarobione pieniądze.... Ale to w końcu jego dupa ...

Całkiem śmieszne ... ha ha

Nie masz bladego pojęcia jak grają bo ich nie widziałeś.

A jak Ci się podoba OLED Haiera?

LED za 2,5 tysia napewmo dobrze nie zagra... ten za 8 tysi jest całkiem całkiem jak na ta technologię... Ale chodzi zawsze o kasę i jakość do ceny...

Wiesz ze oled może zaraz umrzeć bo nie potrafią poradzić sobie z zywotnością ....

Ja nie jestem przeciwnikiem technologii lcd.. Tylko odbiór obrazu z panelu plazmowego moje oczy akceptują lepiej... czekam na dzień kiedy pojawi się technologia która nie będzie posiadała wad plazm i lcd ..

Są dobre lcd ale ich cena to już kosmos....

Ale zapomniałeś że ludzie chcą mieć tv LCD LED i że mają mniej kasy niż TY.

I że chcą w tej swojej klasie cenowej dostać jak najlepszy telewizor.

I to jest jedyna ocena - ocena wartość do jakości.

Ale zapomniałeś że ludzie chcą mieć tv LCD LED i że mają mniej kasy niż TY.

I że chcą w tej swojej klasie cenowej dostać jak najlepszy telewizor.

I to jest jedyna ocena - ocena wartość do jakości.

A dlaczego chcą mieć? bo ktoś im to łopatą do głowy włożył... Wg mnie to chcą mieć dobry obraz za jak najniższą cenę ( kazdy oszczedza )..

. A st60 spełnia te warunki pomimo niektórych wad tej technologii o których wspomniałeś...

Ja całe szczescie nie widzę migotania, a wiem ze tacy istnieją.. delikatne bzyczenie tez mi nie przeszkadza ( a mam trochę większą pocztówkę ).

. za to czerń rekompensuje mi wiele.... :))))

Np proszę Cię ....."A dlaczego chcą mieć?"

Bo chcą i tyle .

To co dla Ciebie nie jest wadą dla innego jest absolutna wadą - więc proszę wsłuchaj się dobrze w jego potrzeby.

Jeden chce plazmę a drugi za żadne skarby.

Ale to może i dobrze bo każdy ma wolna wolę !

Nasze są jedynie sugestie.

Przecież ani Ciebie ani nikogo nikt na siłę nie przekona i nie zmusi do zakupu czegokolwiek.

Szczególnie w internecie.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

... sprzedaj lodówke, pralke i czajnik elektryczny.... bo też prad ciągną....

..Co ty za brednie piszesz- jakie zużycie prądu..

Zanim napiszesz takie głupoty to się zastanów..... jeszcze Ci nie pasuje zużycie prądu w plazmie rozmiaru pocztówki...dobre

300w nominalnie to w końcu pryszcz... jak na 42 '' :)

Zależy mi na dobrym obrazie

niestety tylko led.. wiem że gorzej ale trudno..

to jak w końcu ?

BTW: czarny to nie wszystko :) jest jeszcze biały :P

Skąd wytrzasnąłeś te 300W ?

Tyle to nie wiem czy nawet mój 50 calowy ST60 bierze w szczycie. Przy normalnym ogladaniu i kontraście blisko połowy - wychodzi nie więcej niż 150W średnio. Przy 42' to będą okolice 100W. Faktycznie nazaoszczędza się, nie ma co...Z 50zł w skali roku.

A może faktycznie te 50zł na rok jest warte aby poświęcić:

- super czerń na rzecz szarej

- równo podświetloną matrycę na rzecz jaśniejszych przebarwień

- świetną płynność na rzecz przeciętnej

- idealne kąty na blednący obraz pod kątem

Tak wygląda plazma ST60 w porównaniu do LCD z klasy cenowej 2-3 tys. A inni niech walą dalej ściemy, że użytkownicy takowych LCD są zadowoleni. Pewnie - bo nie wiedzą jaki obraz mogli mieć za tyle samo...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-10757-0-40081700-1397231680_thumb.jpg

post-10757-0-26972400-1397231668_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hm.. raczej plazma odpada... nie muszę miec idealnej czerni...A macie jakieś dane jak to jest z zużyciem prądu plazm vs lcd?

w tv siedze sporadycznie- jakieś wiadomości, program polityczny, czy przyrodniczy... filmy z dysku.

A masz jakieś argumenty na to, czy tak po prostu nie bo nie ?

Matematyke zna ? Kilowatogodzina wie ile kosztuje ? To sobie niech policzy - ile dopłaci za różnice 50W w skali roku. 42' plazma ok 100-110W, LED ok 50-60W

My tylko radzimy najlepszy tv w danej cenie, jak chcesz gorszy to Twoja sprawa.

Locoloco już pewnie zaciera ręce :)

nie muszę miec idealnej czerni

Za dwa tysie będziesz miał szary a ty myślisz o idealnej czerni... Pamietaj czerń buduje kontrast i głębie obrazu.. jest to jeden z najbardziej wpływowych parametrów na jakość postrzeganego obrazu...

Don111 - zapewniam Cię że nie widziałeś nowych modeli LCD Panasonica, Philipsa czy Sony

Tam czerń nie ma nic wspólnego z tą czernią którą pokazujesz.

I nie wiadomo co autor na tych zdjęciach pokazuje, jakie modele jakich firm, jakie ustawienia na telewizorach.

Byłem na różnych pokazach na świecie i wiem jak je przygotowują....

Nowe model obecnych serii AS500 czy w829 mają czerń naprawdę wysokiej klasy. Ja jestem uczulony na czerń i potrafię docenić akurat w czerni czyjś wysiłek.

A różnica kwoty zależy od ilości oglądania.

Z opisów użytkowników wynika że dopłacają nawet 15 zł miesięcznie po zmianie telewizora na plazmę (wielkość 50").

To daje 180 zł rocznie x 8 lat = 1440 zł. Czyli w niektórych przypadkach pół telewizora.

P.S. moja 65 calowa plazma nominalnie zżera 440w.... powtarzam nominalnie.... przy normalnym użytkowaniu niech wciągnie 250w.

............ ale zimą jest idealnie bo robi dodatkowo jako kaloryfer i w ten sposób oszczędzam na opale ;)))))))

To jest też jakieś rozwiązanie...

Licząc różnice Globalne na świecie oszczednosci są kolosalne - wystarczy policzyć kilkanaście milionów plazm pomnożyć to średnio po 100 wat różnicy

I wyjdą miliony , miliony oszczędności dla matki ziemii.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Skąd wytrzasnąłeś te 300W ?

Nominalny pobór mocy 290 W

Średni pobór mocy w czasie pracy** 133 W

// strona panasa, opis ** nie widziałem

- super czerń na rzecz szarej

- równo podświetloną matrycę na rzecz jaśniejszych przebarwień

- świetną płynność na rzecz przeciętnej

- idealne kąty na blednący obraz pod kątem

dodałbym jeszcze "zdrowiej dla oczu.."

w tv siedze sporadycznie- jakieś wiadomości, program polityczny, czy przyrodniczy... filmy z dysku.

to tym bardziej nie rozumiem czemu się przejmujesz prądem..

Licząc różnice Globalne na świecie oszczednosci są kolosalne - wystarczy policzyć kilkanaście milionów plazm pomnożyć to średnio po 100 wat różnicy

ja myślę że najpierw martwy się o siebie potem o resztę ;]

Panowie a jak sharp i jego Quattron Pro ? ma certyfikat THX'a, zgodność z przestrzenią barw ITU-R BT-709 no i ponoć równo podświetlony ekran...

Don111 - zapewniam Cię że nie widziałeś nowych modeli LCD Panasonica, Philipsa czy Sony

Tam czerń nie ma nic wspólnego z tą czernią którą pokazujesz.

Niech mają lepszą, nawet dużo lepszą od dotychczasowych LCD w tej klasie cenowej. W ciemno mogę obstawić, że i tak te nowe nie umywają się do tej czerni w ST60. Pomijam już nierównomierności matrycy, które bankowo mniejsze lub większe, ale będą (sorry, ale full LED z local dimming nikt nie daje w tej cenie, nawet w dwukrotnie wyższej chyba nie ma takiego LCD).

I nie wiadomo co autor na tych zdjęciach pokazuje, jakie modele jakich firm, jakie ustawienia na telewizorach.

Pierwsze zdjęcie pokazuje Panasonic ST60 vs Panasonic ET60, skalibrowane. Ta sama cena...

Pozostałe zdjęcia są poglądowe, jak wygląda obraz na tv o dobrej i słabej czerni.

Nowe model obecnych serii AS500 czy w829 mają czerń naprawdę wysokiej klasy. Ja jestem uczulony na czerń i potrafię docenić akurat w czerni czyjś wysiłek.

Jak wyżej, mają dobrą a nawet bardzo dobrą ale jak na LCD, do plazm Panasonica, nie mają startu, nie licząc może serii X (choć mam wątpliwości, 0,02cd/m2 w X60 to chyba max możliwości LCD, tam gdzie nie widać cloudingu).

A różnica kwoty zależy od ilości oglądania.

Z opisów użytkowników wynika że dopłacają nawet 15 zł miesięcznie po zmianie telewizora na plazmę (wielkość 50").

To daje 180 zł rocznie x 8 lat = 1440 zł. Czyli w niektórych przypadkach pół telewizora.

Panasonic 50ST60 = 3700zł. Znajdź LCD o podobnej jakości obrazu za 5 tys. A w sumie może być za 7 tys., albo niech będzie 8 ;) Tylko nie wygłupiaj się z edge LED ;)

Panasonic 42ST60 pobierze niewiele ponad 100W, tu różnica jest wręcz śmieszna. Licząc dopłatę za prąd po kilku latach... No czy jest jakiś LCD w okolicy 3 tys. mogący się z nim równać ? Przecież to jest śmieszne.

Gdyby ST60 był LCDkiem, to patrząc na jakość obrazu, jak wyceniają obecnie LCD, to nie wiem - musiałby kosztować z 5-6 tys. minimum, w wersji 42 cali. 50 cali >10 tys. Zresztą chyba doskonale o tym wiesz, ale oczywiście trzeba się zastawiać głupotami w stylu poboru prądu, powidokami albo jeszcze czymś innym. Na poważne wady w LCD przymykasz oko. Ja rozumiem tą niechęć, plazmy Panasonica są nie za bardzo opłacalne w sprzedaży, w necie albo w marketach można kupić taniej, ale przynajmniej nie róbmy komedii z porównaniem do plazm Panasonica, podstawowych modeli LCD.

Chyba nie jesteś tak naiwny, żeby wierzyć w takie bajki o oszczędnościach i ich znaczeniu. Nie ma to znaczenia żadnego, odpowiednie technologie i wynalazki już od dawna są, tylko są blokowane. Trzeba niestety jeszcze wydoić z nas, m.in. za rachunki za prąd. Te oszczędności energii to podobna ściema jak szwindel z globalnym ociepleniem.

Ja rozumiem tą niechęć, plazmy Panasonica są nie za bardzo opłacalne w sprzedaży,

No teraz kiedy jest ich pogrzeb to nowi żałobnicy docenili wartość st60 i ich poszukują... a tu niestety ZONK... "nima" i nie będzie chyba ze używka ( dostępne są tylko 42" ).... Mój znajomy jak w końcu zdecydował się na st60 65" ,to nigdzie nie może jej dostać... jak dzwoni to są ostatnie sztuki z wystawy... chyba będzie musiał zakupić vt60 a ten jest 2,5 tysia droższy....

No jestem tak naiwny i wyobraź sobie, że bardzo szanuje Matkę ziemię.

Tu jest właśnie klient który ma problem z nową plazma i wypalił sobie LOGO TVN.

Ukryta Zawartość

Plazmy mają akurat większą marżę niż TV LCD LED w tej klasie.

Więc to kiepski argument.

W nowych modelach LCD Panasonic, Sony i Philips ( bo te sprawdziłem) - ZERO cloudingu.

Nowi użytkownicy , nowych telewizorów będą mega zadowoleni !

Ukryta Zawartość

Panowie dzięki za pomoc, niestety a może "stety" już wybrałem...padło na panasonic et60e. dobra cena bo niecałe 2400. philips 7008 i sony 806 które rozważałem były ostatnimi modelami w sklepach w których byłem (nie chciałem używanych sztuk) plazma st60 hm.. ktoś pisał że ciężko dostać. w euro i media ex w Opolu stoją do kupienia( czy maja więcej sztuk nie pytałem). Na plazmie nawet fajny obraz... ale po dotknięciu panela- był dwa razy gorętszy niż w lcd. no i to zużycie prądu oraz to że technologia powoli jest wycofywana z rynku...co pewnie poskutkuje drogimi częściami w przyszłości itp. przeważyły szalę na NIE. Może i LCD maja słabą czerń czy jak niektórzy uważają, w ogóle jej nie mają ale nie jestem kino maniakiem a zważywszy że przesiadam się z crt to i tak będzie skok z malucha na ferrari...na dwa lata może trzy wystarczy :)w tym zcasie pewnie upowszechnia się i potanieją k4 albo oledy a może cos lepszego na grafenie wymyślą i taniego... :)) co do philipsa 7008- bolączką wszystkich sklepów jest to że niby taki super pomysł i patent na niby rewelacyjny ambilight, że nie można obejrzeć walorów tego...w sklepie jasno, a to że diody świecą to nic nie znaczy...na miejscu producenta cisnąłbym nawet o jakiś namiot w kącie(rogu ) sklepu w którym byłoby ciemno i można byłoby obejrzeć czy to faktycznie warte ceny...Jeśli chodzi o działanie philipsa- tragedia. podczas podłączenia pendriva z filmami zawiesił się. Później przerzucanie menu to po prostu dla mega cierpliwych :)

ja jestem cierpliwy i spodziewałem się że to nie będzie problem, ale po 5 minutach i powolnym działaniu menu ustawień itp sobie darowałem...chociaż myślałem że to mnie nie zniechęci przed kupnem...jednak działanie można porównać do telefonu samsung avilla- tragedia! :)) kto miał ten wie. A do tego naciśniecie rogu w philipsie- tandenty plastik jak zabawka... coś co kosztuje 3 tyś zł. i takie wady- nie do przyjęcia nawet dla laika. Panasonic- minus mała czcionka- też fatalnie... chciałem tv z możliwością regulacji czcionki żeby wyrzucić dvd z pokoju i korzystac tylko z dysku...jednak chyba jestem zmuszony pozostawić dvd- chyba że sa jakieś małe przejściówki pod jakiś port coś jak drongal? który pozwoli na regulację czionki? orientuje sie ktoś?jak to przeskoczyć w panasonicu? ten sony serii 8 fajnie wyglądał i raczej skusiłbym sie na niego, gdyby nie ostatni model z półki..czcionka tez 1 wielkosć, ale dużo wieksza niż w panasie. jednak obraz miał super- w zasadzie chyba nawet lepszy niż w panasie.- cena 3000. Zdecydowała cena panasonica do jakosci obrazu. jak wyjdzie w praniu to opisze działanie panasonica na dniach jak powieszę i przetestuję.

Co do sprzedawców- robią z ludzi głupków, kłamcy oszuści i kiciarze pierwsza klasa...wystarczy napomnieć cos o sony, to sony jest najlepszy... jak o samsungu to samsung jest najlepszy itp. Goście w 80% nie maja pojęcia albo kłamią w żywe oczy bez drgnięcia powieki...pewnie przeszli takie pranie mózgu że i wariograf miałby problemy...jak można nie umieć ustawić krzaczenia napisów? kazdy w sklepie rtv nawet ochroniarz powinien wiedziec jakie iso wybrać...- musiałem im mówić...szkoda gadać. po prostu nie lubię tego typu mętów którzy kłamią...to tak jak ja łamałbym kodeks etyki adwokackiej. Ale w życiu trzeba być uczciwym! kłamcom, oszustom i złodziejom stanowczo NIE! a tym co wciskaja ludziom garnki za 8-12 tyś - uważam że powinny powrócić gilotyny na rynek- jak w średniowieczu...od razu społeczeństwo uległoby przeobrażeniu i Polska byłaby piękniejsza....

co do locoloco vel kiki vel qbas?? kim ty jesteś ? przyznaj się otwarcie. na forach reklamujesz produkty philipsa panasonica toshiby ...ewidentnie jeden kierunek....a jak ktoś ma odmienne poglądy to banujesz ludzi! za słowo uwaga "bełkot" napisałem że uważam twój wywód za "bełkot" po czym mnie zbanowałeś! hahaha trochę powagi człowieku! robisz z ludzie idiotów wciskając im przeciętny sprzęt...poza tym jak ktoś szuka telewizora to czesto pada sformułowanie z twojego nicku " mam taki w domu" . wystarczy przejżeć posty na forach z przed 2 miesięcy wstecz do dzisiaj- masz min. kilka- kilkanaście telewizorów w domu :) szkoda gadać!

Na plazmie nawet fajny obraz... ale po dotknięciu panela- był dwa razy gorętszy niż w lcd

100% kontrastu w sklepie...

no i to zużycie prądu oraz to że technologia powoli jest wycofywana z rynku... co pewnie poskutkuje drogimi częściami w przyszłości itp. przeważyły szalę na NIE.

Drogimi częściami ? Obecnie wszystkie telewizory to JEDNORAZÓWKI, zapomnij, że cokolwiek będziesz wymieniał ;)

A z tym prądem (5zł różnicy na miesiąc) i wycofywaniem z rynku to pojechałeś. Lepiej kupić nowego Poloneza zamiast nowego Mercedesa w tej samej cenie, tylko dlatego że tego drugiego wycofują z rynku ? Albo dlatego że Mercedes pali ćwierć litra więcej na 100km ?

Może i LCD maja słabą czerń czy jak niektórzy uważają, w ogóle jej nie mają ale nie jestem kino maniakiem a zważywszy że przesiadam się z crt to i tak będzie skok z malucha na ferrari...

Niestety nie. CRT ma czerń jak plazma (albo i lepszą), ekranu prawie nie widać w ciemności. LCD wygląda lepiej jedynie na kanałach HD. Co do czerni to dalej nie do końca rozumiesz o co chodzi. W sklepie pewnie wszystkie tv wyglądały tak samo, ale w domu, gdy warunki będą ciemniejsze czar pryśnie i Twój ET60 wyglądać będzie dokładnie o tyle gorzej - tak jak na tym zdjęciu - po lewej ST60, obok ET60.

panasonic_st60_contraste_g.jpg

Podsumowując - zrobiłeś głupotę ale ok, może faktycznie lepiej, że dałeś komuś, komu zależy faktycznie na jakości obrazu na filmach, szansę zakupu.

Co do sprzedawców- robią z ludzi głupków, kłamcy oszuści i kiciarze pierwsza klasa...wystarczy napomnieć cos o sony, to sony jest najlepszy... jak o samsungu to samsung jest najlepszy itp. Goście w 80% nie maja pojęcia albo kłamią w żywe oczy bez drgnięcia powieki...pewnie przeszli takie pranie mózgu że i wariograf miałby problemy...jak można nie umieć ustawić krzaczenia napisów? kazdy w sklepie rtv nawet ochroniarz powinien wiedziec jakie iso wybrać...- musiałem im mówić...szkoda gadać. po prostu nie lubię tego typu mętów którzy kłamią...to tak jak ja łamałbym kodeks etyki adwokackiej. Ale w życiu trzeba być uczciwym! kłamcom, oszustom i złodziejom stanowczo NIE! a tym co wciskaja ludziom garnki za 8-12 tyś - uważam że powinny powrócić gilotyny na rynek- jak w średniowieczu...od razu społeczeństwo uległoby przeobrażeniu i Polska byłaby piękniejsza....

Częsta praktyka i technika manipulacji. Potwierdzić i upewnić w wyborze, ewentualnie dodać do tego własną delikatną sugestię. Widoczne na tym forum także. Tacy jedni na tym forum też wklejali swoje formułki, zaczynając posty od "wybór X i Y jest optymalny"... choć to g...no prawda była :)

co do locoloco vel kiki vel qbas?? kim ty jesteś ?

....

poza tym jak ktoś szuka telewizora to czesto pada sformułowanie z twojego nicku " mam taki w domu" . wystarczy przejżeć posty na forach z przed 2 miesięcy wstecz do dzisiaj- masz min. kilka- kilkanaście telewizorów w domu :) szkoda gadać!

Qbas czy jakiś inny Gumbas, bez znaczenia ;)

Locoloco trzeba przyznać że umiejętnie podspamowuje fora i w ten sposób pozycjonuje stronkę HDTV od lat. Ciekawe czy do forum Onetu też już dotarł, z linkami do swoich "testów" ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.