Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa do muzyki klasycznej

strausss

Rekomendowane odpowiedzi

Paweljaz.Również sukcesów życzymy. Niech Ci te pieniądze grają jak najlepiej. Również polskie jest ingnorowanie i deprecjonowanie tych którzy mają coś tańszego - "no bo ja mam kasę !!!".

No tak ale ja nigdzie nie napisałem że mi grają pieniądze. Sprzęt do grania mam jaki mam średnia klasa i nic więcej. przeszedłem przez dwa różne Yaqiny i trzy trochę zacniejsze wzmacniacze lampowe. Troszeczkę innych wzmacniaczy też słyszałem. Dlatego wiem co piszę. Tu nie chodzi wyszydzanie że ktoś ma "taniego chińczyka" ja po prostu ich nie polecam i tym bardziej nie dam się za nie pokrajać. Zresztą mój Manley też nie jest mistrzostwem świata mimo że jest to naprawdę dobry wzmacniacz i porządnie wykonany.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

W porządku. każdy ma co ma, ważne aby trochę radochy dałwao. Poza tym chyba nie powinniśmy odbiegać od tematu wątku. Tu poszukiwana jest lampa do muzyki poważnej. Życzę założycielowi wątku udanych łowów. A najlepiej jak od razu trafi w sedno, aby niesmaków później nie było. Ja drogich lamp nie polecę chyba, bo u siebie w domu drogiego słuchałem tylko Mark Levinson (CD+pre) i końcówka mocy na lampach od Audio Research. No to mógłbym polecić.

Zacznijmy od kolumn założyciela wątku, Wiesław już pisał że są do wymiany pod lampę. Do lampy to one pasują jak świni siodło. Niby 6 Ohm ale z 82 decybelami to raczej się nie powalczy. W ogóle pierwszy raz widzę tak mało skuteczne kolumny. Czy to nie jest błąd w danych?

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Ano nie :-)

Nieprawda, że pierwszy raz widzisz tak mało efektywne kolumny. Po prostu pierwszy raz widzisz wynik rzetelnego pomiaru i dlatego Cię to dziwi. Całkiem nie tak dawno przerabialiśmy gdzieś tu gozdka, którego firma wyczarowała kolumny o efektywności 92 dB przy 1W z dwóch głośników po 88,5 dB przy 2,83V...

wyczarowała kolumny o efektywności 92 dB przy 1W z dwóch głośników po 88,5 dB przy 2,83V...

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Jolida 502 do tego AP Virgo II lub II Classic. Razem to będzie 8000 pln z drugiej ręki. Oczywiście jak trafisz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Potem sprzedaż zestaw jaki masz i kupisz sobie źródło.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.