Skocz do zawartości
IGNORED

OPPO BDB 105D

tomaen

Rekomendowane odpowiedzi

Piopio

co znaczy dobry transport czy to oznacza dla Ciebie odpowiednia klasę przetwornika USB/SPDIF w kompie?

Jeśli masz na myśli BADA, Hydra-X to tak.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Albo PC z kartą PPA/JCAT/SOtM + dobre zasilanie liniowe.

Efekt jest we wszystkich przypadkach ten sam.

Najtaniej wychodzi konwerter z USB/SPDIF z izolacją galwaniczną np., Nostromo . Ale i tak zależny jest od sygnału USB, który dostaje. A to znów zależy od zasilania PC.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

gra cały zestaw a nie tylko wzmacniacz (preamp, końcówki, kable, kolumny). Jest wszystko ok jak słucham ze swojego CD. OPPO wybitnie odbiega i nie wciąga tak jak CD.

Piopio

co znaczy dobry transport czy to oznacza dla Ciebie odpowiednia klasę przetwornika USB/SPDIF w kompie?

Zgadza się. Tylko że końcówka mocy i kolumny mają wpływ największy na to co słyszymy z odtwarzacza, preamp nieco mniejszy a kable i końcówki marginalny (a zdaniem wielu żaden)

. Dlatego pytałem o wzmacniacz. dzięki za odpowiedź.

Opis konfiguracji mam w stopce. Auralic VEGA gra z większym wypełnieniem. Ale gdy Oppo gra tylko jako DAC z dobrego transportu, w niczym mu nie ustępuje.

Dzięki. Jedyne co przychodzi mi na myśl to tylko to że oppo 105d różni się od 105 ;-)

• 5 miesięcy później...
  • 3 miesiące później...

Witam - Czy jest więc sens dokupować do 105D końcówkę wielokanałową - jaka byłaby dobra? - czy wystarczy NUFORCE AVP-18?

chyba lepiej zaloz nowy temat z zapytaniem w tytule, to predzej ktos odpowie.

Witam. Swoje oppo używam jedyniew trybie stereo. Ponieważ ma regulowany poziom wyjscia z powodzeniem działa z pominięciem przedwzmacniacza. Upewnij się czy Nuforce tak naprawdę jest potrzebny? Może możnaby pominąć ten element toru, wówczas więcej kasy można wydać na końcówki podłączone bezpośrednio do oppo. Pozdrawiam Artur

Z końcówek nuforce są MCA 18 i 2x droższa MCA 20 - właśnie zastanawiam się czy kasę z przedwzmacniacza i tak z oppo można by go podłączyć tylko po złączu cyfrowym - nie dołożyć na tę mocniejszą końcówkę mocy MCA-20.

• 1 miesiąc później...

Sorry ale z dyskow NAS tez. Oczywiscie jesli dysk ma protokol SMB.

Zostalo to wlasnie dowiedzione w moim oppo.

Trzeba tylko troche pogrzebac i meteoda prob i bledow poszukac.

U mnie juz dziala z poziomu aplikacji media control. Czasem sie przycina ta apka ale to wersja beta przeciez.

Zreszta nic nie jest proste....ale wazne ze sie udalo...i dziala.

• 1 rok później...

Jest tu może posiadacz Oppo 105 z Górnego Śląska i okolic? Zastanawiam się nad jego kupnem, ale chciałbym porównać jego brzmienie z moim obecnym odtwarzaczem przed kupnem, i zobaczyć jak się go obsługuje przez aplikację. Szukam dobrze grającego odtwarzacza wieloformatowego, który sprawdzi się zarówno jako CD oraz streamer. Jeśli ktoś chciałby się spotkać i posłuchać to proszę o info na PW.

który sprawdzi się zarówno jako CD

Mam oppo 105 i jako cd "smiech na sali" wypozycz, posluchaj sobie sam ocen...

i sory z calym szacunkiem mam w d... to, ze polowie moja opinia nie bedzie sie podobac.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Mam oppo 105 i jako cd "smiech na sali" wypozycz, posluchaj sobie sam ocen...

i sory z calym szacunkiem mam w d... to, ze polowie moja opinia nie bedzie sie podobac.

Możesz cos wiecej napisać? W porównaniu z czym tak słabo wypada?

Możesz cos wiecej napisać? W porównaniu z czym tak słabo wypada?

Napisze Ci na priv bo jak tu walne tekstem to "koledzy" opowcy beda chcieli mnie zlinczowac :)

Nie wiem jak 105, ale 103 brzmieniowo to tragedia.

Jako wielokanałowy DAC to jeszcze się sprawdza, ale to tylko dlatego, że jedyną dla niego konkurencją są karty dźwiękowe 7.1/5.1 w komputerach, które zwykle grają gorzej.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Przejmujesz się więc czy nie ( jak odważnie piszesz w pierwszej wypowiedzi)?

Troche pisalem w klubie oppo wsadzilem kij w mrowisko :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.