Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilska Majówka - 31.05.2014

goliatpl

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o dół,czyli naim+diapason,miałem wrażenie,że większość kręciła nosem,byłem w tej grupie,jak dla mnie za bardzo "na twarz",King Crimson zrobiony przez Stefana,wypalił mi dziurę w lewym uchu

Przepraszam za poziom dzwięku King Crimson "one time" z Vrooom :))),sorry taki już jestem musiałem sprawdzić "wytrzymałosć" tych niepozornie wyglądajacych monitorów na ew kompresję basu. ..fakt jestem egocentryczny i zupełnie nie przeszkadza mi obecnosc innych :)))

Nigdy tez nie testuję sprzętu świetnymi płytami, wybieram raczej te przeciętnie nagrane gdyz to więcej mówi o mozliwosciach systemu.

Dla mnie monitory Diapason KarisII to świetne głosniki które zmieniły całkowicie postrzeganie NAIMa, nie chcę się rozpisywać poprostu drive barwa chce sie słuchać.

Żałuję, że taka impreza przeszła mi koło nosa. Nie wiem dlaczego, ale spodziewałem się jej w czerwcu. Zazdroszczę kolegom możliwości spotkania się w jednym miejscu, w większym gronie.

antos pisząc "king crimson zrobiony przez Stefana" miałem na myśli Lizard,natomiast one time uwielbiam i podchodzę do niego bezkrytycznie bez względu na czym jest odtwarzany,tylko,że ja mam go na Thraku.PS.Pisząc te słowa włączyłem Lizard z pierwszego francuskiego bicia kompaktowego i jak najbardziej polecam.

Tak Stefan grał remastera, ale mnie urzekło jego detaliczne i pełne barwy brzmienie....znam te dzwięki bardziej płasko z.... analoga...natomiast.pierwszej.wersji CD o której piszesz nie znam mam jakieś inne...musze poszukać.

Jestem też rozczarowany pierwszym zremasterowanym wydaniem "Starless and...." po kilkunastoletnim słuchaniu na LP. Podobno ta nowa wersja brzmi o niebo lepiej:)

w każdym razie monitory mocno wybitne....nie tylko brzmieniowo

Mam pytanie do tych, którzy wygrali prenumeratę AV. Czy redakcja już się z Wami kontaktowała?

Niestety jeszcze nie :-(

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Moon 240i, Klipsch Heresy III, Mini PC, M2Tech HiFace Evo + Tomanek ?

Witam,

Jak cos to to ja gralem KingCrimson Lizard remaster Willsona :)

Mi sie ten remaster podoba, po powrocie sluchalem tez orginalnego i porównywałem. Mam obydwa wiec raz ten raz ten :).

Kolega antos po mnie grał OneTime.

Generalnie mam wszystkie nowe wersje i sa naprawde fajne szczegolnie Lizard. Wydaje mi sie ze Willson mocno sie tu napracowal.

Polecam.

pozdrawiam

Bartek

O tak :) W domu wszystko gra lepiej. A tak serio to mi się ten odsłuch podobał. Nie mam az takiego obycia ze sprzętem. Jednak przy dużej głośności głośniki już jakoś tak gorzej grały. Ale to pewnie normalne dla takich pchełek.

Witam,

ponieważ widzę, że pojawił się problem z odbiorem wylosowanych prenumerat, kontaktowałem się w tej sprawie z Panem naczelnym. Prosił aby osoby, które jeszcze ich nie otrzymały wysłały do niego maila ze swoim danymi do wysyłki.

Filip Kulpa

Redaktor naczelny

Audio-Video

[email protected]

Pozdrawiam,

Goliatpl

• 4 tygodnie później...

Tak jak pisał goliatpl w poście wyżej...

Po kontakcie mailowym otrzymałem odpowiedź, że sprawa została załatwiona i kilka dni później w skrzynce znalazłem kolejny numer Audio-Video.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Czy prenumerata jest dostarczana bezpośrednio do skrzynki pocztowej, czy listonosz zostawia awizo i trzeba lecieć na pocztę? Pytam, bo do dziś nie dostałem ani jednego numeru. Zgłaszałem to do naczelnego, niby byłem w bazie danych, obiecano wysłać jeszcze raz egzemplarz, który nie doszedł i nadal nic.

• 5 tygodni później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.