Skocz do zawartości
IGNORED

Wygrzewanie, wygrzewanie....

Denon lover

Rekomendowane odpowiedzi

lplover, 20 Wrz 2006, 09:16

> Świat studiów nagranowych to

>zupełnie inna rzeczwistość , tam właśnie ludzie tacy marni jak ty, tworzą dżwięk- tak jak napisał

>dudivan- do boomboxów, czyli tak marny jak jego twórcy.

Muszę jednak zaznaczyć że położyłem gdzie indziej akcent. Twórcy dźwięku robią to co robią ale przynajmniej świadomie. Gdyby przyszło co do czego to ho ho!

Ałdjofyle zaś zajmują się kompletowaniem sprzętu o wypadkowej charakterystyce

anti-boombox. Tyle że to jest tak samo jak z cyfrową kompresją stratną - żaden output plug-in nie pomoże!

dudivan

Stanowczo przeceniasz tych TWÓRCÓW dżwięku, tworzą dżwięk właśnie taki jak słyszą i chcieliby słyszeć.

Prawdziwi realizatorzy dżwięku, prawdziwi artyści "tworzyli " 30-40 lat temu, a ich efekt możesz posłuchać tylko na analogach.

Re: lplover, 20 Wrz 2006, 10:02

>Prawdziwi realizatorzy dżwięku, prawdziwi artyści "tworzyli " 30-40 lat temu, a ich efekt możesz

>posłuchać tylko na analogach.

generalnie dużo racji

dodam tylko, że owe "30-40 lat temu" studia nagraniowe byly okablowane kablami "od lampki stołowej"

a owi "prawdziwi realizatorzy dżwięku, prawdziwi artyści" na samą myśl o "audiofilskim kablu", nie mówiąc o jego "wygrzewaniu" popukaliby się tylko znacząco w głowę

pozdrawiam!

graaf

lplover, 20 Wrz 2006, 10:02

>Stanowczo przeceniasz tych TWÓRCÓW dżwięku, tworzą dżwięk właśnie taki jak

>słyszą i chcieliby słyszeć. Prawdziwi realizatorzy dżwięku, prawdziwi artyści "tworzyli "

>30-40 lat temu, a ich efekt możesz posłuchać tylko na analogach.

Ba! Ja o tym wiem doskonale, mam parę winyli z serii Mercury Living Stereo - mogę tylko powiedzieć (a nie szafuję tego typu określeniami :P) - "Ja pi...ę!!!".

Re: lplover, 20 Wrz 2006, 10:18

>graaf

>

>Z twojego wpisu wnioskuję, że współczesne studia nagraniowe używają jeszcze gorszych kabli niż 30-40

>lat temu używano, stąd tak syfiasty dżwięk.

nie ma co generalizować, bo jednak nie cały dźwię jest syfiasty :-)

i nie ma co "wnioskować" - wystarczy sprawdzić! :-)

niektóre dzisiejsze studia są nawet okablowane kablami "superaudiofilskimi" czym firmy kablarskie w rodzaju Transparent itp. się szczycą

a "30-40 lat temu" była tylko przemysłowa skrętka miedziana, nawet "OFC" wymyślono później ;-)

pozdr.!

Re: lplover, 20 Wrz 2006, 10:21

>graaf

>

>Udowodnij mi że kiedyś używano jakis badziewnych kabli w studiach nagraniowych masz taki dawny

>kabel?

nie "badziewnych" tylko po prostu zwykłej skrętki miedzianej :-)

innych kabli ZWYCZAJNIE NIE BYŁO!

tzw. kable "audiofilskie" pojawiły się dopiero w drugiej połowie lat 70-tych, a właściwie na przełomie 70-tych i 80-tych

najpierw głośnikowe, potem łączówki a na końcu w pierwszej połowie lat 90-tych tzw. "sieciówki"

pisałem już o tym wielokrotnie na forum, podawałem linki do informacji

"lplover, 20 Wrz 2006, 09:16"

Twoje zenujace chamstwo nie wymaga komentarza. Jest mi naprawde zal, ze przez negatywne indiwidualnosci twojego kalibru na forach przestaja sie udzielac ludzia, ktorzy wiedza na temat cos wiecej jak oferuja firmy w katolagach dla audiodebilow. Wlasnie zaluzylesz na moje pierwsze przycisniecie guzika "ignoruj"

@Edward

A300SE od BV Audio

@Edward

Kilka recenzji ze zdjeciami i nawet pomiarami tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

IvanM

Jesteś jedyną osobą na tym forum, która stale, wszędzie i na każdym kroku z pozycji wyższości i chorą wzgardą nazywa uczestników tego forum audiodebilami, audiopojebami itp. itd. Powinieneś się sam zbanować.

>Wlasnie zaluzylesz na moje pierwsze przycisniecie guzika "ignoruj"

szkoda, ze dopiero teraz. Wiekszosc rozsadnych juz dawno to zrobila :) Ja jendak odignorowalem takie apraty jak lplover i ich wypowiedzi sluza mi jako rozrywka ;)

Re: lplover, 20 Wrz 2006, 11:53

>IvanM

>

>Jesteś jedyną osobą na tym forum, która stale, wszędzie i na każdym kroku z pozycji wyższości i

>chorą wzgardą nazywa uczestników tego forum audiodebilami, audiopojebami

ejże Lplover – a wyszukiwarka mim mówi, że słowa "debil" użył Ivan po raz pierwszy na forum właśnie we wpisie na który odpwiedziałeś

słowa "pojeb" wyszukiwarka w ogóle nie znalazła we wpisach IvanM

można mieć inne zdanie, czasem nawet trzeba, ale BĄDŹMY RZETELNI

pozdrawiam!

Re: liamk, 20 Wrz 2006, 12:02

>>Wlasnie zaluzylesz na moje pierwsze przycisniecie guzika "ignoruj"

>

>szkoda, ze dopiero teraz. Wiekszosc rozsadnych juz dawno to zrobila :) Ja jendak odignorowalem takie

>apraty jak lplover i ich wypowiedzi sluza mi jako rozrywka ;)

hej KOLEDZY!!

skończmy z tymi inwektywami!!

is there any communication on this forum??!!!

have we degenerated to the level of dumb beasts??!!

IvanM,

Edward mnie ubiegl odnosnie zapytania co to za wzmacniacz

fajnie bylo by go psluchac

szkoda tylko , ze jednak tyle jalowej rozmowy bylo prowadzonej

trzeba bylo odrazu powiedziec o tym twoim typie

ale jednak strasznie wyciagnac trudno od Ciebie :-)

mam jeszcze jedno pytanie jak ustosunkowujesz sie do wzmacniaczy lampowych

czy rowniez masz swoj nr1?

Nieslyszalem tyle lampowcow, bym mogl fundowanie sie wypowiadac. Slyszalem w sumie tylko w obcych systemach i tam niepotrafie preczyjnie okreslic ktory aspekt dzwieku spowodowany jest akuratnie lampa a nie naprzyklad charakterem brzmienia kolumn. Sluchawki mam podlaczone do malego lampowca i bardzo go lubie.

OTL czy z transformatorem? Jeśli OTL to jaki układ (wtórnik, symetryczny, kl. A, B, jaka impedancja słuchawek?) a jeśli z transformatorem to niesymetryczny, przeciwsobny? No i jakie to lampy oczywiście?

Witam audiofili

Rozumiem, ze teraz po ujawnieniu przez MISTRZA Ivana jednego z elementow toru swojego magicznego zestawu audio, tak skrzetnie ukrywanego przez lata, pojawi sie mnostwo rozentuzjazmowanych recenzji, zachwyconych nabywcow A300SE BV Audio. Tylko pamietajcie, ze dzwiek tworzy caly zestaw , a MISTRZ sprytnie nie ujawnil Wam pozostalych elementow toru audio. By uzyskac nirvane dzwiekowa jaka uzyskuje Mistrz, musicie zmusic go do ujawnienia pozostalych elementow toru. Zycze powodzenia, bedzie to trudne, ale mozliwe.

Pozdrawim wszystkich audiodebilow ktorymi Mistrz tak bardzo pogardza

Polichlorkowinylowy kochanek

Edward

Tylko ten czlowiek nie uzywa sieciowki od komputera a szuka wlasnie srebrnych zloconych kabli po amerykach, nawet nie wiem po co, przciez moze dostac genialna komputerowke od ciebie i zstosowac w swoim audio

@Edward, 20 Wrz 2006, 16:46

>lplover,

>na tym forum nie ma drugiego takiego, który dla innych ma tyle pogardy co Ty.

To nie jest pogarda - to urazone psyche goscia, ktory blednie uwaza, ze razem z hajendowym sprzetem wykupil sobie szacunek i niepodwazalnosc swojich wypowiedzi. Skoro brak mu minimum technicznej wiedzy - co innego mu zostaje jak rzucac miesem?

BV Audio to raczej nie typ (raczej nie tak prosto dostepny - choc juz pojawil sie w Polsce) - to przyklad drogi konstrukcji, ktora preferuje.

Na temat lampowcow sie nie wypowiadam - bo nie jest to dziedzina w ktorej mial bym glebsza wiedze. Moj sluchawkowy to maly Chinczyk - w sumie kupilem go do tv (sat analogowy), by moc wieczorem sluchac przy dziecku bardzo cicho. I polubilem go i do muzy - choc troche rzadziej na nim slucham.

>To nie jest pogarda - to urazone psyche goscia, ktory blednie uwaza, ze razem z hajendowym sprzetem

>wykupil sobie szacunek i niepodwazalnosc swojich wypowiedzi. Skoro brak mu minimum technicznej

>wiedzy - co innego mu zostaje jak rzucac miesem?

Wszysto to może byc prawdą jedynie przy założeniu że Ty masz zawsze w 100% rację....

jar1, 20 Wrz 2006, 20:53

>Wszysto to może byc prawdą jedynie przy założeniu że Ty masz zawsze w 100% rację....

Nawet jezeli nie mam racje, to staram sie argumentowac zawsze na temat a nieatakowac wspolrozmowcow - jakkolwiek bym sie z nimi niezgadzal. Staram sie tez pisac wylacznie na tematy, o ktorych mam pojecia i moge za swojim slowem stac. Moje wypowiedzi przedstawiaja moje zdanie i mam takie same prawo wyrazac go jak ktokolwiek inny. Jest mi przykro, ze znajduja sie ludzie, ktorzy maja z tym problem i uwazaja ze powinno sie pisac bez pewnosci, ze ma sie racje.

Na tym forum sa setki tematow w ktorych sie nie udzielam - poniewaz sie na nich nie znam i niemam problem to przyznac.

Wypowiedzi Ivana czasami są faktycznie dość ostre, jednak trzeba mu solidnie nadepnąć na odcisk, aby tak się stało. Mimo wszystko myślę, że Ivan pisze dużo sensownych rzeczy, a że jego podejście do tematu jest bardziej techniczne niż... powiedzmy filozoficzne to inna sprawa. W końcu inżynierowie konstruują sprzęty, których używamy.

Natomiast lploverovi nie trzeba na nic nadepnąć, on pobudza się sam z siebie pod warunkiem, że ktoś go w ogóle słucha. Szkoda tylko, że nie potrafi podjąć żadnej dyskusji o ile ktoś nie zgadza się z jego zdaniem. Szkoda też, że nie rozumie tekstów, które zawierają choćby podstawowe pojęcia techniczne.

Mnie sie podobaja wypowiedzi IvanaM i zawsze chetnie obserwuje tematy w ktorych sie udziela. W tym watku wyszedl kolejny raz (a jakze!) obronna reka.

Szkoda, ze broniac zaciekle i czesto w sposob chamski swojego zdania nie zwraca sie uwagi na to co druga strona ma do przekazania, tylko atakuje dalej.

Watek zaliczam do tych bardziej wartosciowych.

A te cale BV Audio to musi byc jakis szajs bo nie pisza o nim w gazetach audio. ;) He, he.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.