Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Lampa pozbawiona informacji i szczegołow to po prostu slaba lampa(albo ktos tak lubi), musiales tylko z takimi miec do czynienia, i tyle

Poza tym w domu masz za slaby sprzet, zeby cokolwiek uogolniac

do stasia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Lampa pozbawiona informacji i szczegołow to po prostu slaba lampa(albo ktos tak lubi), musiales tylko z takimi miec do czynienia, i tyle

Kazda lampa jest slaba, nawet taka ktora jest uzywana tylko jako wzmacniacz przy mikrofonie w studio, juz to wystarczy aby mowic ze lampy zawsze sa slabe, nawet na nagraniach z uzyciem lamp to wyraznie slychac. Ale nie uslyszy sie tego wlasnie na sprzecie na lampach poniewaz ona obdziera muzyke z informacji. Na lampach wszystko jest podglosnione najbardziej srodek, na lampie nie ma rownowagi tonalnej wszystko jest duze i okragle, muzyka na zywo taka nie jest, ale to dopiero slychac na dobrym tranzystorze, na lampie jest tak naprawde papka, ale do tego trzeba dorosnac i zrozumiec o co mi w tym chodzi, a tak zawsze bedzie spor lampa/tranzystor...i ten spor nic nie daje.

Tylko ze ja slyszalem tylko jeden dobry komercyjny sprzet oparty na tranzystorach, chodzi mi o MBL-a reszta tranzystorow jest zazwyczaj slaba luba bardzo slaba. No wiec chyba ciezko ze mna dyskutowac i mnie zrozumiec ;)

No rzeczywiscie ciezko Cie zrozumiec, myslalem, ze chociaz Twoj domowy uwazasz za przyzwoity, a tu okazuje sie, ze tylko MBL:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

No rzeczywiscie ciezko Cie zrozumiec, myslalem, ze chociaz Twoj domowy uwazasz za przyzwoity, a tu okazuje sie, ze tylko MBL:)

O swoim, celowo nie pisze, z powodow ogolnie znanych. Napisalem tez ze znam tylko jeden sprzet komercyjny.

Bez lampowego prostownika ale na wyjściu lampy są tak? Dwie? Bo widać jedną. Ten DAC wygląda dużo lepiej i bez gałki też lepiej. Można by zamówić wersje nie na tańszych kondadh tylko Max wypas ale właśnie bez regulacji głośności i ograniczyć ilość lamp do niezbędnego minimum. I to może okazać się najlepsza wersja.

Lampy są dwie ... tylko zdjęcie się nie zmieściło w kadrze, bo jest zbyt duże. Przesuń suwakiem pod zdjęciem, to się druga lampa wyłoni :)

Każdy DAC Lampiego może być zamówiony bez preampu (to jest dodatkowo płatna opcja), wtedy ma taki właśnie prosty front jak na tym zdjęciu, bez gałki głośności i wyświetlacza.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Każdy DAC Lampiego może być zamówiony bez preampu (to jest dodatkowo płatna opcja), wtedy ma taki właśnie prosty front jak na tym zdjęciu, bez gałki głośności i wyświetlacza.

Za mniej płaci się więcej?

Choć nie chcę to muszę się zgodzić. Zdecydowana większość sprzętów lampowych oferowanych na rynku to nabijanie ludzi w butelkę. Producenci wiedzą, że jest grupa ludzi, która na hasło "lampa" dostaje małpiego rozumu i kupią każdy szajs jeśli będzie lampowy. I oferują taki właśnie szajs.

Kandydat na prezydenta?:) nie chcem ale muszem?:)

Ja tam moge miec kazdy sprzet, byle pieknie gral, poki co najpiekniej mi graja lampy, ale jak Stasiu zrobi killera, zaraz sie w kolejce ustawie.

Konto w trakcie usuwania

• Moderatorzy

Każdy DAC Lampiego może być zamówiony bez preampu (to jest dodatkowo płatna opcja),

Bez preampa płaci się więcej? Coraz bardziej przekonuję się do tych lampizatorów... Tzn. LampizatOr'ów.

-----------------

Ciekawa oferta, kusząca, jak promocja w Macu: dwa zestawy w cenie trzech :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Moderatorzy

Panowie, macie cos nowego do powiedzenia w temacie warku, czy tylko zaplanowany grupowo hejt lampizatora?

Tak ja mam coś do powiedzenia - jest to bardzo miła informacja dla posiadaczy DACów Lampizatora z preampem - nie musicie już dopłacać za wersje bez przedwzmacniacza! Dla wszystkich forumowiczów taka usługa (odłączenia i ew. demontażu preampu) u mnie za jedno piwo '-)

-----------------

Potraktuje to na powaznie i ostrzege przed skorzystaniem z tej oferty. Kazdy lampizator ma 5 lat gwarancji producenta i nie warto jej tracic dla tak niepewnego rozwiazania.

Z producentem zalatwicie to pewno lepiej i nie stracicie gwarancji.

Konto w trakcie usuwania

• Moderatorzy

Potraktuje to na powaznie i ostrzege przed skorzystaniem z tej oferty. Kazdy lampizator ma 5 lat gwarancji producenta i nie warto jej tracic dla tak niepewnego rozwiazania.

Z producentem zalatwicie to pewno lepiej i nie stracicie gwarancji.

Ciszę się, że potraktowałeś to poważnie - ponieważ takie były moje intencje. Zapraszam użytkowników, którym wygaśnie już gwarancja.

P.S. Czy w lampizatorze można zmienić lampy bez utraty gwarancji?

-----------------

Marslo, proszę Cię, nie dzisiaj...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

A coz takiego ma sie dzis wydarzyc?

Ciszę się, że potraktowałeś to poważnie - ponieważ takie były moje intencje. Zapraszam użytkowników, którym wygaśnie już gwarancja.

P.S. Czy w lampizatorze można zmienić lampy bez utraty gwarancji?

Tak sadze, sam dostalem od producenta kilka lamp do dostrojenia daka pod swoj gust.

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

A tutaj bas ;;))))

I wsadźcie sobie coś w tyłek ...to Wam przejdzie

Kiedys musi byc ten pierwszy raz, zeby zahamowac brak odpowiedzialnosci za slowo na forach.

Dalem koledze szanse, aby sie wycofal, przywalil jeszcze mocniej.

Slowo jest grozna bronia i trzeba jej odpowiedzialnie uzywac.

Marslo ,

Daj spokój ....siarczany są niebezpieczne...;)))

Cholera , czy ten fortepian podczas odsłuchów u Ciebie słychać czy nie ....przecież to bomba akustyczna...!!!!,

post-27208-0-96121300-1426013045_thumb.jpg

Żeby tylko forum... - to co hibernujemy się? :-)

Okej - to ja nie bekam przez następne pół roku - czyli minimum do 10 września - i zróbcie wszyscy starzy forumowicze tak samo - saluto...

Dobra Marslo, chcesz pogadać poważnie, no to pogadajmy. Nigdy nie słuchałem Lampizatora w żadnej jego formie i kompletnie nie oceniam walorów brzmieniowych. Oceniam jedynie wnętrze, użyte komponenty oraz umiejscowienie wszystkiego wewnątrz. Dochodzi jeszcze obudowa i opis poszczególnych przełączników, wejść/wyjść itd.

Po ujrzeniu paru fotek wnętrza załamałem ręce, kondy na glutach, słabe luty, gdzie kabelek jest widoczny z jednej strony gołym okiem i przy lekkim potknięciu może się oderwać od punktu lutowniczego (wiesz jaki wpływ na sygnał ma materiał lutowniczy i jakość samego lutowania?), nie racjonalne rozmieszczenie samych elementów, kilometry kabli, umiejscowienie lamp, zero ekranów (chodzi także o sekcje cyfrową), opis gniazd zrobiony poprzez naklejenie taśmy i opis ręczny długopisem... Nadal uważasz, że to jest sprzęt wart tylu pieniędzy? i jest to według Ciebie Hi-End? Pokaże Ci jak wyglądał sprzęt HI-FI z najwyższej półki:

Sony DAS-R1 (1987-1989) koszt w 1988 roku 4000$

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15740-0-81486900-1426013210_thumb.jpg

Wiem, koszt znacznie wyższy, ale zobacz jak to jest wykonane - nie trzeba się martwić, że się spali DAC`a lub transport, albo wmaka... - rozumiesz o co teraz chodzi?

Marslo, ja wiem, bo też już trochę na tym świecie żyje - najmniej patrzymy krytycznie na siebie i na swoje decyzje, posunięcia, zakupy i ogólnie nie lubimy oceniać swojego życia, cudze raczej bez problemu...

Jeśli, to co napisałem wcześniej Cię uraziło to przepraszam - ja akurat nie mam z tym problemu, żeby kogoś przeprosić publicznie i przyznać się do błędu.

Pomyśl sobie jednak trochę krytyczniej na swoje zakupy i na to co robisz i na co wydajesz kasę. To jest Twoja kasa i Twój wybór, nic mi do tego. Jest to tylko mała rada...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość cybant

(Konto usunięte)

Darek , wiesz , ze to tak nie dziala.

Najpierw wystapia do admina o udostepnienie danych uzytkownika , a potem pisma przedprocesowe, jak przeprosi,publicznie i wplaci nawiazke, dam spokoj.

Pisze o prawnikach , gdyz obsluguje moja firme kancelaria, , a nie jeden prawnik.

Do piwnicy nie ma sie co chowac , do wiezienia nie pojdzie.

Poniesie tylko konsekwencje swoich zachowan , jest dorosly.

Jaja sobie robisz , co nie ?

Czytam i czytam ...i za co ?

Ja już wolę polskie piwo od tych kwasiorów fracuskich;)))

Kolego Neomammut, kazdego w tym kraju urazi nazwanie go Goebbelsem.

Nie jestem pieniaczem , ale trzeba zwazac na uzyte sformulowania, slowa potrafia zrobic wiele krzywdy.

Przeprosiny przyjmuje, temat uwazam za zalatwiony.

W sprawie Twoich rad mialem juz wiele sprzetow w mojej 40 letniej audiofilskiej drodze.

Nie zawsze te najlepiej wykonane graly najlepiej. Mialem arc, accu, audio aero, esoterica, amplifona, sudgena, cairn'a na dluzej, na odsluchach wiele innych. Mam spore doswiadczenie. Nie polecalbym dsd dac, gdybym nie uwazal , ze robie kolegom przysluge.

Lampi dsd dac jest wybitnym sonicznie urzadzenie imo, zbudowany byl dotad dosyc niefrasobiliwie, ale

cena byla i jest bardzo atrkacyjna.

Nikt nie musi kupowac, wystarczy , ze zachowa zdrowy osad - sprzet kiepsko zbudowany moze pieknie zagrac, tylko tyle.

Konto w trakcie usuwania

Jaja sobie robisz , co nie ?

Czytam i czytam ...i za co ?

Ja już wolę polskie piwo od tych kwasiorów fracuskich;)))

Grzegorz, badz prosze powazny, nie jestesmy dziecmi, wszystkiego sie nie da obrocic w zart.

Konto w trakcie usuwania

Niestety ...

Lepiej byłoby gdyby ludzie mieli poczucie humoru i dystans do siebie...

Przypomne Ci to , jak Cie obraza grubymi slowami.

Mam do siebie dystans i przyjalem przeprosiny kolegi, Tobie zycze nieco wiecej obiektywizmu.

Czytam sobie i nie wierze własnym oczom w Warszawie aż huczy.

Podobno niejaki lampi i elb są dobrymi kolegami na stopie prywatnej.

Posiłki w swoim towarzystwie spozywają są biznesmenami to im wypada prawda?

Ostatnio jedząc lunch w towarzystwie pewnego gemologa z Piaseczna to widziałem.

Próbował się będzie ze mną kontaktować pewnie Szymon to zaraz odprawię natręta

Panie Marslo polecam wziąść się za tych osobników na serio nie zartować.

Polecam kancelarię adwokacką blisko mojego sklepu jubilerskiego.

Mieści się ona w Warszawie na ulicy Kruczej nad ambasadą Australii

Miller&Canfield&Paddock&Stone,mam tam kilku kolegów i znajomych

Kancelaria musi być renomowana,a nie taka małomiasteczkowa

Życzę powodzenia,bo należy być twardym nie miękkim

Na tym kończę bo poziom wpisów mnie przeraża.

Kolega Elboroth jest z branzy i jest to wyraznie zaznaczone, moze robic pieniadze na audio, nawet powinien, ma rodzine na utrzymaniu.

A Ty Piotrek nigdy nie zarabiales na audio?

Konto w trakcie usuwania

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Grzegorz, badz prosze powazny, nie jestesmy dziecmi, wszystkiego sie nie da obrocic w zart.

Marslo przepraszam, że sie wtrącam ale to TY zechciej być dorosłym człowiekiem,

kogo mianowicie będzie reprezentować ta Twoja kancelaria adwokacka ?

Twojego nicka marslo ?

a posiada on jakąkolwiek osobowość którą ta kancelaria miałaby reprezentować ?

a kogóż to ta kancelaria miałaby za przeproszeniem ścigać ? forumowego nicka neomammut ?

a jaką to władzę nad administracją forum posiada ta Twoja kancelaria by zmusić ją do podania danych personalnych neomammuta ?

a co jeśli nie posiada żadnych danych a IP jest zmienne ?

żarty sobie stroisz czy też niestety wiek swoje robi ?

ogarnij się chłopie !

vittorio,

Zajmij sie lepiej budowa spraetow, bo na prawie to Ty sie slabo znasz.

Poza tym Neomammut uwolnil mnie od przykrego zadania obrony dobr osobistych na drodze sadowej , temat zamkniety.

Marslo czy w twoim dac dsd masz tez wejscie spdif? Pcm mnie nie interesuje, sluchalem pozyczonego od Ł.F. lev.4 lampiego tylko przez spdif, nie mial dsd.

Kolego opisalem to wiele razy, gram z W20 po usb , kabel jcat reference custom, wylaczone zasilanie w W20.

Konto w trakcie usuwania

No to Moderacja dzisiaj po paru głębszych jest, bo teraz to już faktycznie nic się kupy nie trzyma :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.