Skocz do zawartości
IGNORED

Magnat Quantum 653 vs Wharfedale Diamond 10,2

robert1256

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym poznać opinię osób, które miały okazję posłuchać Magnat Quantum 653 i Wharfedale Diamond 10,2. Szukam małych kolumn do muzyki, zależy mi żeby kolumny nisko schodziły, niski porządny bass (obydwie propozycje z tego co wyczytałem tym się cechują), również pragnę zaznaczyć, że zazwyczaj słucham muzyki na niskich/średnich głośnościach (fajnie by było gdyby bas i głębia w takim zakresie głośności były wyczuwalne).

Podłączyłbym je najchętniej do ampli od pianocrafta - CRX332, ale nie ma problemu jeżeli takie połączenie nie wypali, mam wzmacniacz harman kardon do dyspozycji. :)

Również fajnie by było gdyby ktoś mógł przytoczyć wrażenia z odsłuchu nieco tańszej propozycji jaką jest JBL Studio 130.

Pozdrawiam.

Niski porządny bas, aby go było czuć, a nie tylko słychać . Hmmmmm z Piano Crafta ? To się na bank nie uda ta sztuczka.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

W domu nigdy głośników od Magnata nie miałem, ale w autku sobie kiedyś fajne takie całkiem nie tanie zamontowałem za sprawą porady kolegi co autka nagłaśnia. Prażą basem, że ho ho i to nawet takim zdrowym bez zbytecznego buczenia i dudnienia.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.