Skocz do zawartości
IGNORED

str dg 710 + kolumny magnat i jaki sub do tego?

tomasz_50680

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam pomieszczenie 35m2. posiadam amplituner sony str dg 710 oraz dwie kolumny magnat monitor supreme 2000 jako stereo do sluchania muzyki i chce do tego dokupic subwoofer klipsch SW-450. czy to bedzie ze soba pasowalo? moze jakis inny sub? prosze o pomoc za co z gory dziekuje. aha jesli chodzi o fundusz to mysle ze nie moze przekroczyc wartosci tego suba klipsch sw 450 czyli okolo 1400zł bo za tyle oferowano mi w saturnie

Kupno suba wydaje mi się bezsensowne jeżeli nie ma wystarczającej ilości basu przy tak wielkich kolumnach, to znaczy że coś z akustyką pomieszczenia jest nie tak. Moja rada jest taka: poczytaj troszkę o akustyce pomieszczeń i oceń co jest u ciebie nie tak a następnie sprzedaj obydwie padaki, zarówno ten amplituner jak i kolumny, dołóż te 1400zł z suba i kup jakiś normalny wzmacniacz stereo plus kolumny. Moim zdaniem jest to najnormalniejsze rozwiązanie jeżeli planujesz słuchać na tym muzyki.

tak mam problem z akustyka pomieszczenia ponieważ te 35m2 jest jeszcze otwarte na kolejne metry a do tego najgorsze jest to ze mieszkam na poddaszu gdzie sa skosne sciany i dlatego niskich tonow mi brakuje bo sie one poprostu traca :(. prosze o jakies rady. mniejsze kolumny odpadaja. testowalem te magnaty na dosc dobrym wzmacniaczu stereo yamaha i praktycznie roznicy niebylo wiec z tad pomysl na zakup suba

W takim wypadku może być ciężko, wątpię że jakikolwiek sub w czymkolwiek pomoże. Na twoim miejscu bardziej zastanowiłbym się jak powalczyć z akustyką. Efekty byłyby znacznie lepsze (moim zdaniem oczywiście), niż kupno dodatkowego suba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.