Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz z pilotem do kolumn Mirage

Majkwin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Udało mi się ostatnio wymienić kolumny i aktualnie posiadam Mirage FRX-7. Poszukuję do nich dobrego wzmacniacza do kwoty maks. 700zł koniecznie z pilotem. Mam dosyć duży pokój i pilot bardzo ułatwiłby mi życie. Aktualnie posiadam Kenwooda 5040r oraz denona pma-860 i żaden z nich nie pasuje mi do końca. Mirage w moich odsłuchu są trochę ocieplone, więc poszukuję raczej neutralnego wzmacniacza (może delikatnie ostrzejszego) o punktowym dole. Nie lubię rozlazłego dźwięku, a ten w połączeniu z Denonem taki jest. Co moglibyście mi polecić? Zastanawiałem się nad NAD c320 ze względu na to że 3240 był b. dobry, ale ktoś mi go sprzątnął sprzed nosa.

https://www.audiostereo.pl/topic/111784-wzmacniacz-z-pilotem-do-kolumn-mirage/

Niestety, ale żaden z ww. Marantz'ów nie jest w moim pułapie cenowym. Na spokojnie dzisiaj przesłuchałem Denon'a i jest tak jak pisałem. Potrzebuję czegoś z wyraźniejszą górą i średnicą. Same kolumny są dosyć basowe, więc wzmacniacz musi go dobrze kontrolować. HK 680 będzie dobrym wyborem względem Denona?

• 1 miesiąc później...

Odświeżam temat - udało mi się sprzedać pma-860 i szukam czegoś koniecznie z pilotem. Codziennie przeglądam allegro, ale rzadko można coś z tego co polecacie. Kwota do wydania to 600zł, a poszukuję czegoś dźwiękiem podobnego do Denona 860, ale nieco bardziej ocieplonego. Rozglądałem się nad Denon 925r,980r,1xxxr, NAD c340, Marantz pm-68 i pm-75, ale ciężko coś trafić. Czego mogę jeszcze szukać?

Wpadł mi w oko jeszcze kenwood ka-5090r, ale miałem 5080r i nie grał wg. mnie dobrze, ale było to jeszcze na quadralach. Dźwięk był suchy i ostry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.