Skocz do zawartości
IGNORED

LTE bez limitu od Plusa !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość

(Konto usunięte)

Jesli stracisz zasięg LTE to idzie Ci po HSDPA lub HSPA+ , Różnicy dużej nie ma bo HSPA+ ma prędkość do 28mb/s !!!

Tyle że za to już bulisz!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czyli rozumiem, że w interesie operatora jest to, żebyśmy tego zasięgu nie mieli.

To niezły kwas.

W routerze ustawiam na LTE i żadne inne pasmo mi nie wejdzie.

Nic się (jak ktoś pisał wyżej) automatycznie nie przełączy.

Wszystko wyżej opisałem.

Podsumowanie:

Dla osób z usługą np. gsm w Plusie czy SAT w CP mamy (50% rabatu) za 45 zł/m LTE No limit i bez ograniczeń w szybkości do 150 Mb/s transferu.

To chyba zamyka temat.

Ktoś ma porównywalną ofertę LTE ?

Oferta atrakcyjna dla kogoś kto mieszka w pobliżu nadajnika LTE, i to mało obciążonego. Innym odradzałbym, prędkość po przekroczeniu limitu w HSPA+ spada do 32 kbps, więc praktycznie bezużyteczna. Oferta Plusa to obecnie niestety typowa strategia Solorza, dlatego po 10 latach pożegnałem tą sieć.

Na dzień dzisiejszy T-Mobile ma największe limity, bez żadnych niespodzianek drobnym druczkiem

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość Gość

(Konto usunięte)

No Panowie dobrze byłoby to jakoś uścislić bo rozbieżności w transferze podajecie diametralnie różne, a przecież to najwazniejszy parametr. Janunio pisze do 150 Mb/s a mlb podaje 32kbps.

Podsumowanie:

Dla osób z usługą np. gsm w Plusie czy SAT w CP mamy (50% rabatu) za 45 zł/m LTE No limit i bez ograniczeń w szybkości do 150 Mb/s transferu.

To chyba zamyka temat.

A który kowalski będzie wchodził w ustawienia Routera i wymuszał pasmo LTE i zapisywał dane??? Kto ma cierpliwość żeby cały czas grzebać w ustawieniach Routera???

Poza tym jak masz zainstalowany BTS nad głową to może jest OK ,- lecz wystarczy jak jesteś od nadajnika 1 km to już są niezłe jaja!! Zasięg skacze jak oszalały a LTE jeśli nie masz anteny zewnętrznej najlepiej" kominowej " to tnie niemiłosiernie!!

Ja rozumiem że Solorz chce jak najwięcej kasy skosić na usługach dodatkowych które świadczy się za pośrednictwem internetu, ale bez jaj jeśli mam mieć podpięty Router do dekodera i za jego pośrednictwem oglądać HBO-GO i IPLE i non stop grzebać w ustawieniach Routera oczywiście przez komputer bo inaczej nie da się ustawić czestotliwości na jakiej pracuje Router to mnie chyba by szlag niezły trafił.

Wprowadzając tę usługę Plus wcale nie myśli o klientach tylko o "pozyskaniu" jak największej liczyby ABOnentów. A dlaczego ? Dlatego że mimo iż LTE ma większą przepustowość co HSPA+ i 3G to mimo wszystko jest to internet "mobilny" świadczony usługą komórkową. Czyli BTSy Plusa i CP mają i tak jakąś określoną przepustowość.

Jesli masowo wprowadzą usługę "no limit" to prędkość spadnie do 32 kb/S i nie ma co zmiłuj się!!!

Samo LTE to nie znaczy że masz jakąś gwarancję prędkości minimalnej---- zarówno może być Teoretycznie 150mb/S jak i 32 "kilo" na sekundę!!!!!

A tym samym zamiast HBOGO obejrzysz sobie "pasek ładowania" przez 30 minut

Reasumując PLUS wprowadzając taką usługę blokuje możliwość korzystania komfortowego klientom którym internet jest potrzebny np. do pracy!!! a nie dla rozrywki!!!

Rozumiesz?????????????????????

No Panowie dobrze byłoby to jakoś uścislić bo rozbieżności w transferze podajecie diametralnie różne, a przecież to najwazniejszy parametr. Janunio pisze do 150 Mb/s a mlb podaje 32kbps.

Dobre pytanie!!!

Patrz wyżej!!!

Samo LTE to nie znaczy że masz jakąś gwarancję prędkości minimalnej---- zarówno może być Teoretycznie 150mb/S jak i 32 "kilo" na sekundę!!!!!

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

W routerze ustawiam na LTE i żadne inne pasmo mi nie wejdzie.

Nic się (jak ktoś pisał wyżej) automatycznie nie przełączy.

Wszystko wyżej opisałem.

Podsumowanie:

To chyba zamyka temat.

ja ,za samo LTE placilbym 12 zl w orange,slaby negocjator z ciebie

Proszę autora o zamknięcie wątku i zaprzestanie wzmacniania!!!

Każdy swój rozum ma w szczególności Kowalski.

Ja internetu Plusa używam do pracy do zabawy internet można mieć przez kabel.

Jeśli Plus wprowadzi internet przez kabel a nie przez kartę SIM to wtedy się zastanowię żeby skorzystać z oferty SMART DOM.

a tak a propos usługa niby "smart dom" a tu "paszport" który się też raczej kojarzy z wyjazdami" i internet mobilny!!! ---- kupy się to trochę nie trzyma.

:)

" Przecież napisałem wcześniej że nie masz wpływu na to z jakiej częstotliwości korzystasz!!!"

Uwaga sensacja:

Router Huawei B596s-22 ma taką opcję.

Inna bzdura to to, że nikt nie będzie się bawił w ustawienia routera !

wpisujemy na kompie adres

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jak na dłoni mamy nastawy.

Tryb sieci do wyboru:

- automatycznie,

- 2G,

- 3G,

- LTE.

Wybieramy LTE i temat zamknięty.

ORANGE LTE to prowizorka.

Jeszcze kilka lat i może będą mieli taki zasięg jak ma obecnie PLUS/CP.

LTE za 12 zeta ...

Ukryta Zawartość

Przecież napisałem wcześniej że nie masz wpływu na to z jakiej częstotliwości korzystasz!!!"

Uwaga sensacja:

Router Huawei B596s-22 ma taką opcję.

Inna bzdura to to, że nikt nie będzie się bawił w ustawienia routera !

wpisujemy na kompie adres

Ukryta Zawartość

I jak na dłoni mamy nastawy.

Tryb sieci do wyboru:

- automatycznie,

- 2G,

- 3G,

- LTE.

Wybieramy LTE i temat zamknięty.

Człowieku Ty chyba rzeczywiście pracujesz dla PLUSa.

To ja Ci napisze jeszcze raz !!!

Nastawisz sobie to LTE i Ci będzie zrywać i ciąć połączenie !!!!!!!!!

A dlaczego?

Ano dlatego że BTS-ów LTE jest bardzo mało!!!!!!!!

Kumasz?

Jak Ci będzie ciąć to znów musisz przełączyć na HSPA+ lub automatycznie!!!

Co to za komfort korzystania z netu jak cały czas majstrujesz w ustawieniach!!!

Internet ma działać najlepiej jeśli jest gwarancja z "minimalną prędkością". Co w mobilnym nie da się zagwarantować .

Raz masz realną prędkość 10 - 15 mega na sekundę a raz 150 kilo na sekundę!!!!- Pisze o downloadzie bo upload jak Ci się uda osiągnąć 1 mega na sekundę to jest dobrze!!!

Nie wiem skąd się urwałeś ale chyba z Łubinowej !!!

Ukryta Zawartość

" Nastawisz sobie to LTE i Ci będzie zrywać i ciąć połączenie !!!!!!!!!

A dlaczego?

Ano dlatego że BTS-ów LTE jest bardzo mało!!!!!!!! "

A co ma wspólnego ilość BTS-ów z jakością połączenia netowego ?

Ja mam 1200 m do BTSu, na odludziu.

Ja nie wiem co to zrywanie i cięcie połączenia.

Kumasz ?

Trzeba mieć dobrą lokalizację pod LTE, jak jej nie masz to zapomnij o LTE No Limit.

ORANGE LTE to prowizorka.

Nie wprowadzaj w błąd. Nie Orange tylko Networks! - to jest ta sama sieć z której korzysta T-Mobile, już w większości lokalizacji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Trzeba mieć dobrą lokalizację pod LTE, jak jej nie masz to zapomnij o LTE No Limit.

No Limit a w Regulaminie!!!

Cytuję:

W ramach abonamentu użytkownik otrzymuje trzy pakiety ,po wyczerpaniu pakietu danych PRĘDKOŚĆ SPADA DO 32kb/s

OGRANICZENIA LIMITU PRĘDKOŚCI WYSTĘPUJĄ DLA

Połączeń szyfrowanych (np. https://), połączeń VPN, połączeń P2P

pobierania danych audiowizualnych (np. youtube.com, tvnpplayer.pl, video.com), streamingu danych audiowizualnych (np. m.youtube.com)

pobierania plików w audio (np. mp3, wave) lub audiowizualnych (np. mpeg, divx, avi), plików danych (.pdf, .gif, doc, xls)

ruchu typu P2P (np. Bittorrent, Skype, Spotify i wszelkie podobne serwisy),

ruchu typu TFTP, FTP, SCP ,SFTP i podobnych służących do transferu plików (pobieranie plików zamieszczonych na serwerze)

korzystania z protokołów poczty elektronicznej takich jak imap, pop3, smtp i podobne oraz ich szyfrowanej wersji

korzystania z szyfrowanych połączeń typu HTTPS,IPSEC VPN, SSL VPN

Brak dostępu do podlinkowanych treści WIDEO, przekierowań na inne strony www,

brak możliwości zapisania plików, np. *.mp3, *.jpg. *.zip i innych

Te ograniczenia do 32kb/s dotyczą pasma 3G. Dla LTE szybkość po wyczerpaniu pakietu w zależności od opcji umowy spada do max 10Mb/s

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

po wyczerpaniu pakietu danych PRĘDKOŚĆ SPADA DO 32kb/s

Ten zapis nie dotyczy LTE, ile razy trzeba to jeszcze napisać ?

Pozostałe uwagi również nie dotyczą LTE, a tylko 2G i 3G !

Janunio, zdaj jakiś raport z tego co możesz, a czego nie na uruchomionej łączności LTE ( tylko LTE! )

Przeczytajcie to czego właśnie doświadczam!!!

Dokładnie w tej chwili korzystam z LTE na mobilnym routerze Huawei E5776s-32 od najbliższego BTSa jestem w odległości 500 metrów W samym centrum aglomeracji miejskiej.

Zasięg ledwo jedna kreska LTE i co chwilę wskakuje 3G , Router trzymam na parapecie!!!

Na drugim końcu biura 50 m2 nie ma już zasięgu Wi-Fi z tego Routera. A jeśli przeniosę Router na środek biura żeby mieć zasięg Wi-Fi na wszystkich kompach to wskakuje mi 3G a na LTE nie masz szans!!

Czyli LTE bez ograniczeń to mrzonki!!

A teraz wkleję wam fotki ze spereedtesta które właśnie robię!!!!

To jest opcja z parapetem LTE jedna kreska zasięgu czyli całkiem nieźle max kiedyś wyciągnąłem 30 mb/s chociaż............... :) 150mb/s to to nie jest!!!

25735457746141435890.jpg

A teraz opcja na środku biura niestety już w 3G bo na LTE nie masz szans przypominam 3G czyli płatne !!!!

01207685270878736035.png

Tak więc jeśli ktoś ma cierpliwość łazić po mieszkaniu/biurze itp z Roterem i kablem zasilającym żeby łapać zasięg LTE żeby był darmowy internet to życzę powodzenia!!!!

W przypadku używania LTE w bunkrze jedynym sensownym rozwiązaniem jest zew. antenka - co jest chyba oczywiste.

Rozumiem, że z pozostałych wieści objawionych wycofujesz się rakiem ? :)

Lte to taki chwyt marketingowy fachofcy przez duże fa,to dobre do komórek jest a nie do domu,nigdy do stałego łączą startu mieć nie będzie,ale żeby się o tym przekonać trzeba spróbować

W przypadku używania LTE w bunkrze jedynym sensownym rozwiązaniem jest zew. antenka - co jest chyba oczywiste.

Rozumiem, że z pozostałych wieści objawionych wycofujesz się rakiem ? :)

Jakich wieści!!

Przeczytaj uważnie to co napisałem!!!

A ten mój Bunkier To zwykły biurowiec w centrum miasta !! Tak więc nie siej zamętu!!

Co do LTE jeszcze należy dodać jedną zasadniczą uwagę !!

Jeśli wszyscy zaczną na raz korzystać to prędkość diametralnie spadnie i zamiast LTE będzie kicha bo mimo że będzie zasięg,pogoda, super sprzęt to będzie też "obciążenie sieci".

A wtedy to już nic się nie da zrobić , tylko raczkiem wycofać ofertę.

Zresztą już tak kiedyś było jak wprowadzali No limit w nocy!!!

To po 24 tej mimo że był zasięg prędkość spadała do kilku kilko na sekundę!!!

Gość Gość

(Konto usunięte)

W zastosowaniu domowym te ograniczenia nie mają aż takiego znaczenia. Mówię o umiejscowieniu routera i WiFi.

Przecież można dać antenkę zewnętrzną i z routera pójść po kablu do kompa, lub zastosować swoje WiFi, lepszej jakości. Przecież po kablu mamy to samo. Ja mam z Orange jakiś router ale jest tak kiepski, że i tak dołożyłem swój do WiFi, mimo że ten ich też niby WiFi ma.

Liczy się tylko to, jaki stabilny transfer zapewni nam Plus po LTE.

Tak więc nie siej zamętu!!

Ale BoDeX ma rację.

Poprzednio Janunio pisał wyraźnie o transferze LTE na co Ty zapodałeś newsa o 32kb/s, co jak sie okazało nie ma zastosowania w przypadku LTE.

Pisz konkretnie, jasno to nie będzie niedomówień i wzajemnych oskarżeń.

Tak więc nie siej zamętu!!

Zamętu ? Jedyny zamęt jaki tutaj jest, to Twoje wpisy - przeczytaj je ponownie i ... nie siej zamętu. :)

Aby usługa trzymała jakość, potrzebny jest dobrej jakości sygnał. Bez względu na to gdzie masz ten bunkier,

to zewnętrzna antena zapewniająca "widoczność" na maszt może zdecydowanie podnieść komfort użytkowania.

Ale BoDeX ma rację.

Poprzednio Janunio pisał wyraźnie o transferze LTE na co Ty zapodałeś newsa o 32kb/s, co jak sie okazało nie ma zastosowania w przypadku LTE.

Pisz konkretnie, jasno to nie będzie niedomówień i wzajemnych oskarżeń.

Tak Ale trzeba było wyjaśnić że po pierwsze trzeba mieć sprzęt LTE!!

Po drugie trzeba ustawić w tym sprzęcie ręcznie !!!! wybór pasma na LTE!!!

Po trzecie trzeba mieć zasięg LTE

Po czwarte trzeba mieć dobrą antenę zewnętrzną najlepiej kominową!!

Po piąte zwykły kowalski może mieć z tym problem żeby ww.czynności wykonać samodzielnie!!

Po szóste nie ma pewności jaką prędkość LTE będziesz miał finalnie , bo nigdzie nie jest to napisane!!!!!!!!!!!!!!!!

Czyli reasumując nawet jeśli będzie miał LTE na wyświetlaczu swojego kompa /Routera/Biosu itd to może się okazać że korzystasz z prędkości 32 kilo na sekundę.

Sama technologia LTE nie znaczy że prędkość jest duża.

Mam to napisać jeszcze inaczej żeby wszyscy zrozumieli?

Dobrze To napisze ............ Z LTE jest podobnie jak ze Sportową Bryką !!!

To że może pojechać 250 km/h nie znaczy że się da nią pojechać zawsze i wszędzie 250km/h.

Bo jeśli wpadniemy w korki np. W Warszawie to sportowa bryka zwolni do 3 km/h.

A producent sportowej bryki nie gwarantuje przecież minimalnej prędkości!

Uffff Zrozumieliście?

Gość Gość

(Konto usunięte)

Po szóste nie ma pewności jaką prędkość LTE będziesz miał finalnie , bo nigdzie nie jest to napisane!!!!!!!!!!!!!!!!

No właśnie i tu jest pies pogrzebany. Reszta nie ma aż takiego znaczenia, bo jest łatwa do ogarnięcia.

Jak dla mnie związanie się umową na usługę, bez jakiejkolwiek gwarancji jej jakości, jest mocno ryzykowne.

Skoro Plus reklamuje to jako alternatywę dla stacjonarnego netu, to powinien sie postarać i zapewnić w umowie jakieś standardy satysfakcjonujace użytkownika domowego.

Uffff Zrozumieliście?

Ale tego rodzaju wpisy sobie daruj.

Nikt nie negował informacji na ten temat, tylko zostały Ci wytknięte dezinformacje.

Ale tego rodzaju wpisy sobie daruj.

Nikt nie negował informacji na ten temat, tylko zostały Ci wytknięte dezinformacje.

Nigdzie wcześniej nie pisałem że przy korzystaniu z LTE jest ograniczenie!!

Pisałem rzetelnie że są pewne pułapki w tej ofercie w które i tak kowalski się złapie bo będą one w interesie firm świadczących te usługi.

Znam klientów telekomów dosyć dobrze i wiem że może 5% w porywach do 10% będzie wiedzieć z jakiej częstotliwości korzysta.

Współczuję sprzedawcom i pracownikom BOK , bo szykują się dla nich niezłe bęcki za NOLIMIT!!

Gość Gość

(Konto usunięte)

Nigdzie wcześniej nie pisałem że przy korzystaniu z LTE jest ograniczenie!!

Nieprawda.

Popatrz na swój post 44.

Cytujesz Janunio który wyraźnie pisze o transferze LTE, a Ty w odpowiedzi piszesz o ograniczeniach.

Nieprawda.

Popatrz na swój post 44.

Cytujesz Janunio który wyraźnie pisze o transferze LTE, a Ty w odpowiedzi piszesz o ograniczeniach.

Pokaż mi jeszcze raz gdzie w poscie nr.44 użyłem słowa LTE?

Gość Gość

(Konto usunięte)

Udzieliłeś odpowiedzi na na wypowiedź o LTE. Jak Ci powiem że napadłeś wczoraj na bank w W-wie a Ty zacytujesz moje słowa i napiszesz, że to kłamstwo, bo wczoraj byłeś w Nowym Yorku, to udowodnisz mi pisanie nieprawdy, mimo że nie użyjesz słowa napad, bank i Warszawa.

Na tym polega rozmowa. jak kogoś cytujesz, to odpowiadzasz na jego słowa.

A Janunio wyraźnie pisał o LTE.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.