Skocz do zawartości
IGNORED

no ale tu sa ponoc spece od audio, dtatego tez pytam jaki odtwarzacz daje rade w cenie do 350zl. Ale widze ze nikt tu sie za bardzo nie zna tylko wiekszasc kupuje sobie gazetki AUDIO i czyta recenzj

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

Gość homer_1

(Konto usunięte)

Nim kupisz Polarisy...

Moc nominalna nie daje pojęcia o tym jak głośno mogą zagrać dane kolumny. Możliwe jest więc, że kolumny o mocy 50W będą w stanie wytworzyć większy poziom dźwięku niż kolumny 100W. Maksymalna głośność dźwięku jest bowiem zależna od sprawności z jaką przetwarzana jest energia elektryczna w energię akustyczną, a także od konstrukcji mechaniczej kolumny, od powierzchni głośników, zakresu wychyleń membran, przekrojów tuneli bass reflexu czy też wielkości membrany biernej.

Na podstawie standardowych parametrów trudno będzie więc ocenić jak głośno zagrają kolumny!!!!!

Aby to rzeczywiście sprawdzić najlepiej jest wykonać osobny pomiar akustczny, no ale wyniki takich pomiarów spotyka się rzadko.

Na koniec dam Ci przykład : mam standowe JPW ML 610 i grają takim dołem i taką masą dżwięku, że przy nich wiele podłogówek może tylko powzdychać... u mnie wzmak na godz. 10 wyrywa mnie z fotela - to wszystko na 22 m2 - oczywiście lubię słuchać głośno (niestety tylko wtedy kiedy mogę ...hmmm.. żona...)

pomyśl o dobrych kolumnach z rynku wtórnego - niekoniecznie podłogowych - bo za 6 do 7 stówek kupisz naprawdę sensowne kolumny które oprócz lepszego kopa w porównaniu do Polarisów dadzą bardzo poprawny dźwięk (nic Ci się nie będzie zlewało będziesz miał dobrą przejrzystość nawet przy wysokim poziomie głośnośći) a przede wszystkim BAS BĘDZIESZ MIAŁ PIERWSZA KLASA!!!!

no ale tu sa ponoc spece od audio, dtatego tez pytam jaki odtwarzacz "daje rade" w cenie do 350zl. Ale widze ze nikt tu sie za bardzo nie zna tylko wiekszasc kupuje sobie gazetki AUDIO i czyta recenzje sprzetu za pare tysiecy zlotych i pozniej sie przechwalaja na forum jacy to oni sa wielcy.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Nie chodzi o to.Nie ma co debatować o sprzęcie za 350zł, kup byle co , byle miało sprawny laser, a poza tym podałeś za mało informacji.Napisz coś więcej.

Szukam jakiegos odtwarzacza CD (uzywanego) w cenie do 350zl. Zastanawiam sie nad PIONEERem Pd s-505 lub innego pioneera . Widzialem ze Technicsy tez sa bardzo tanie i do 350 zl moge tez cos znalesc. Tak w ogole to do 350 zl to mozna kupic i pineera i technicsa ai jakies Sony tez by bylo . Dlatego pytam o rade ktorego z nich wybrac, zeby potem nie zalowac ze moglem kupic cos innego lepszego za ta same pieniadze. (mam amplituner stereo PIONEER SX-403RDS i narazie kolumny SONY 80(120)W ale niedlugo kupuje polarisy 2ooW)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

a co mam kupic??? w cenie do 650zl wicej nie bede mial

Jedna rada - przestan pozowac na buraka, bo jak bedziesz taki upierdliwy i wypisywac bedziesz zaczepne teksty, to ludziska Cie zwyczajnie... rozumiesz? :) Zapytac mozna, ale nie wrzucaj tylu postow o jednym, tym samym temacie, bo ludzi zirytujesz, a admin bedzie mial wiecej pracy z usunieciem takich wpisow...

Wiem ale denerwuje mnie tylko gadanie typu ja mam takie a ja ma taki ... za 5000 , 1000tys zl. Nikt doprawdy nie ma taniego sprzetu??? i wszyscy idnoruja takich jak ja .Skoro tak to przepraszam audiofili

Gość Sid (wege.aid@wp.pl )

(Konto usunięte)

Najtańszy audiofilski odtwarzacz cd? Nie ma sie co zastanawiac, to Yamaha 396 - swojego czasu szczeka mi opadła jak usłyszałem i co dziwne, z drugiej reki to naprawde można by go kupic za takie śmieszne pieniadze jak 350, no może 400 ... Tu sprawa jest moim zdaniem jasna, żadnych technicsow, czy sonaczy, poszukaj po prostu Yamaszki 396. Starczy Ci później nawet do wzmaka za ok. 2kzł.

Spokojnie, na pewno nie kupuj Polarisów, przy tak skromnym budżecie Koda będzie pewnie ok, ale najpierw posłuchaj. Cd - Technics lub Pioneer też będzie ok!

I jeszcze jedno b. ważne, to że Polarisy majš 200W nie oznacza wcale, że będš grać głoniej od twoich Soniaków z tym samym amplitunerem!!!! Znaczenie ma skutecznoć kolumn np. 89,90,91 db-im większa tym kolumny będš głoniejsze przy tym samym wysterowaniu wzmaka.

Wzrost skutecznoci o 3 db np. kolumny-89db i drugie-92db-daje podwojenie głonoci!!!!

Graja glosniej uwiez mi bo kolega ma wlasnie takie kolumny i podlaczalem je pod moj amplituner. Te polarisy maja jakos 90db a moje soniaki mniej

No własnie o tym pisałem powyżej, ale z pewnosciš jaka Koda też się znajdzie z takš skutecznoci, a poza tym głonoć nie jest wyznacznikiem jakoci....

Gość Micke13 do wszystkich

(Konto usunięte)

Dzięki, dzięki i jeszcze raz dzięki za pomoc w sprawie tych kolumn do 2500 zł. Dali 5005, Eltax-y Liberty 5+ i Avance Omega 503 mam u siebie w mieście na miejscu i w tygodniu zabieram się do ich odsłuchiwania. Ale AA Hyperion, Cabasse Tobago i Paradigm-ów u mnie nie ma i chciałbym zapytać czy nie znacie jakiegoś pożądnego sklepu AV w okolicach mojej miejscowości (Jelenia Góra) np. we Wrocławiu ?

Zadzwoń do AA, chłopaki jeżdżą podobno po Polsce i szukają dobrych sklepów, Pewnie Wrocławia nie ominą, a myśle, że warto poczekać.

Gość CAS KP

(Konto usunięte)

Poszukaj dobrze w sieci.

Ja znalazłem do biura MARANTZ'a 53 MK II za 350 zł właśnie z pudełkiem, papierami i z pilocikiem. Stan = żyletka.

Warto pogrzebać na allegro, ogłoszeniach w sieci.

Marantz'a znalazłem na www.audio.com.pl

CASKP

• 37 lat później...

drewnica to choroba psychiczna czy przypadłość Pinokia?

Wzbudzająca wielkie zaufanie nazwa szpitala....tak na marginesie...

A co do Yamahy CDX396,kiedyś grała u mnie przez parę latek,głuchy,jednokolorowy bas,bardzo przeciętna szczegółowość,stereofonia też karykaturalna,sprawdzała się (o dziwo!) całkiem nieźle w ostrzejszych odmianach rocka.Sprzedałem za,bodajże,170pln w tanie idealnym więc radzę szukać tego CD w tych okolicach cenowych,300-400 to zdecydowanie ponad realną wartość tego odtwarzacza.

l'enfant sauvage

Vladziu ! Co Ty tym razem napisałeś ? Jakieś słowa oburzenia z dużymi literkami :-))) Ciągle nie widzę. LOL.

Pamiętaj kochany, że na Twoje umysłowe rozwolnienie w postaci wskrzeszania starych wątków elektrowstrząsy nie pomogą, więc śpij spokojnie. :-)))

Już kiedyś pisałem, że sam skutecznie obniżasz swoją poczytność. Kiedyś sprawdzałem, czy czegoś sensownego nie piszesz. Teraz już mi się nie chce.

Jak będziesz się dobrze zachowywał to może sprawdzę za kilka miesięcy :-)

Żegnaj, Vlad.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.