Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o pomoc w optymalnym polączniu lamp mocy kt88

michal396

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc mam pytanie odnosnie lamp mocy.

Zaznacze na poczatku, ze nie pytam o dzwiek bo sam go ocenie. Chodzi mi o kwestie techniczne.

Uzywam 200 watowej koncowki mocy Audio research vt200 która ma po 8 lamp kt88 na kanal.

Bias ustawia sie kwadrami po dwie kwadry na kanal.

Ostatnio kupilem sobie wzmcniacz do drugiego slabszego systemu i w tym wzmacniaczu takze sa kt88, po 2 na kanal.

W kupionym wzmacniaczu sa electrharmonixy ktorych nie lubie i chce je wymienic. W auio researchu mam genealexy goldliony z ktorych jestem bardzo zadowolony.

Moglbym kupic do nowego wzmacniacza kwadre goldlionow i po sprawie ale chcialbym troche wiecej ugrac:-)

Mysle o kwadrze KT88-TII PSVANE Gold za okolo 1800zl ale chcialbym je wstawic do audio researcha celem polepszenia dzwieku z glownego systemu a 4 uzywane goldliony wsadzilbym do nowej lampy.

Moje pytanie brzmi:

---- Goldliony w vt 200 maja juz 2 lata i czy moge do niego wsadzic teraz 4 nowe lampy? Domyslam sie ze moge ale jak to sie przelozy na zywotnosc starych goldlionow i nowych psvane???

---- Skoro mam 4 kwadry po 2ie na kanal w vt200 to jak najlepiej wsadzic te psvane aby wszystkie lampy w audio researchu najdluzej "zyly"?

Wsadzic psvane do dwoch kwadr (lewej i prawej) po 2 sztuki i wtedy zostana w audio researchu 2 kwadry na samych goldnlionach a jedna kwadra będzie skladala się z 2 psvane i z 2 goldlionow czy zamontować po 1 psvane do kazdej kwadry?

PZdr

Czesc mam pytanie odnosnie lamp mocy.

Zaznacze na poczatku, ze nie pytam o dzwiek bo sam go ocenie. Chodzi mi o kwestie techniczne.

Uzywam 200 watowej koncowki mocy Audio research vt200 która ma po 8 lamp kt88 na kanal.

Bias ustawia sie kwadrami po dwie kwadry na kanal.

Ostatnio kupilem sobie wzmcniacz do drugiego slabszego systemu i w tym wzmacniaczu takze sa kt88, po 2 na kanal.

W kupionym wzmacniaczu sa electrharmonixy ktorych nie lubie i chce je wymienic. W auio researchu mam genealexy goldliony z ktorych jestem bardzo zadowolony.

Moglbym kupic do nowego wzmacniacza kwadre goldlionow i po sprawie ale chcialbym troche wiecej ugrac:-)

Mysle o kwadrze KT88-TII PSVANE Gold za okolo 1800zl ale chcialbym je wstawic do audio researcha celem polepszenia dzwieku z glownego systemu a 4 uzywane goldliony wsadzilbym do nowej lampy.

Moje pytanie brzmi:

---- Goldliony w vt 200 maja juz 2 lata i czy moge do niego wsadzic teraz 4 nowe lampy? Domyslam sie ze moge ale jak to sie przelozy na zywotnosc starych goldlionow i nowych psvane???

---- Skoro mam 4 kwadry po 2ie na kanal w vt200 to jak najlepiej wsadzic te psvane aby wszystkie lampy w audio researchu najdluzej "zyly"?

Wsadzic psvane do dwoch kwadr (lewej i prawej) po 2 sztuki i wtedy zostana w audio researchu 2 kwadry na samych goldnlionach a jedna kwadra będzie skladala się z 2 psvane i z 2 goldlionow czy zamontować po 1 psvane do kazdej kwadry?

PZdr

Używanych lamp nie powinno się mieszać z nowymi, najlepiej używane sprzedać i założyć wszystkie nowe.

Aby wzmacniacz trzymał poprawnie bias nie możesz mieszać starych lamp z nowymi. Także nie powinno się mieszać lamp różnych producentów. Panie aleś Pan bestię kupił;] , wymiana lamp w takim kolosie to nie lada wydatek.......

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.