Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  33 członków

Lampizator Klub
IGNORED

Klub LAMPIZATOR

Gość Synthax

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałem wyjściowo Jupitery i zmieniłem je na Duelundy. Wolę tak jak jest teraz.

Miałes te nowe miedziane czy te stare aluminiowe?

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

• 1 miesiąc później...

Mam na zbyciu L5 w dwoch obudowach z modulem glosnosci, DSD, na kondensatorach miedzianych VCap, lampy ecc40, bateria wejsc i wyjsc. DAC jest w wersji zbalansowanej...cena okazyjna, kolor srebrny :)

Mam na zbyciu L5 w dwoch obudowach z modulem glosnosci, DSD, na kondensatorach miedzianych VCap, lampy ecc40, bateria wejsc i wyjsc. DAC jest w wersji zbalansowanej...cena okazyjna, kolor srebrny :)

Na co zmieniasz?

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

W zasadzie zostaje przy moim starym, tym ktorego miales okazje sluchac, tyle ze w tej chwili jest to zupelnie inny dac, inna plytka (nowy L5/L7) , kondy, modul pre..ten z ogloszenia to w zasadzie nie moj, ze tak powiem "aukcja grzecznosciowa", mi nie pasuje bo jest zbalansowany wiec nie mam dla niego zastosowania poki co...

• 2 lata później...

Lampizator nie przebił się w naszym kraju? Ktoś sluchał tych DACów?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Lampizator nie przebił się w naszym kraju? Ktoś sluchał tych DACów?

Mam u siebie wlasnie na odsluchach level4. U nas generalnie nic sie chyba nie wybija co nasze rodzime ;-)

Shindo palmer 300b, Blumenhofer Genuin fs3, Lampizator golden gate, transrotor murano.

a z cyzm porównywałes ten Twój model?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Ale czy ktos np. porównywał lvl4 z heglem czy black dragonem?

a z cyzm porównywałes ten Twój model?

Wczesniej mialem HEED DACTILIUS 3, wiec tu jak by nie ma co porownywac, skok ogromny. Tak jak napisal kolega pmcomp wypozycz i przetestuj to chyba najlepsze rozwiazanie lepsze jak czytanie opiniii czesto wystawionych przez osoby ktore nigdy lampizatora nie sluchaly ;-) Pozdrawiam

Shindo palmer 300b, Blumenhofer Genuin fs3, Lampizator golden gate, transrotor murano.

Chyba będę musiał tak zrobić, ale z Łukaszem jest słaby kontakt mailowy.

• 2 tygodnie później...

Chyba będę musiał tak zrobić, ale z Łukaszem jest słaby kontakt mailowy.

I jak udalo sie wypozyczyc ?

U mnie docelowo zagoscil Amber dac ;-)

Testuje Black Dragona - super DAC.

• 1 rok później...

Miał ktoś do czynienia z Lampizator Transport ?

Urządzenie oparte na Logitech SQ Duet

Jak to wypada brzmieniowo w porównaniu do np Moona albo Auralica ?

Jak z obsluga serwisów streamingowych - Tidal, Qobuz ?

Ilu ludzi tyle opinii

• 1 miesiąc później...

Na Audiogonie wyczytałem , ze dźwiękowo niezły ale ponoć użytkowo porażka , strasznie się wiesza i gubi połączenie z siecią

Ma ktoś to ?

Niby klub lampizatora , a tu martwa cisza...,

Ilu ludzi tyle opinii

• 6 miesięcy później...
W dniu 27.01.2017 o 18:56, tommypear napisał:

I jak udalo sie wypozyczyc ?

U mnie docelowo zagoscil Amber dac ?

Wersja zbalansowana z regulacją głośności? Jak to gra, z czym porównywałeś? Podeślij jakieś fotki jak to wygląda. 
Jak spasowanie i ogólnie co o nim sądzisz?

W dniu 16.01.2017 o 22:36, pmcomp napisał:

Sprzedaje bezposrednio więc rynek go nienawidzi. Proste i skuteczne.

Skontaktuj się bezposrednio, możesz wypozyczyć na odsłuch.

brak pośredników to b. dobra rzecz ?

obiektywnie o audio

• 5 lat później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.