Skocz do zawartości
IGNORED

Zobaczcie i pomóżcie !!!

danan

Rekomendowane odpowiedzi

Buduję kolumny na alphardowskich głośnikach,czy to dobry pomysł?Chodzi mi o pałer około 200 W w znamionie.8 ohm.PO jednym gwizdku,dwuch średnich 4 ohm"y szeregowo i to samo z basem.Oczywiście zwrotnica.Jak to może grać?Paczki z litego drewna.Mam możliwość złożyć je z dokładnością do 10 mikronów i super uszczelnić.Pomóżcie.Jakie inne tanie głośniki mogę zastosować i gdzie ich szukać.szukałem tonsila ale oni mają tylko rysunki głośników,a ja chciałbym zobaczyć zdjęcie tego co chcę kupić.Z góry dzianks.Dajcie też namiar na nietypowe kształty paczek.Chcę zrobić coś niepowtarzalnego.Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/11220-zobaczcie-i-pom%C3%B3%C5%BCcie/

może pobaw się w tesle, do dostania w empire.com.pl, w dexonie i akkusie

nie mam pojęcia jak to może grać.jak dla mnie będzie dudnić i trzeszczeć.co to ma być za konstrukcja? zamknięte? podaj litraż, strojenie b-r, modele głośników, podział zwrotnic, jaka stromość tłumienia, jaki materiał na skrzynie.

a może po prostu kup na allegro głowojeby i dorób do nich skrzynie, bedzie mniej zachodu i taniej wyjdzie.

nie kieruj się wyglądem głośnika, wyglądem producenci tanich głośników nadrabiają braki w dźwięku głośników

300W - i co z tego? może mieć i miliard, ale to o niczym nie świadczy. ważna jest ich efektywność i pasmo przenoszenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.