Skocz do zawartości
IGNORED

prośba o pomoc w wyborze głośników do kd

nowy2004

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po raz pierwszy i mam nadzieję, nie ostatni. Mam wielką prośbę. Jestem od niedawna posiadaczem zetawu Denon dvd 700 + Amlituner 1705. Teraz stoję przed poważną decyzją dotyczącą głośników.Głównie słucham muzyki - filmy oglądam czasami, ale z przyczyn finansowych musiałem upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Dlatego na początek zależy mi na głośnikach przednich - reszta za jakiś czas. Znajomy poleca mi B&W 602 S3 (po okazyjnej cenie - 20% taniej niż w sklepie) i tu właśnie pytanie, czy taka konfiguracja będzie udana (oczywiście pod względem jakości brzmienia - rozumiejąc ten termina najszerzej, jak można), a może wybrać coś innego? Będę wdzięczny za rzeczową pomoc... pozdrawiam

Denon i B&W? Myślę, że to dobre połączenie.

Czy 602S3? Zależy jaki masz pokój. Jeśli ok. 18-20m2 to będzie OK, jeśli mniejszy to bas będzie dominował ale woofer będzie zbyteczny :-).

Czy 20% mniej jak cena sklepowa to dobrze? Zobacz mimo wszystko na Allegro bo chyba tam trafisz taniej.

A co z pozostałymi kolumnami? Planujesz 4x602S3 czy narazie tylko przody?

Jeśli tylko przody to może pomyśl o 601S3 i centralnym. Jak uzbierasz to dasz je na tył, a zestaw uzupełnisz o fronty. Mimo wszystko "pełen" przód (L,C,R) to większy efekt niż same fronty z symulacją centralnego głośnika.

Słuchając rozumu....

602 s3 grają w moim pojęciu rewelacyjnie-za umiarkowaną cenę otrzymasz sprzęt na naprawdę wysokim poziomie!Pytanie tylko czy wystarczą do Twojego pokoju,ale różnica do 603 to już ponad 1000pln,a za nią masz centralny 60 na allegro!

Jak do kina domowego to tylko Jbl .Weź swój sprzęcik i skocz do sklepu.Polecam Xti 100 i northridhe e90,100.

(zależy do jakiego pokoju) W końcu to Jbl występuje w 70 % kin.Coś musi w tym być.Chociaż tam na wyspie też robią dobre kolumienki , ale moim zdaniem nie do kd.Sam zamiarzam kupić Xti 100, ale jest tylko jedno wyjście :sprzęt pod pache i na odsłuch!!!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.