Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa E88CC, która złagodzi zbyt ostrą górę i wyższą średnicę.

Elistokles

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie zakupiłem 4-kę ECC88 Mullard z 1961 roku. Porównam do Amperexów z Holandii w Audio Research LS16.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Ja mam swoje E88CC w wysokoskutecznym stopniu phono MC.

Oprócz tego, że lampy te muszą ładnie grać to muszą być też bardzo ciche i nie mikrofonować.

Czy autor wątku mógłby napisać jaka to była ta wyjściowa Tesla E88CC, albo jeszcze lepiej wkleić fotkę.

Wiele osób za Teslę uważa obecnie produkowane JJ, którym do oryginalnych NOS Tesli daleko.

Moim zdaniem oryginalna Tesla E88CC to dość zacna lampa, tylko trzeba jej dać trochę się rozegrać.

Żadna Tesla nie ma startu do Amperexa bb czy TFK smooth plates , to jest różnica dwóch klas

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Żadna Tesla nie ma startu do Amperexa bb

Zawsze do Amperexa BB podchodziłem jak pies do jeża. Zraziłem sie do nich przy próbie poprawiania BATa.

Zawsze preferowałem Siemensy CCa dopóki mój dostawca żarówek nie przysłał mi na próbę kilku Amperexów BB z D-getterem z lat 50tych.

Od tego momentu nie istnieją dla mnie żadne inne 88ki.

Kwintesencja muzykalności.

Zawsze do Amperexa BB podchodziłem jak pies do jeża. Zraziłem sie do nich przy próbie poprawiania BATa.

Zawsze preferowałem Siemensy CCa dopóki mój dostawca żarówek nie przysłał mi na próbę kilku Amperexów BB z D-getterem z lat 50tych.

Od tego momentu nie istnieją dla mnie żadne inne 88ki.

Kwintesencja muzykalności.

Amen

Różne są gusta, ja na przykład nie lubię TFK.

Mam Amperexy BB w wariancie 7308 i też w końcu je wypiąłem.

U mnie super sprawdziły się Tungsramy E88CC z czerwonymi napisami w właśnie Tesle gold pin gold grid.

Witam.

Czy to są Mullardy z Blackburn?

Jakoś mam wątpliwości.

$_12.JPG

$_12.JPG

Jakoś ten napis British Made do mnie nie przemawia. Niby koleś handluje drogimi lampami ale czerwona lampka mi miga.

Co mówi kod GA1 B1F? Który to rok i która fabryka?

Co sądzicie?

Pozdro

• 2 tygodnie później...

Czy autor wątku mógłby napisać jaka to była ta wyjściowa Tesla E88CC, albo jeszcze lepiej wkleić fotkę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-55290-0-00147300-1407172842_thumb.jpgpost-55290-0-19770600-1407172843_thumb.jpg

Ok. Amperex Bugle Boy z dużym O-getterem kupiony i wygrzany. Pomimo, że niektórzy mówią że Tesla bardzo muli, BB łagodzi ostrości jeszcze troszkę bardziej. Jest faktycznie świetny :)) Wymieniłem dodatkowo interconnect na jeszcze bardziej łagodzący górę, sieciówka Lappa + BB - i jest ok. :) Na niektórych słuchawkach i przy niektórych realizacjach jeszcze ciupkę kłuje, ale to co chciałem zostało zrobione. Tu już jeśli trafię na słuchawki, które mnie zachwycą i będą kłuć - będzie trzeba zmienić źródło, ale na razie Bugle Boy zostaje i jestem zadowolony :)

Ok, dzięki wszystkim za rady i wpisy!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to te zakupione Mullardy to strzał w dziesiątkę jeśli chodzi o pytanie autora wątku.

Niestety jak u Mullarda lekko poluzowanyn bas. Za to jaka srednica i góra. Pikna.

Stary, masz u mnie browca :).

Pozdro

edit: przeczytalem teraz wpis autora wątku. Być może Mullard u Ciebie byłby jeszcze lepszy?

Pozdro

niektórzy mówią że Tesla bardzo mul

mialem na mysli tesle ecc88 a obywatel wkleja zdjecia e88cc. to zupelnie inne lampy. mozesz napisac cos o tej lampie w porownaniu do BB Ogetter? kiedys na nia chorowalem ze wzgeldu na podobienstwo do telefunkena ale w wersji e83cc

• 3 tygodnie później...

Ogólnie zrezygnowałem z aplikacji 88, po wielu testach z lampami tego typu jest trudno o łagodność,... są silne, dynamiczne, na pierwszy słuch jest to wciągające i ekspresyjne, ale za mocno chaotyczne z nalotem,.... takiego zasiarczenia dźwięku, ogólnie mi się przez parę lat to podobało, ale zmęczyłem się tym dźwiękiem, jedynie aplikacja w CD może być satysfakcjonująca, nie w pre.

Polecam pre lampowe na lampie 82, bardziej ogarnięte, naturalne wybrzmienia instrumentów, ład i porządek brzmienia.

...to są moje odczucia i nie musi się nikt z nimi zgadzać.

Ogólnie zrezygnowałem z aplikacji 88, po wielu testach z lampami tego typu jest trudno o łagodność,... są silne, dynamiczne, na pierwszy słuch jest to wciągające i ekspresyjne, ale za mocno chaotyczne z nalotem,...

koniecznie powiadom o tej konkluzji wszystkich nabywców wyrobów vintage zacnego Dr. Fishera

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

koniecznie powiadom o tej konkluzji wszystkich nabywców wyrobów vintage zacnego Dr. Fishera

Co ma dr Fisher do ECC88?

Pytanie nie zaczepne tylko z ciekawości wynika.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

mialem na mysli tesle ecc88 a obywatel wkleja zdjecia e88cc. to zupelnie inne lampy. mozesz napisac cos o tej lampie w porownaniu do BB Ogetter?

BB gra przede wszystkim średnicą. Tesla e88cc jest bardziej równa - ma więcej wysokich i trochę mniej średnich. Bas na BB bardziej gęsty, na Tesli bardziej ochoczy (tak to bym określił). Tesla gra jakby z większym rozmachem jeśli chodzi o scenę, jest głębiej. Dźwięk BB jest cieplejszy, bardziej gęsty. Wokale na Tesli brzmią bardziej płasko i są trochę przymglone. W BB są bardziej plastyczne, nabierają kształtu, bardziej angażują.

Mam tesle gold pin 2 szt88, 1szt philips sq miniwat gold pin e88cc i 1 szt telefunken ecc88,

zamienię wszystkie na parkę telefunken lub BB 82 i inne dobre

Gość

(Konto usunięte)

BB gra przede wszystkim średnicą. Tesla e88cc jest bardziej równa - ma więcej wysokich i trochę mniej średnich. Bas na BB bardziej gęsty, na Tesli bardziej ochoczy (tak to bym określił). Tesla gra jakby z większym rozmachem jeśli chodzi o scenę, jest głębiej. Dźwięk BB jest cieplejszy, bardziej gęsty. Wokale na Tesli brzmią bardziej płasko i są trochę przymglone. W BB są bardziej plastyczne, nabierają kształtu, bardziej angażują.

A jakiś przykładowy repertuar, na którym testowałeś te lampy możesz podać...tak z czystej ciekawości potestuje u siebie...

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

wtrące sie .ja znam zwykłe tesle ecc88,i powiem że to słabiutkie lampy ,nie znam gold pin ,ani te z starego rocznika o symbolu 32

Mam tesle gold pin 2 szt88, 1szt philips sq miniwat gold pin e88cc i 1 szt telefunken ecc88,

zamienię wszystkie na parkę telefunken lub BB 82 i inne dobre

Mam parę dobraną ecc82 tfk ale kolega testuje teraz więc jak wrócą możemy pogadać tylko te co proponujesz już mam

Przepraszam mam jedną teslę, ale w zamian mogę dodać el34 2 szt.

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przepraszam mam jedną teslę, ale w zamian mogę dodać el34 2 szt.

.

Nie mogę Ci wysłać wiadomości na priva! Napisz do mnie i podaj nr tel pozdro

A jakiś przykładowy repertuar, na którym testowałeś te lampy możesz podać...tak z czystej ciekawości potestuje u siebie...

Kurczę, nie pamiętam już. Pewno na paru różnych rzeczach.

wlasnie po raz drugi mam e188cc - siemens - tym razem poczatek produkcji (te pierwsze mialem z 1974 - A getter silver shields) . teraz mam gray shields single getter support - z wygladu troche podobna do zwyklego CCa. gra jak na razie bardzo ladnie ale tez ma tendencje do uspokajania gory choc mniej niz te z 1974. generalnie polecam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.