Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do muzyki klasycznej do 5000zł!

marcooo

Rekomendowane odpowiedzi

Skłaniał bym się raczej ku Proac'om. Jednak B&W ma "własną" sygnaturę wynikającą z metalowej kopułki, natomiast Studio 115 to jedwab - polecam do odsłuchu.

Kiedyś miałem możliwość oceny dwu nieco większych modeli ( monitory i podłogówki ) i były na pewno warte posłuchania; szczególnie do klasyki, akustyki czy jazzu w małych składach - do łojenia raczej nie polecam. R.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

A na allegro dziwna logika - nie sprzedały się za 5200, więc trzeba wystawić za 5900 :) -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co marcooo może mieć do nich? Może po prostu nie ma odwagi wchodzić w niezbyt popularną markę.

Ukryta Zawartość

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

• 4 tygodnie później...

Jak wybierzesz juz kolumny to porównaj je w odsłuchu z Maestro S, proponuje nagrania z dźwiękami oktawy subkontra lekko ponizej 30 Hz np muzyka organowa, te kolumny sa bardzo liniowe, maja spora efektywność-trójdrożne, zdziwisz sie, że tak mało kosztują...

Zobacz może to - wprawdzie głośniki tej firmy grają dość specyficznie, ale Tobie może się spodobać Z reguły w tej firmie można dostać sensowny upust. W sieci można to kupić poniżej 5 tys (używane)

Ukryta Zawartość

pzd

Ukryta Zawartość

Zobacz może to - wprawdzie głośniki tej firmy grają dość specyficznie, ale Tobie może się spodobać Z reguły w tej firmie można dostać sensowny upust. W sieci można to kupić poniżej 5 tys (używane)

Ukryta Zawartość

pzd

Na powyższej stronie znalazłem głośniki Dynavoice Definition, modele DF-5, DF-6, DF-8 z głośnikami wstęgowymi. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z takimi kolumnami Dynavoice?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Ja także szukałem o tych kolumnach a szczególnie interesowały mnie modele DF-6 i DF-8. Test DF-6 znalazłem w Audio-Video z czerwca 2014 dostały tam bardzo dobra recenzję, zaś na niemieckim forum gość rozpisywał się o DF-8 i był także bardzo zadowolony. Trzeba troszkę poszperać w necie ale z tego co widzę to są dość dobre kolumienki za nie duże pieniążki.

Ja chyba przymierzę się do tych DF-8.

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.