Skocz do zawartości
IGNORED

jezeli nie wireworld gold eclipse 5,2 to co?

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie głośnikowe to zawsze MITy. IC Oracle SHD nie mam w wersji RCA więc trudno mi ocenić jakby zagrały z lampami. Ale lepszego głośnikowego niż MIT nie miałem.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Najnowsze serie MIT są bardziej uniwersalne od klasyków typu MI 350 Ref. / MH 770 lub 850. Dają radę nawet z lampami, przy czym to jest inne granie niż ze srebra. MIT kreuje nieograniczoną scenę dźwiękową, wspaniale i namacalnie wchodzącą do pokoju, bliską słuchaczowi, czyli coś z czym srebrne kable sobie nie radzą najlepiej. Jest coś za coś, nie ma tej niesamowitej dokładności na tylnych planach i rzekłbym kaligraficznego rysunku detali. To jest zestawienie najlepszych cech miedzi z analogicznymi srebra. Wybór jest w głównej mierze kwestią osobistych upodobań.

Tak dokładnego rysunku detali nie ma w prawdziwej muzyce. To wymysł właścicieli złych systemów audio. Lubić można różne rzeczy, co nie znaczy, że tak być powinno.

To jest niestety prawda, chociaz taka super dokladna holografia moze sie podobac:)

Mysle, ze najwiecej ma tutaj do powiedzenia ustawienie kolumn, chociaz nie tylko.

U mnie im bardziej ustawiam wysokotonowce do srodka tym ten aspekt sie "poprawia".

Dodatkowo gramofony tez kreuja rozleglejsza przestrzen ale mniej skupiona.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Wojtek ma rację w kwestii skręcenia głośników do środka oraz gramofonów, tak to właśnie jest. Jak chodzi o kabelki, to jeszcze raz powtórzę, klasycznie grające srebrne przewody powinny grać wyłącznie z ciepłymi lampami i to raczej SET, które kreują przestrzeń bardziej w kierunku słuchacza, tak aby uwypuklić zawartość tylnych planów. Do PP lepsze są takie bardziej wychodzące do słuchacza jak choćby KS 1130, natomiast do tranzystorów zdecydowanie miedziane. Sylwek ma rację pisząc o tym, że precyzja rysunku Nordosta zestawionego z tranzystorem nie występuje podczas odsłuchu koncertu live;-) Ale już Nordost z MPW to jest to.

Po trzech dniach z harmonixem zaladowalem na probe ww5,2

No i tak szybko jak zaladowalem tak szybko zastanawiam sie czy nie sprzedac ww 5'2

:-)

Roznica jest wieksza niz delikatna

Po trzech dniach z harmonixem zaladowalem na probe ww5,2

No i tak szybko jak zaladowalem tak szybko zastanawiam sie czy nie sprzedac ww 5'2

:-)

Roznica jest wieksza niz delikatna

Przedewszystkim to poczekaj na pre i dacka bo z lampa sprawa moze nie byc taka oczywista.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

poczekaj na pre

no to wyobraz sobie jak nie moge sie doczekac tematu bo caverna magica wypada niezle ze SQB!!!

Pomiędzy dac a drabinką będzie OK

nie nie

ja mam drabinke w pre

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.