Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki ampli do Koda Harmony K-2000B? Do 1500PLN

microlabix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mój poprzedni amplituner uległ uszkodzeniu, naprawa jest nieopłacalna więc muszę kupić coś nowego. Interesuje mnie zakup zarówno prosto ze sklepu jak i sprawdzonego rozwiązania z "drugiej" ręki. W sumie nie ma to większego znaczenia. Jedynym limitem jest cena, nie chciałbym przekroczyć 1500PLN a już na pewno nie mogę przekroczyć 1700PLN. Nie jestem audiofilem, więc droższe opcje nie wchodzą w grę.

Do tej pory grały u mnie Kody K-2000B, tak też zostanie, bo jestem z nich bardzo zadowolony. Poprzedni ampli to Panasonic SA-HR50.

Być może w przyszłości dojdzie jeszcze sub, ale na tę chwilę nie jestem przekonany w 100% do zestawu 2.1.

Czy mógłby więc ktoś polecić jakiś konkretny model ampli? Najważniejsze aby grał dobrze w stereo i lubił moje Kody ( nie rozważam rozszerzenia głośników do 5.1 lub wyżej, najdalej wchodzi w grę wymiana K-2000B na coś ciekawszego ), w dalszej kolejności stoi fakt, iż sporo urządzeń muszę podłączyć do ampli po HDMI. Fajnie by było jakby miał już wifi, radio internetowe mile byłoby widziane. Odczyt plików muzycznych z nośników usb też będzie dodatkowym plusem ( jednak nie samych mp3, najbardziej zalezy mi na FLAC ).

Jak widać, nie są to chyba jakieś specjalne trudne wymagania do spełnienia, niestety jestem dość mocno w tyle z nowościami i liczę na waszą pomoc. Trochę czytałem, szukałem na własną rękę ale niestety więcej mit zaciemniło obraz niż go rozjaśniło.

Muszę brać też pod uwagę to, że w domu malutkie dziecko, więc nie będę mógł katować zestawu na vol. max, chciałbym więc aby ampli potrafił coś pokazać niekoniecznie dochodząc do kresu skali. Z tego też powodu odrzuciłem CA AZUR 640R bodajże, gdyż większość opinii sugerowała problemy z potencjometrem, który trzeba przekręcić na pozycję 9 z 10 aby coś tam z niego porządnego wyszło....co za tym idzie, naraziłbym się na srogi gniew... ;-)

Wielkość pokoju to standardowe 25m2, jeśli chodzi o rodzaj muzyki, to właściwie nie ma tutaj co wymieniać, gdyż jest bardzo różnorodny, poprzez melodie latynoamerykańskie, jazz, muzykę klasyczną aż po rock, muzykę elektroniczną czy pop...

Liczę więc na waszą pomoc i miłego poniedziałku w pracy życzę :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.