Skocz do zawartości
IGNORED

Porządny wzmacniacz do 7kzł

marcin1987

Rekomendowane odpowiedzi

A może ktoś wie jaka cenę miała końcówka V40.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

nie - o abrahamsenach

pamietaj ze abrahamsen zaprojektowal legendarne aw180tki i nie tylko zreszta

chlop wie co robi

przedwzmacniacze wychodzily mu gorzej ale akurat ten jest ok

Nie watpie, ze chlop wie co robi, ale zapewne sam rowniez nie kupilbys bez odsluchu, porownania itp.

A juz gdyby tak ich komplecik zagral przynajmniej na poziomie mojej lampy Cayin A88T, to kupilbym natychmiast, jako alternatywa tranzystorowa.

Poza tym taki komplet jest wyraznie elegantszy od kompletu Rotela.

• 3 miesiące później...

V2.0 odsłuchiwałem kilka razy przed u po uppgrade. To bardzo dobra integra za bardzo dobre pieniądze, ale........

Ale! Trzeba umiejętnie trafić w kolumny i preferencje.

Mam XN125ES i niestety Abrahamsen vs Hegel H70 poległ. Słaba kontrola niskich tonów!

To samo przy szwedzkich XTZ 99.25 MkII. (Testowałem je kilka tygodni temu)

Brak tzw. "wykopu", jestem nawet w stanie stwierdzić iż Thule IA60 Spirit potrafił to lepiej pomimo że trzeba było wykroczyć min poza godz12 na potencjometrze.

Przed nowym rokiem dotrą do mnie XN250Evo i z pewnością też nie omieszkam podpiąć ich do V2.0

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

on jest slabiutki

monosy z ich pre zagraja lepiej

w ogole pre abrahamsena uwazam za wybitne w stosunku cena/jakosc

ciezko cos znalesc w tej cene a zwlaszcza zbalansowanego

do 7 tys posluchaj lyngdorfa, dzis podpinalismy electe amator i wysterowal ta kolumne perfekcyjnie niezaleznie od poziomu glosnosci, wrecz nimi pomiatal:)) pewne aspekty brzmienia byly przecietne ale w tej cenie polecam pod trudne kolumny

callisto mozna dostac w rozsadnych kwotach ale trzeba sie uzbroic w cierpliwosc - malo ludzi sie tego pozbywa bo w tej cenie ciezko o dobra alternatywe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

z lebenem jest latwej bo sa dostepne stosunkowo czesto. ale to lampa i trzeba sie liczyc z tego konsekwencjami a nie wszyscy maja ochote na takie zabawy i przygody.

czasem mozna tez trafic na integre pliniusa (nie sluchalem ale maja bardzo pozytywne opinie)

do kazdego wzmaka trzeba dopasowac kolumny a do kazdych kolumn trzeba dopasowac wzmaka...

Ukryta Zawartość

ogolnie mam inne zdanie, callisto jest malo i po czasie sie kazdy tego pozbywa. Meczylem rok i sie wkoncu pozbylem z ulga, nikomu zreszta ze znajomych nie przypadl jakos tez do gustu. Prawdziwy gryphon to klasa A, ale to niestety wazy i kosztuje. Niby 100wat, a flaki wywraca:))

najwyrazniej ale sporo moze zalezec od kolumn...

jesli nie leben to pozostaje cos takiego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Koszt naprawy u abrahamsena jest spory bo roboczogodzina jest w norwegii bardzo kosztowna ale sa kontaktowi i nie robia pod gorke. Wiem bo mialem z nimi do czynienia.

[email protected]

Tu znajdziesz odpowiedzi na wszystkie nurtujące cię pytania.

Ten Pan zawsze odpisuje i zawsze pomaga. Możesz pisać po angielsku.

Koszt naprawy u abrahamsena jest spory bo roboczogodzina jest w norwegii bardzo kosztowna ale sa kontaktowi i nie robia pod gorke. Wiem bo mialem z nimi do czynienia.

Jasne :-) Uppgrade z naprawą i przesyłką 3000kr.

Drogo?

No i w przeciwieństwie do Hegel nie trzeba dopłacać 1000kr do pilota Made in China :-(((((

Kiedys pilota di emc1 dostalem w gratisie od nich

Generalnie mili ludzie. Na norweskim audioszole sporo z nimi rozmawialem na tenat ich nowej linii produktow. Miala wyjsc juz na jesieni ale maja chlopaki problem z softem.

Kiedys pilota di emc1 dostalem w gratisie od nich

Generalnie mili ludzie. Na norweskim audioszole sporo z nimi rozmawialem na tenat ich nowej linii produktow. Miala wyjsc juz na jesieni ale maja chlopaki problem z softem.

Mieszkasz w NO?

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

To jakaś piramidalna bzdura jest. Autor jest bardzo mocno pogubiony. Po prostu w międzyczasie zmienił coś jeszcze w systemie czy tam akustyce pokoju co mu nachrzaniło a teraz chodzi od pół roku, mantykuje i szuka wczorajszego dnia. Albo zagrały w nim wtedy emocje, nie wiem zakochał się, nawalił tanim winem i mu tak ten Hegel super grał ale to jest niestety nie do powtórzenia. I nie ma to nic wspólnego z samym Heglem :-(

To jakaś piramidalna bzdura jest. Autor jest bardzo mocno pogubiony.

A to w związku z którą wypowiedzią?

Ale do tego około 300 zł za przesyłkę w jedną stronę.

[email protected]

Tu znajdziesz odpowiedzi na wszystkie nurtujące cię pytania.

Ten Pan zawsze odpisuje i zawsze pomaga. Możesz pisać po angielsku.

dzięki ;-)

Ostatnio miałem przelotną, ale dłuższą znajomość z Arcam FMJ A 32. Bardzo pozytywnie wzmacniacz odebrałem, ale dopiero po którejś tam już płycie. Na dzień dobry zupełnie nie stara się słuchacza wkręcić w szybkie pokochaj mnie i kup. Z każdą godziną słuchania coraz bardziej się zaprzyjaźniłem z A32. Z żalem Tomkowi oddawałem, oj z żalem. Kiedyś kosztował jako nowy ponad 7 kzł. Szkoda , że ma kiepska dość prasę , ale to chyba przez ten amplitunerowy wygląd i pierdylion funkcjonalności :)

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.