Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  192 członków

Leben Klub
IGNORED

Klub_Lebena

Rekomendowane odpowiedzi

Mam od wczoraj w domu 300F wydaje mi się ze jest faktycznie trochę lepszy od Xs.Na razie za krótko go słuchałem żeby jednoznacznie to stwierdzić ale pamiętam że jak po 660p podpiąłem XS to było bardzo słabo a po wpięciu F-ki jest gorzej ale dramatu nie ma.Zresztą wydaje mi się że F charakterem brzmienia idzie trochę w stronę 660-tki,czyli bardziej niż XS dociąża brzmienie(balans jest lekko przesunięty na dół i niższą średnicę a XS szedł delikatnie w wyższą średnicę i górę).

Jerry30, testuj, testuj, tym bardziej, że masz Harbethy zdaje się . I Twoje zdanie będzie dla mnie b. ciekawe.

Szkoda, że wycofałeś się ze sprzedaży 660... Może by było pozamiatane u mnie ;-)))

A to nie ten sam. Ten mój nie jest młody.

300X też nie ;-)))))

Pan premier by Ci doradził:)))

No wiesz!!!!

Nie,nie,nie ja mu nie ufam, może coś mu się wmsknęło jak go pytali o Służbę Zdrowia:))))

Ale psychiatrzy są "wporzo" ;-))))

No i ZUS ... Przemysł... Wszystko w zasadzie, wszystko!

Nie potrzeba paru tys. USD na lampy, by XS grał bajecznie.

A ile w takim razie? Są tu wpisy, że żadne tam współczesne produkcje, tylko NOS, NOS i to też nie byle jakie. A te są coraz rzadsze i coraz droższe. Wydaje mi się, że ten set nowych lamp do F-ki za 800 pln zdaje się być atrakcyjną alternatywą. Przynajmniej finansową. Bo brzmieniem jamówię jest zachwycony.

A ile w takim razie? Są tu wpisy, że żadne tam współczesne produkcje, tylko NOS, NOS i to też nie byle jakie. A te są coraz rzadsze i coraz droższe. Wydaje mi się, że ten set nowych lamp do F-ki za 800 pln zdaje się być atrakcyjną alternatywą. Przynajmniej finansową. Bo brzmieniem jamówię jest zachwycony.

Kwadrę rosyjskich 6p14p-k kupisz za 100 dolarów. Do tego parka 12ax7 za drugie 100 i masz świetny zestaw. Ale możesz kupić też F i potem tylko dokupić zestaw za 800PLN. Dopóki nie posłuchasz obu w swoim systemie, w swoim domu itd., dopóty to są wszystko rozmowy o wyobrażeniach. Ja F jeszcze nie słyszałem, więc się nie spieram. Choć i tak uważam, że wszystko jest w audio subiektywne.

Kwadrę rosyjskich 6p14p-k kupisz za 100 dolarów. Do tego parka 12ax7 za drugie 100 i masz świetny zestaw. Ale możesz kupić też F i potem tylko dokupić zestaw za 800PLN. Dopóki nie posłuchasz obu w swoim systemie, w swoim domu itd., dopóty to są wszystko rozmowy o wyobrażeniach. Ja F jeszcze nie słyszałem, więc się nie spieram. Choć i tak uważam, że wszystko jest w audio subiektywne.

800 pln kosztuje po prostu nowy set lamp, do kupienia w razie zużycia się fabrycznego.

Ja też się zgodzę, że to wszystko jest subiektywne . Ale szereg subiektywnych opinii ( jeśli są zgodne) tworzy już opinię obiektywną..:-)))) Zatem czekamy na opinię Twoją i jerry30..

Koledzy czy miał ktoś w waszym 300xs ruskie lampy 6P14P-ER -tylko chodzi mi własnie o ER a nie EB.?

Jeszcze nie miałem, ale postaram się mieć, więc jeśli poczekasz (2- 3 dni) opiszę (subiektywnie).

P.S

Od wczoraj gram na Telam EL84 (ES), w towarzystwie sterujących Psvane (te wygrzewają się od 25.04.2014). Przeskok z Sovteków EL84 jest kolosalny. Dużo więcej szczegółów, wokale bardziej barwne, cieplejsze; instrumenty szczególnie skrzypce, kontrabas, gitara akustyczna, bębny brzmią dużo naturalniej, dużo lepsza kontrola niskich częstotliwości.

Od początku XS brzmiał dla mnie lepiej (subiektywnie) inaczej od F..teraz jego przewaga rośnie, ze względu na możliwość wymiany lamp :).

Edytowane przez flly

Fily

i jak te lampy 6P14P-ER testowałeś juz je w Lebenie? jakie efekty?

Niestety jeszcze nie testowałem. W niedzielę wyjeżdżam maksymalnie na miesiąc (minimlanie nikt nie wie) i dopiero po powrocie przetestuję.

Pozbyłeś się De Capo? De Capo-BE mają wysokotonowy na berylu. Nie jesteś zainteresowany?

Teo

,nie pozbyłem się De capo ,bo i tak nic innego bardziej przejrzystego rowno grającego nie znalazłem ,porównywałem ze spenrorami 8se,Vandersten 1ci ,ale nie miały startu wg. mnie,co dziwne swietnie Leben zagrał z Dynaudio x32 -co wydaje sie że nie miało prawa zagrac.

Ale wiesz chęc eksperymentów działa-jeszcze nigdy nie miałem okazji sluchac Lebena z focalami zwłaszcza na berylu.

• 2 tygodnie później...

Wstawiłem long/black Raytheon 12ax7. No, powoli żegnam Psvane... Żeby nie było, że nie doceniam NOS i że człowiek nie uczy się przez całe życie. No, niesamowite są te lampy... :-)

napisz jakie są różnice miedzy Psvane a Raytheon...

Uwielbiam te 12

ax7 Raytheona, u mnie rozwaliły wiele szlachetnych lamp... mimo tego że nie są zbyt drogie to zadziwiają barwą, gęstością, nasyceniem...

czy w gronie tych "rozwalonych" były również Amperexy B.B?

...Wiesz Mirek, tak na serio to kiedyś była taka sytuacja, że robiliśmy u mnie odsłuchy lamp, chciałem wszystkim wówczas obecnym pokazać z jaką łatwością Amperexy BugleBoy deklasują konkurencję. Wbicie kwadry EL84 BB pokazało, że reszta lamp tego typu jest daleko w tyle. ...a miałem jeszcze kilka asów w rękawie w postaci różnych 12ax7, w tym Amperexy BB i Marconi... dodam tylko że graliśmy do tego momentu właśnie na Raytheonach z długą czarną anodą. ...zapowiedziałem więc że zaraz nastąpi masakra Raytheonów bo mam przygotowaną parkę BugleBoy'ów, wbijam i ..... żadnej masakry nie było, to mniej więcej ten sam poziom, może nawet Raytheon bardziej nasycony, potem wbiliśmy Marconi i one zagrały ewidentnie gorzej, nieźle, nawet świetnie, ale jednak gorzej ... i dlatego od tamtego momentu zacząłem cenić te lampki, w ogóle ostatnio polubiłem lampy amerykańskie, szczególnie te z czarnymi anodami.

Edytowane przez yoachim

napisz jakie są różnice miedzy Psvane a Raytheon...

Psvane to ten sam kierunek, ale za mało. W Raytheonach uderza niesamowita głębia, przestrzenność, barwa, nasycenie, separacja, rozdzielczość. Naprawdę zaskakują te lampy.

• 2 tygodnie później...

Hej ho...

Jedzie do mnie leben XS ( już się nie mogę doczekać )

Słuchałem lebena z herbatnikami C7ES-3 i taki zestaw docelowo stanie. Ale pytanie grzmi nastepująco: Czy ktoś z forumowiczów sprawdził empirycznie jak owy leben współpracuje z Audio Physic Sitara 25 ( skutecznosc 89db ) - Posiadam takowe kolumny i....

Pozdrawiam

Pawel

Gość intenser

(Konto usunięte)

Audio Physic Sitara 25 ( skutecznosc 89db )

o takim zestawieniu nigdy nie słyszałem co nie znaczy że nie ma prawa się zgrać , te 89db ma 2rzędne znacznie

albo je Leben polubi albo wypluje i powie,że nie są go godne :)

o takim zestawieniu nigdy nie słyszałem co nie znaczy że nie ma prawa się zgrać , te 89db ma 2rzędne znacznie

albo je Leben polubi albo wypluje i powie,że nie są go godne :)

ot tak proforma zapytalem. Taki system musi dotrwac do konca lipca , potem będą herbatniki:)

Pawel

Edytowane przez paul nice
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.