Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  192 członków

Leben Klub
IGNORED

Klub_Lebena

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Czekam teraz na premierę!

Na premierę? Ja mam przedpremierowy egzemplarz (może nr.1?), Ty też możesz zdobyć podobny... No, już nie nr1, ale może nr2 (z certyfikatem i autografem konstruktora)

Cholercia! Przypomniało mi się, ze mam bezpiecznik o wartosci 3,15A...

Edytowane przez wpszoniak
Gość wpszoniak

(Konto usunięte)
Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Zacytuję siebie:

Czy kupiłbym uziemienie? Nie. Wytłumaczę dlaczego- w trakcie słuchania nawet podobało mi się to co nawyczyniał ten wpięty do CD’ka element, ale też zmiana była tak duża, że już nie wiedziałem co jest bardziej zbliżone barwowo do zamierzeń realizatorów płyt- „z, czy bez”. No, po prostu zgłupiałem!

...chyba rzeczywiście zgłupiałem, bo... Kupiłem i kondycjoner masy (bo ze słów konstruktora wynika, że uziemieniem tego nazwać nie można). Popelniłem błąd i włączyłem to urządzenie ponownie z czystej ciekawości- a jak teraz "zagra" po odwróceniu bezpiecznika (zresztą też firmy Verictus, dla przypomnienia)? No i zagrało! Nie było "zmiłuj".... Kieszenie opróżnione zostaną na długi czas, ale co tam... Raz się żyje!

Szub, nie jestem konserwatystą, prawda?

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Już nie. Przesunąłeś się na pozycje lewicowej niezgody i ciekawości. Kondycjoner??? I co to dało???

Zanim wyjaśnię przyczynę mojego "głupiego" kroku w przód i trochę w bok, sprostować muszę- prawidłowa nazwa firmy to Verictum (zasługuje na szacunek wielki, w innej sytuacji olałbym tę pomyłkę).

Szub, a wyciągnij z półki CD Billie Holiday "Lady in Satin" i posłuchaj jej uważnie! Na Vandersteen'ach może ta płyta gra dobrze, ale ja mam Chario... U mnie to arcydzieło jazzu było piękne przez swoją muzykalność, ale sposób realizacji tej płyty mnie drażnił. Miałem nienaturalnie wyostrzone sybilanty! Psuły rozkosz słuchania. Verictum'y pozwalają z przyjemnością wsłuchwać się we wszystkie niuanse interpretacyjne przy sprowadzeniu sybilantów do akceptowalnych rozmiarów. Uziom (piszę dla uproszczenia, a do nazwy prawidłowej odsyłam od notki wyżej) niczego nie ucina, jest wszystko- od góry po dół zakresu częstotliwości! Jest wszystko, lecz lepiej wypełnione, harmonicznych więcej (mam wrażenie, że przez to i wolumen instrumentów też urusł, co zawsze będę witał z entuzjazmem), a poza tym, mimo że dynamiki tyleż samo co i przedtem to więcej komfortu słuchania mam. Teraz, Szubie drogi, na powrót mogę stać się konserwatystą... Lżejszym niestety o monet parę.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Bogatszy o tygodniowe doświadczenia (już dawno nie miałem takich rumieńców na gębie z emocji audiofilskich co teraz) mogę Wam zdradzić, że tak jak inne elementy systemu tak i kondycjoner Verictum jest czuły na posadowienie. Czy to źle? Uważam, że nie, jeśli mam wybór między jednym dobrem i jakimś innym nie gorszym... Innym.

Radę dla ewentualnego nabywcy mam taką- nie tkwijcie w zachwytach, lecz popróbujcie podłożyć różne stopy, a dokładniej z różnych materiałów. U mnie stoi kondycjoner na grubym bloku granitu (podobnie jak odtwarzacz czy wzmacniacz) a bezpośrednio pod Verictum'mem 3 krążki filcu jakie są stosowane do tłumienia talerzy perkusyjnych (mogę podpowiedzieć gdzie kupić za śmieszne pieniądze). Wczesniej próbowałem gumowych stóp głośnikowych Atacamy i mosiężnych stożków. Można idealnie w ten sposób dopasować się do własnych preferencji, czy nawet do akustyki pomieszczenia. Różnice barwowe są na tyle wyraziste, że moje ucho je wychwyciło.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Mam dobrą wiadomość dla zainteresowanych-

Jeśli chcecie poznać ceny promocyjne (w przedsprzedaży) to piszcie na podany wyżej e-mail.... Zwroty, mimo że to przedsprzedaż, są honorowane.

Cholercia... Nie dość, że ich szacunkiem darzę za to, że coś dobrego dla uszu robią, to na dokładkę ich polubiłem (ja już skorzystałem z promocji)!

Zastanawiam się, po ostatnich odsłuchach (Jim Hall/Charlie Haden), czy ja czasem nie stałem się konserwatystą (co jest niemożliwe strukturalnie, ale jednak). Na ile ciekawość (bezpiecznika) mnie porywa, by podjąć wysiłek pisania, przelewania, otrzymywania, wkładania, wysłuchiwania zmian... A na ile to, co mam - Ampereksy, PS Audio, Valvo, Eichmanny, Marconi itd. - stabilizuje mnie i utrzymuje w błogim stanie zadowolenia nieporuszalnego... Ech, te audio-dylematy!

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Zastanawiam się, po ostatnich odsłuchach (Jim Hall/Charlie Haden), czy ja czasem nie stałem się konserwatystą (co jest niemożliwe strukturalnie, ale jednak). Na ile ciekawość (bezpiecznika) mnie porywa, by podjąć wysiłek pisania, przelewania, otrzymywania, wkładania, wysłuchiwania zmian... A na ile to, co mam - Ampereksy, PS Audio, Valvo, Eichmanny, Marconi itd. - stabilizuje mnie i utrzymuje w błogim stanie zadowolenia nieporuszalnego... Ech, te audio-dylematy!

A czy ja inaczej myślałem?.... I teraz znowu tak myślę, jeno z nowymi "dopalaczami". Wiesz... Jestem szczęśliwszy (nie od Ciebe Szub'ie, lecz od siebie sprzed paru dni)

PS

Podejrzewam, że u Ciebie lenistwo większe niż u mnie.

Mam dobrą wiadomość

Nie widzę nigdzie zdjęć w sieci.

Możesz wrzucić fotkę tego kondycjonera?

Jeśli nie,to powiedz jak duże jest to ustrojstwo,coś podobnego do Entreqa?

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Na pewno warto Synergistic Research SR 20 lub SR Red (droższy). Ja używam SR20, sluchałem Red'a... Oba bezpieczniki "robią bardzo dobrą robotę", a wybór pomiędzy nimi pozostawiam Tobie.

a to ma być "szybki" czy "zwłoczny" bezpiecznik 2A do cs300xs?

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Użytkownik wpszoniak dnia 30.03.2015 - 10:14 napisał

Na pewno warto Synergistic Research SR 20 lub SR Red (droższy). Ja używam SR20, sluchałem Red'a... Oba bezpieczniki "robią bardzo dobrą robotę", a wybór pomiędzy nimi pozostawiam Tobie.

a to ma być "szybki" czy "zwłoczny" bezpiecznik 2A do cs300xs?

No tak... Tylko, że ja parenaście dni temu zdanie zmieniłem na temat korzyści płynących z użycia innego bezpiecznika niż ten fabrycznie dodany do 300XS. Wydaje mi się, że niewiele ryzykujesz wypożyczając Verictum X-Fuse. Proszę wróć na poprzednią stronę gdzie dość szeroko o tym piszę. W każdym razie ja już do SR'ów nie wrócę!

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Chyba jeszcze można liczyć na cenę promocyjną, ale gdy ten piękny czas się skończy to Verictum'y (o ile się dobrze orientuję) będą nieco droższe niż odpowiedniki- czy to SR, czy HiFi-Tuning.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Verictum'y też są dwojakiego rodzaju X-Fuse i X2-Fuse (tańszy)... Oba są (albo będą) droższe niż odpowiednio- SR Red i SR20.

Wiesz co... Co innego jest dopłacić 100 zł (czy nawet trochę więcej) i mieć coś lepszego (a przynajmniej innego) niż jak w przypadku kabli dopłacać, no... na przykład 15 000 zł! Tu tylko porównuję zakres cenowy, a nie przyrost jakości (choć i z tym może być kłopot)

Niektóre ceny kabli( i nie tylko kabli) są takie, jakby materiał importowali z księżyca ;) :)

Co do bezpieczników, to niestety kilka potrzebuję - pre + monobloki, a to już się robi spora sumka.

Póki co mam bezpieczniki standardowo dostarczane i na razie przy nich pozostanę, tym bardziej, że jeszcze kilku innych rzeczy mi brakuje - chyba, że gdzieś uda mi się dorwać SIBA, co to jest podejrzenie, że robią dla SR.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Tak, rzeczywiście- jak się przemnoży przez pewną ilość to się robi kwota niebagatelna. Ale przynajmniej spróbuj (to nie boli). Uznasz, że progres jest nieadekwatny do poniesionych kosztów to je oddasz... Jedynie przez tydzień, lub dwa będziesz miał pieniądze zamrożone.

SIBA? Nie słyszałem o takiej firmie...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.