Skocz do zawartości
IGNORED

Tłoczenie EDC. Płyty CD. Faktycznie gorsze?

Luxmanrulz

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Czytuję sobie to forum od paru miesięcy i postanowiłem się w końcu zarejestrować. Jestem wielbicielem marki Luxman, oczywiście w dostępnym mi przedziale cenowym :) Leprzy zestawik mam od niedawna.

Wcześniej jechałem na serii 300. Teraz chciałbym się i sprzętowo i muzycznie rozwijać :D Mam pytanie do ludzi znających się na rzeczy. Otóż zupełnie przypadkiem zacząłem od jakiegoś miesiąca odkrywać muzykę klasyczną. Wcześniej to nie była moja bajka i raczej omijałem z daleka. Słuchając różnej muzyki od kilkunastu lat (od rocka po bluesa) spotkałem się z opiniami, że tłoczenia niemieckiej EDC są słabsze i bardziej "płaskie" niż np. "Made in

Germany by Universal M&L". Kumpel mi to kiedyś próbował udowodnić na jednym z albumów Alberta Collinsa i płycie Dukea Ellingtona. Prawdę powiedziawszy nie zauważyłem wtedy żadnej szczególnej różnicy. Może nie mam tak idealnego słuchu jak niektórzy, ale czy faktycznie tłoczenia EDC są gorsze?

Używa ich dzisiaj znakomita większość wytwórni. Zauważyłem że z półki klasycznej muzy na EDC jadą takie uznane labele jak Decca czy ECM New Series. Czy pozwolili by sobie na duży spadek jakości wydawanej muzyki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.