Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM8005

bary11

Rekomendowane odpowiedzi

Marcepan a kolumny nowe?

Bo jeśli tak to zaraz dopiero rozkrecimy dyskusje i odrzucony jeszcze parę innych typów :)

Qacoustic są bardzo dobrze wykonane. Nowych dc6t nie wiem czy warto brać gdyż z rynku wtórnego ineadkne kosztowały połowę ceny. To był ten bum przywozu ich z UK. Dodał bym tylko że pomiedzy tymi kolumnami kasowały by się magnat quantum 755. Wielka szkoda że często te kokumny są pomijane w wyborze że względu na przyzwyczajenie do marketowych dziadostw. A wykonane są również pięknie.

Co do wzmaka to będziesz zadowolony :)

Może QA jest marką dedykowaną dla wyznawców QED/a ? ;)

Bo sam widzisz że jakością teraz Ciężko do klienta trafić, liczy sie BRAND

Ja sam mam kable QED. Porządne, uczciwie wycenione, to mam :)

Nowych dc6t nie wiem czy warto brać gdyż z rynku wtórnego ineadkne kosztowały połowę ceny. To był ten bum przywozu ich z UK.

Bo sprzedawać to trzeba umieć, a Black Friday tuż tuż :D

W sumie jakby się zastanowić to Tannoy wypuścił w ostatnich latach sporo takich niskiej jakości bubli, widocznie jak wielu innych producentów "inżynierów zastąpili księgowi" może jeszcze nie jest to "Wharfedale" ale wiecie o czym mówię ;) podobnie skończyło dziadostwo H/K/JBL ;)

Tendencja ta pewnie będzie coraz popularniejsza, bo ludzie chcą szajs kupować byle była znana marka, w końcu w ujęciu generalnym światowym liderem "audio" jest Samsung : D

mozesz podac parę przykladow tych bubli ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

plastik, taniość i schodzi folia :) Porównaj to np. z QA2050

Albo HKTS 201, pomarszczony plastik, rysuje sie i nie gra, a porównaj to np. z Zensorem 5 setem w podobnej cenie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

plastik, taniość i schodzi folia :) Porównaj to np. z QA2050

Proszę bardzo:

Ukryta Zawartość

Vs.

Ukryta Zawartość

No i?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tylko porównujemy produkty nie tej samej grupy cenowej. O ile eclipse to bardzo tania seria o tyle już od modelu mercury nie ma się do czego przyczepić.

Idąc tym tropem możemy powiedzieć że QA2050 ma się nijak do podobnie cenowych magnat quantum 755, które zjadają je wykonaniem.

Wygląd to jedno dźwięk do drugie. Produkt wybitny na obecny moment to łączący obie cechy w miarę dostępnej cenie, żeby nie powiedzieć tani. Bo to już niemożliwe.

Pozdrawiam

planuję tak ok 5tys ale jak mi te sonusy podejdą to może przekrocze tyle tylko że coś mi się wydaje że one wymagają trochę lepszej elektroniki a te qa tyle mięska podawały z marantzem -jak wygrzeje wzmacniacz zacznę szukać co do garażowych to raczej nie bo odsprzedać trudniej a patrząc na statystykę głośniki zdarza mi się wymieniać częściej

Może trochę drożej ale warto się potargować- proponuję Focal Aria 926. Ma kolega i gra to nieźle. Jak ktoś lubi mięsko na dole to będzie usatysfakcjonowany. Oczywiście polecam do większych pomieszczeń. Chociaż sam wybrałem Sonus Faber Venere 3.0...

Koniecznie sam posłuchaj i wybierz...

jeśli chodzi o quantum to miałem tylko monitory 653 i nie powiem ale za te pieniądze gratka zaś 2050 QA (też miałem) to oprócz tego że dobrze wykonane niczego więcej dobrego nie powiem -ale jak ktoś kocha kwiatki doniczkowe polecam (no musiałem )

Magnaty mają bardzo dobra relacje ceny do jakości. A wyższe serię są na prawdę dobre. Przyrost jakości wykonania i dźwięku jest bardzo zauważalny.

Marcepan to co w końcu wybrałeś?

W sensie kolumn. A co do wzmacniacza to tak. Wyciągasz zaślepki i wsuwasz od tylu

no właśnie nie wiem jak wyciągnąć próbowałem ale nie chciałem na siłę bo nie byłem pewien czy w ogóle można no nic wieczorem usunę co do kolumn to chyba jeszcze poczekają bo mam grypę i niewiele słyszę :-) ale tak celuje w tannoy kef QA co do Niemca to nie wiem czy za twardo nie będzie - tymczasem wzmak mocna sztuka wiem że się jeszcze musi wygrzać ale już dziś jestem pod wrażeniem

miałeś rację chyba będę zadowolony

Magnaty nie są tak niemieckie jak Canton na przykład. Gdzie faktycznie wszystko na aluminiowych głośnikach zrobione.

Warto sprawdzić, nie mówię że kupować w ciemno.

Ukryta Zawartość

str. 16

Delikatnie musisz wyciągnąć tą czarną zaślepkę.

Ukryta Zawartość

te monitory magnata miały bardzo dobrą przestrzeń i bas do rocka cudo ale słucham sporo jazzu i tu pamiętam nie było barwy ani klimatu/no siedzą jak zaspawane może podważyć delikatnie?

halo forum pobudka - obejrzałem plan wystawy AS 2016 - szykuje się niezła gratka chyba wezmę kanapki i termosik bo kilka km trzeba będzie pokonać nowy marantz seria 10 już spakowany w podróż do Polski

• 1 miesiąc później...

no nie mogłem doczytać - tyle sprzecznych opinii - że kupiłem roksana i postawiłem na marantzu - s4home miałeś rację co do ogólnych różnic w brzmieniu na prawdę ciężko się zdecydować ( ale marcepan obama i jeśli któryś pożegna to ze łzami )

dzięki ale dla branży ( i chyba dla mnie ) to niezbyt dobra wróżba - poznawanie nowych sprzętów to fajna podróż - roksana nie sprzedam bo to dzieło sztuki niepowtarzalny projekt marantza pewnie też nie bo to pewniak uniwersalny - obecnie poluję na cd kandy k2 - ktokolwiek widział itd

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.