Skocz do zawartości
IGNORED

Czy wlasnie zepsulem sobie kino ?? :(((

Axl2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj bawilem sie z kinem w taki sposob ze chciałem wcisnąć mocniej kable w zaciski sprężynowe...podczas wsadzania głębiej subwoofera poszła iskra i sub zrobił BUM (było wszystko wyłączone ale podłączone do sieci)...przestraszyłem się, wlaczam radio...gra ale..SUB nie :| Ok, panika, wkladam godzille na dvd, gra...ale bez suba !! ok panika nad paniki, zimna woda, podlaczam kabelki jeszcze raz...UFF sub gra, ale....duzo gorzej...nie mruczy ale pierdzi, gra ciszej, tam gdzie wczesniej bylo "bruummmm" jest "prr" :P itd. no tragedia, prosze powiedzcie mi czy wlasnie zwalilem wyjscie ze wzmacniacza na subwoofer :( Bo cos mi sie zdaje ze tak, a nie ma jak tego zareklamowac bo...sub dziala :(

https://www.audiostereo.pl/topic/11440-czy-wlasnie-zepsulem-sobie-kino/

Sądząc z opisu, strzeliła ci końcówka mocy dla subwoofera. Objawy masz typowe - jeśli rzęzi zamiast grać przy każdym silniejszym sygnale.

Niezawodny jest w takich sytuacjach zmysł powonienia, tyle że teraz już raczej nie ma czego wąchać bo wywietrzało. Jak masz czym, to zrób próbę - podłącz jakiś prawdziwy głośnik (prawdziwy, nie te plastiki od kompletu) do tego wyjścia i posłuchaj, czy też charczy.

A jak ci naprawią to jak najszybciej wystaw całe to barachło na Allegro, bo szkoda nerwów na dalsze takie przygody.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.