Jump to content
IGNORED

Soundbar Reflexion AIO-1000

MOL1987

Recommended Posts

Witam, chciałem zapytać czy ktoś posiada taki sprzęt jak w tytule i sprawdziłby na zasilaczu jaki element z jakimi oznaczeniami znajduje się w miejscu zaznaczonym na zdjęciu. Zdjęcie przedstawia uszkodzony zasilacz z wytartą nazwą uszkodzonego prawdopodobnie jakiego tranzystora z pięcioma nóżkami. A by go wymienić potrzebuję znać jego nazwę.

Z góry dziękuje za pomoc i poświęcony czas na rozkręcenie swojego sprzętu lub podesłanie jakiegoś schematu jeśli taki w ogóle istnieje.

Pozdrawiam.

post-53492-0-43895000-1410251700_thumb.jpg

Witam, chciałem zapytać czy ktoś posiada taki sprzęt jak w tytule i sprawdziłby na zasilaczu jaki element z jakimi oznaczeniami znajduje się w miejscu zaznaczonym na zdjęciu. Zdjęcie przedstawia uszkodzony zasilacz z wytartą nazwą uszkodzonego prawdopodobnie jakiego tranzystora z pięcioma nóżkami. A by go wymienić potrzebuję znać jego nazwę.

Z góry dziękuje za pomoc i poświęcony czas na rozkręcenie swojego sprzętu lub podesłanie jakiegoś schematu jeśli taki w ogóle istnieje.

Pozdrawiam.

Witam

To nie tranzystor tylko układ scalony (sterownik przetwornicy impulsowej) czyli serce zasilacza. Musisz zdawać sobie sprawę że takie uszkodzenie (tzw. lawinowe) musiało spowodować uszkodzenie także innych elementów przetwornicy (nie licząc bezpiecznika oczywiście)więc wymiana samego układu nic nie da . W identyfikacji symbolu nie pomogę niestety.

Z innymi podzespołami poradzę sobie, bo nawet jeśli przepalona jest miedź na przetwornicy to dobiorę grubość drutu przeliczę zwoje i przewinę, pozostałe podzespoły są dla mnie rozpoznawalne, znam ich charakterystyki i wiem jakie powinny przyjmować parametry więc z tym sobie poradzę, ale nie zabiorę się za naprawę pozostałych podzespołów bez wiedzy o tym scalaku bo to nie ma sensu.

Dziękuję za odpowiedź Darku.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.