Skocz do zawartości
IGNORED

AKG K701 + DAC/AMP w granicach 1300zl

smog11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie.

Nie jestem audiofilem i nie zamierzam, ale lubię co raz bardziej posłuchać muzyki i w związku z tym pytanie:

Ostatnio wpadły mi w ręce AKG K701 - jako prezent. Zastanawiam się czym je napędzić, bo po podłączeniu do komputera to ... (trzy kropki).

Czy Matrix M-Stage 2 DAC/AMP to dobry wybór w kwocie do 1200-1300zł (tyle wyniesie mniej więcej jego zamówienie z zagranicy) a polecił mi go znajomy z UK.

Szukam czegoś co stworzy z tymi słuchawkami dobry zestaw, w miarę muzykalny ale za razem dość szczegółowy (jeśli można to tak nazwać?).

Słucham muzyki typu RazDwaTrzy, czasami Możdżer, trochę rocka również mocniejszego.

Pozdrawiam serdecznie i proszę o rady.

https://www.audiostereo.pl/topic/114509-akg-k701-dacamp-w-granicach-1300zl/

Witaj,

proponuję posłuchać przetwornik Asus Essence STU oraz iFi Audio iDAC. To dwie różne szkoły grania, jednak każde z urządzeń moim zdaniem jest optymalne do K701.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu. Jest zawsze możliwość u nas wypożyczenia urządzenia do testów.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Redaktor jednego z bardziej poczytnych pism branżowych ... ;-)

Używa "twoich" 701 i zachwala połączenie ich z Naim xs2 .... - Avtest.pl

JAKKOLWIEK z przymrużeniem oka należy czytać te recenzje to zawsze można spróbować tego co tam sugerują i samemu zadecydować ..

Ja właśnie szukam słuchawek do tego wzmaka ... Może akg k701 - zobaczymy

Naim xs2 przekracza założony przez ciebie budżet ale nie wiem czy szukasz wzmaka tylko do słuchawek czy może także do kolumn ..

Polecam roczny sprzęt z 2 ręki nadal na gwararancji w cenach 40-50% sklepowego

Giełda hifi pl

Wówczas za 1200 kupisz coś co rok wcześniej kosztowało np 2500. ..

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

ale ten NAIM to jednak 8k zł. Więc nawet używany będzie sporo za drogi. Po za tym tylko do słuchawek.

Myślę o tym O2+ODAC COMBO tylko jeszcze nurtuje mnie pytanie, czy ten Matrix rzeczywiście jest kiepski, lub ma jakieś zauważalne mankamenty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.